Meni Search

Ful nabrijan

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Čarobna ljetna piletina
Fish&Chips u tortilji
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Lungić s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pašticada s njokima
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Marinirana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski špageti
Salata s mora
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
Sočna pureća rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić u sendviču
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Voćna juha od višanja
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Grdobina s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Dagnje na buzaru
Urbana pola
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Miješani grill
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa sezonskim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Grdobina u pikantnoj šalši
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Aromatizirani kruh
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Sendvič s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke