Meni Search

Superwoman

Janjetina s medom od kadulje

Lungić s toplom salatom od šparoga
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Mini lazanje
Punjena teleća prsa
Riba u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brownie s kajenskim paprom
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Riblji ražnjići
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Piletina u pivu
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Ljetni lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Piletina s kozjim sirom
Mini shepherd's pie
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Gulaš od oslića i povrća
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mirisna pureća rolada
Dip od južnog voća
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignje na šumskom rižotu
BBQ cheeseburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirane srdele
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Cous-cous s povrćem
Teriyaki piletina
Lignji po gosposki
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s dagnjama
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Velika Britanija - Pastirska pita
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Bakalar s krumpirom
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Energetske kuglice s kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bouillabaisse
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke