Meni Search

Ful nabrijan

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meso s repom
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Urbana pola
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Irska janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pečena piletina s limunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Kobasica u pivu i pecivu
Fini gulaš od gljiva
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Lungić u sendviču
Krem juha od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Dagnje na buzaru
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pašticada s njokima
Teleći savici u umaku od grejpa
Rajčica s kukuruzom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lagana sarma
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ljetni ražnjići
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke