Meni Search

Superwoman

Janjetina s medom od kadulje

BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Energetske kuglice s kurkumom
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pašticada voli penne a ti mene
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Gulaš od oslića i povrća
Brownie s kajenskim paprom
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cous-cous s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Riblji ražnjići
Pileći gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina na padelu
Riba u škartocu
Pogača sa sardinom
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Rižoto s dagnjama
Bruskete s povrćem
Špageti mediteraneo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Bouillabaisse
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Punjena teleća prsa
Rižini ravioli s mozzarellom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Dip od južnog voća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Srneći file na salatu
Pileća prsa punjena čvarcima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini lazanje
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
Male teleće pitice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slatka patka
Bakalar s krumpirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignji po gosposki
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke