Meni Search

Fitness freak

Juha od bundeve s jabukom

Bruskete od cvjetače
Rižoto na španjolski način
Finska - Juha s lososom
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Salata s mora
Raskošna ljetna tava
Krem juha od tikvica
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Ljetna pileća salata
Marokanska salata s cous-cousom
Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od tune i povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pikantne grickalice
Caponata alla Podravka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Cous-cous s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Punjeni filet brancina
Energetske kuglice s kurkumom
Brusketa s avokadom
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečena ricotta
Račići na posteljici od povrća
Mirisni prilog iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s neobičnim preljevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Lignje s povrćem i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Cartoccio od bijele ribe
Grčka seljačka salata
Salata od quinoe i povrća
Salata s okruglicama od sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižoto s tunom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Polupunjene paprike
Ljubavne šurlice
Kokošja juha s požirakima
Kozice s rižom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Brzo jelo od teletine i povrća
Salata sa skutom
Povrtni ražnjići
Oslić s maslinama
Beskvasne calzone
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od kelja sa sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblja juha s Malte
Popečci od bulgura s umakom
Mediteranska rapsodija
Kineska juha s račićima i gljivama
Crveno ljetno varivo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Polpete od slanutka s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Vol-au-vent s gljivama
Osvježavajući smoothie
Tjestenina mediterana
Tjestenina fuži s tartufima
Brzi detoks doručak
Nadjevene lignje
Zelena torta
Špageti s acetom balsamicom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pita s crnim pivom
Salata od liganja
Rižini ravioli s mozzarellom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Čudotvorni čaj za detoks
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Prilog od prokulica
Vege odresci s marinadom
Sočni pureći ražnjići
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Mediteranski grill
Topla salata barba Frane
Salata od pečene rotkvice sa medom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Toplu juhu od bundeve, jabuka i probranih začina poslužite posutu poprženu košticama nara i uživajte u jesenjem ugođaju na stolu.

Sastojci

500 g očišćene bundeve (butternut)
1 jabuka (granny smith)
1 manji luk
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
½ žlice Vegete
sol
Vegeta Maestro mljeveni muškatni oraščić
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro kajenski papar
Za posluživanje:
2 žlice popečenih koštica bundeve
očišćene sjemenke 1 nara
1 žlica sitno narezanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Bundevu prerežite, izvadite sjemenke i stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Uz nju stavite jabuku prerezanu na pola, prerezan luk i češnje češnjaka.
  • 2 Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekani.
  • 3 Meso bundeve izvadite žlicom, pa ga zajedno s jabukom, lukom i češnjakom usitnite u pire.
  • 4 Stavite ga u posudu za kuhanje, dodajte vode da dobijete željenu gustoću, Vegetu, sol, muškatni oraščić, crni papar i kajenski papar. Zagrijte pa kad zakipi, kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Osim butternut bundeve, možete koristiti i hokaido bundevu.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite posutu poprženim košticama bundeve, narom i peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.03 8 8
Kalij mg 323.82 9 9
Pantotenska kiselina mg 0.22 3 3
Niacin mg 0.94 7 5
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 378.49 9 8
Sol g 0.22 0 0
Bjelančevine g 1.66 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 13.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.88 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.04 - -
- zasićene masne kiseline g 1.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke