Meni Search

Ful nabrijan

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pirjani kunić
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Fileti lososa u finom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Pašticada s njokima
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Sočna rebarca
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Aromatizirani kruh
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Fina pikantna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vratina sa sezonskim povrćem
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Pečena piletina s limunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kobasica u pivu i pecivu
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Dagnje na buzaru
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina laganini
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Delikatesna junetina na češki
Miješani grill
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke