Meni Search

Superwoman

Janjetina s medom od kadulje

Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Marinirane srdele
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete s povrćem
Blagdanska rolada
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Bouillabaisse
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brudet
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti na kineski način
Svinjski gulaš
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Punjena teleća prsa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Male teleće pitice
Odresci s umakom od kupina
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od cvjetače
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ cheeseburger
Pogača sa sardinom
Pohani zamotuljci
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riblji ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Rebarca s graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brownie s kajenskim paprom
Mirisna pureća rolada
Pileći gulaš
Salata s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kaštelanski makaruni
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bakalar s krumpirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke