Meni Search

Ful nabrijan

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od liganja
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fini gulaš od gljiva
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Lungić s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Pirjani kunić
Pašticada s njokima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Salata s mora
Mediteranski kruščić s lovorom
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski špageti
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Delikatesna junetina na češki
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna rebarca
Grdobina s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Rajčica s kukuruzom
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Svinjski file s povrćem
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Dagnje na buzaru
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa sezonskim povrćem
Lagana sarma
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke