Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s ribom
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina na kijevski način
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Bugarska pita od krumpira
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Zabavni kineski ravioli
Hlebinska i pretepena juha
Turske pizze
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Urbana pola
Piletina Kiev
Grdobina s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kunić na bijelo
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Pirjani kunić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Pizza s tunom
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina laganini
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Hrskava pileća krilca
Salata s mora
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Irska janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski kruščić s lovorom
Zlatna piletina
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Salata od liganja
Brancinovo oko
Pizza sirni jastučići
Viška pogača
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Ljetni ražnjići
Mediteranski špageti
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna rebarca
Pogača sa sardinom
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lagana sarma
Grill povrće na salatu
Sočni pureći ražnjići
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke