Meni Search

Ful nabrijana

Jednostavni bolognese umak sa špagetima

Mirisna pečenka
Marinirana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Turske pizze
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ossobuco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Piletina na kijevski način
Lignje s manistrom u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Aromatizirani kruh
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od liganja
Fini gulaš od gljiva
Pizza s tunom
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vege odresci s marinadom
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Viška pogača
Belgija - Salade Liégeoise
Umak od limete (Molho de limao)
Krem juha od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Grickalica slanutak iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Sendvič s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hlebinska i pretepena juha
Urbana pola
Kunić na bijelo
Špageti s ribom
Pogača sa sardinom
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina laganini
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata s mora
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci u umaku od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna rebarca
Ljetni ražnjići
Odresci od morskog psa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić u sendviču
Miješani grill
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pirjani kunić
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meso s repom
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lazanje s lignjama
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da pripremite ovaj jednostavni bolognese umak koji preliven preko špageta pretvara tjesteninu u pravi gurmanski doživljaj. Brz, ekonomičan i ukusan obrok koji posebno obožavaju djeca.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
1 češanj češnjaka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
800 g Pelata Podravka
1 žličica Vegete Natur
1 žličica soli
½ žličice Origano sušeni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
400 g Spaghetta Podravka
sol
Za posipavanje:
sir ribanac

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i svijetlo popecite.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pa kratko popecite.
  • 3 Dodajte zgnječene pelate, Vegetu Natur i pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • 4 Umak posolite, dodajte origano i bosiljak i još kratko popirjajte.
  • 5 Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 6 Umak poslužite preliven preko špageta i pospite naribanim sirom.

Savjet

Umjesto pelata možete koristiti i Sjeckanu rajčicu Podravka.

Posluživanje

Poslužite toplo sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.38 44 44
Kalcij mg 160.71 16 16
Kalij mg 1487.42 40 40
Niacin mg 15.78 113 79
Vitamin E mg 16.09 73 73
Vitamin D μg 17.7 9 9
Vitamin A μg 3065.68 77 61
Sol g 6.48 0 0
Bjelančevine g 30.8 - -
Vlakna g 6.16 - -
Ugljikohidrati g 31.98 - -
Masti g 40.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke