Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Fish&Chips u tortilji
Lagana sarma
Riba u bijelom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Grill pirjana piletina s roštilja
Viška pogača
Martinjska guska s hajdinom kašom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Fina pikantna piletina
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Marinirana piletina s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Rolice od blitve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Ossobuco
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci od morskog psa
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Manastirski đuveč
Piletina na kijevski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s ribom
Hlebinska i pretepena juha
Pohani tofu s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lungić s povrćem
Mini shepherd's pie
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pečenka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći savici u umaku od grejpa
Fileti lososa u finom umaku
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke