Meni Search

Gladna kao vuk

Janjetina s medom od kadulje

Macho hamburger
Slasni BBQ burgeri
Obojeni hamburger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina u egzotičnom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Janjetina na padelu
Neobične punjene paprike
Ciganski odrezak
Hrenovke u panceti
Lazanje u tavi
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fino začinjena piletina
Pureći hamburger
Pikantni gulaš
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti s tikvicama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Skandinavske rolice s cimetom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tortilje pikant
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slasni burger sa slaninom i sirom
Juha od gljiva
Fino varivo v loncu
Odresci u paketiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Biftek rolice
Umak od limete (Molho de limao)
Pileća krilca s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Medeni teleći kotleti
Teletina s pirjanim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pašticada s njokima
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatki lungić
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Puretina s jabukom iz pećnice
Punjena pečenka u vinu
Govedina s lukom
Ribarska popara
Rebarca s grilla
Meso u woku na indonezijski način
Pureća rolada s mlincima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mesna rolada u tijestu
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Patka s mlincima
Vegetarijanski čips
Sarma sa suhim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Varivo od kelja i teletine
Piletina u pivu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni lonac
Ramstek s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski gulaš
Sočna Wellington pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slatko twist pile
Vratina s roštilja
Harrisa janjetina s limunom
Odresci s umakom od kupina
Kotlovina
Quiche od bundeve, sira i luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

U svečanim prigodama isprobajte janjetinu na malo drugačiji način. Meso karamelizirajte medom, a potom ga podlijevajući vinom ispecite u pećnici. Poslužite uz pirjani kiseli kupus.

Sastojci

2-4 kg janjećeg buta s rebrima
50 ml ulja
100 ml meda od kadulje
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
pola limuna
20 g pinjola
1 kg kiselog kupusa
3 žlice ulja
30 g Pancete Podravka
1 češanj češnjaka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe180 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana.
  • 2 Meso posolite, popaprite, pospite Vegetom mediteran, dodajte med i pirjajte dok ne potamni od karameliziranog meda. Polako podlijevajte vodom i bijelim vinom. Meso zajedno s tekućinom premjestite u kalup, prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C sat i pol do dva.
  • 3 Kad je meso mekano, otkrijte ga, dodajte narezani limun i pinjole te uklonite višak masnoće.
  • 4 Kao prilog poslužite pirjani kiseli kupus koji pripremate tako da na ulju popečete narezanu pancetu, dodate kupus, protisnuti češnjak i pirjate dok kupus ne omekša.

Savjet

Janjetinu je prije pripreme dobro oprati i posušiti s krpom, a možete ju i natrljati češnjakom i limunom kako biste ublažili karakterističan miris janjetine.

Posluživanje

Meso poslužite s umakom od pečenja i pirjanim kupusom.

Male tajne

Tijekom pečenja meso po potrebi podlijevajte vodom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 869.03 109 109
Kalcij mg 174.51 17 17
Kalij mg 1598.09 43 43
Niacin mg 45.61 326 228
Vitamin C mg 29.51 39 33
Vitamin E mg 12.93 59 59
Vitamin A μg 28 1 1
Sol g 1.95 0 0
Bjelančevine g 86.64 - -
Vlakna g 2.15 - -
Ugljikohidrati g 85.87 - -
Masti g 126.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke