Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pogača sa sardinom
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Viška pogača
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hlebinska i pretepena juha
Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Mediteranski špageti
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje s lignjama
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Popečci od tikvica
Brancinovo oko
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Okruglice u umaku od rajčice
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Povrtni lonac
Turske pizze
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočna rebarca
Salata od liganja
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Urbana pola
Irska janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s ribom
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini shepherd's pie
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić s povrćem
Meso s repom
Lagana sarma
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Miješani grill
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina na kijevski način
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Ossobuco
Fileti lososa u finom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Delikatesna junetina na češki
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke