Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Aromatizirani kruh
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Riba u bijelom umaku
Miješani grill
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pečenka
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Kaštelanski makaruni
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Turske pizze
Proljetna janjetina
Meso s repom
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Ossobuco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Irska janjetina
Pizza s tunom
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s ribom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočna rebarca
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci od morskog psa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hlebinska i pretepena juha
Hrskavi trokuti
Salata s mora
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lagana sarma
Viška pogača
Popečci od tikvica
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Meksička party salata
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kroketi od piletine
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini lazanje
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina na kijevski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Urbana pola
Kunić na bijelo
Odresci u umaku s češnjakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke