Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Umak od limete (Molho de limao)
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Povrtni ražnjići
Blagdanska rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Piletina laganini
Odresci u umaku s češnjakom
Aromatizirani kruh
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na kijevski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Meso s repom
Ossobuco
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od lososa
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Voćna juha od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Lignje s manistrom u škartocu
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Kroketi od piletine
Rajčica s kukuruzom
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Manastirski đuveč
Hlebinska i pretepena juha
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Turske pizze
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetna janjetina
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Čarobna ljetna piletina
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Špageti s ribom
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Viška pogača
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke