Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Grdobina s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Hlebinska i pretepena juha
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Sočna rebarca
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pogača sa sardinom
Lignje s manistrom u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Aromatizirani kruh
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Viška pogača
Grill pirjana piletina s roštilja
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Mini shepherd's pie
Lungić s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Turske pizze
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ossobuco
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci od morskog psa
Fini gulaš od gljiva
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Mirisna pečenka
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina na kijevski način
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Fish&Chips u tortilji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Pizza s tunom
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Urbana pola
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rajčica s kukuruzom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke