Meni Search

Ful nabrijan

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Uzbudljivi kolač od blitve
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa sezonskim povrćem
Čarobna ljetna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Lagana sarma
Vege odresci s marinadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u bijelom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Krem juha od tikvica
Aromatizirani kruh
Grill povrće na salatu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirana piletina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kroketi od piletine
Popečci od tikvica
Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meso s repom
Blagdanska rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Okruglice u umaku od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić s povrćem
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bugarska pita od krumpira
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Dagnje na buzaru
Kobasica u pivu i pecivu
Pašticada s njokima
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Račići na posteljici od povrća
Mirisna pečenka
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od lososa
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Sočna pureća rolada
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Manastirski đuveč
Urbana pola
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke