Meni Search

Superwoman

Janjetina s medom od kadulje

Kunić na bijelo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada voli penne a ti mene
Tuna burger
Pileći bataci s umakom od luka
Kuglice od riže i svježeg sira
Brudet
Fish&Chips u tortilji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dip od južnog voća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Lignji po gosposki
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Obojeni hamburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kroketi od piletine
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Salata s mljevenim mesom
Bruskete s povrćem
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Mirisna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
Bouillabaisse
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Punjena teleća prsa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci s umakom od kupina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s kozjim sirom
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Pogača sa sardinom
Pureća rolada s mlincima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u škartocu
Hrskavi trokuti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Riblji ražnjići
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
Marinirane srdele
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Sočna pureća rolada
Energetske kuglice s kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Bakalar s krumpirom
Janjetina na padelu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Meksička party salata
Dječje lazanje
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Gulaš od oslića i povrća
BBQ cheeseburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Finska - Juha s lososom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke