Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Grdobina s povrćem
Proljetna janjetina
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Hlebinska i pretepena juha
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Piletina laganini
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Aromatizirani kruh
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski kruščić s lovorom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Prežgana juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić s povrćem
Urbana pola
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramsteak u seksi umaku
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fini gulaš od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Manastirski đuveč
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Sendvič s avokadom
Lazanje s lignjama
Viška pogača
Kroketi od piletine
Grill pirjana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s ribom
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Irska janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskavi trokuti
Salata s mora
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Odresci od morskog psa
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Grickalica slanutak iz pećnice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Lignje s manistrom u škartocu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke