Meni Search

Superwoman

Janjetina s medom od kadulje

Teriyaki piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski gulaš
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cous-cous s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Marinirane srdele
Punjena teleća prsa
Bakalar s krumpirom
Brusketa s avokadom
Rižoto s dagnjama
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje u tavi
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Dip od južnog voća
Slatka patka
Mini shepherd's pie
Male teleće pitice
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Norveška krem juha od ribe i kozica
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada voli penne a ti mene
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ cheeseburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Popečci od cvjetače
Brudet
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Sočna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Energetske kuglice s kurkumom
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brownie s kajenskim paprom
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Lignji po gosposki
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Gulaš od oslića i povrća
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dječje lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Finska - Juha s lososom
Riba u škartocu
Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti na kineski način
Riblji ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pogača sa sardinom
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke