Meni Search

Okrećem novi list

Juha od bundeve s jabukom

Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Grčka seljačka salata
Salata s mora
Ljubavne šurlice
Sočna aromatična torta
Kaštelanski makaruni
Salata od tune i povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s pistacijama
Vege odresci s marinadom
Papreni tart s marelicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice u umaku
Ražnjići od lososa
Caponata alla Podravka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetina enchilada
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina fuži s tartufima
Rolice od blitve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mini lazanje
Lignje i tikvice na štapiću
Pohane paprike
Kruh od cvjetače s kurkumom
Povrtni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Rosti
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mediteranski špageti
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina s mascarponeom
Govedina s lukom
Janjetina na padelu
Crveno ljetno varivo
Čudotvorni čaj za detoks
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od bulgura s umakom
Salata s neobičnim preljevom
Empanade s pestom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Čarobni štapići
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje punjene crvenim radićem
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u košuljici
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Oslić s maslinama
Voćna juha od višanja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pirjani kunić
Raskošna ljetna tava
Rižoto s tunom
Žuti medaljoni
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Zapečena ricotta
Bugarska pita od krumpira
Rižoto tortice
Kozice s rižom
Prilog od prokulica
Mirisni prilog iz pećnice
Zimski punč
Uskršnja šunka na zabavan način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Fina pikantna piletina
Salata od pečene rotkvice sa medom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Polupunjene paprike
Rižini ravioli s mozzarellom
Rolice od soma
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Španjolski migas s bundevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od cvjetače i camemberta
Juha od rikule i račića
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Grill povrće na salatu
Špageti na kineski način
Sočna Wellington pečenka
Salata u košaricama od parmezana
Pileći gulaš
Kineska juha s račićima i gljivama
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto na španjolski način
Pohana skuta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa iz pećnice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Toplu juhu od bundeve, jabuka i probranih začina poslužite posutu poprženu košticama nara i uživajte u jesenjem ugođaju na stolu.

Sastojci

500 g očišćene bundeve (butternut)
1 jabuka (granny smith)
1 manji luk
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
½ žlice Vegete
sol
Vegeta Maestro mljeveni muškatni oraščić
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro kajenski papar
Za posluživanje:
2 žlice popečenih koštica bundeve
očišćene sjemenke 1 nara
1 žlica sitno narezanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Bundevu prerežite, izvadite sjemenke i stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Uz nju stavite jabuku prerezanu na pola, prerezan luk i češnje češnjaka.
  • 2 Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekani.
  • 3 Meso bundeve izvadite žlicom, pa ga zajedno s jabukom, lukom i češnjakom usitnite u pire.
  • 4 Stavite ga u posudu za kuhanje, dodajte vode da dobijete željenu gustoću, Vegetu, sol, muškatni oraščić, crni papar i kajenski papar. Zagrijte pa kad zakipi, kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Osim butternut bundeve, možete koristiti i hokaido bundevu.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite posutu poprženim košticama bundeve, narom i peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.03 8 8
Kalij mg 323.82 9 9
Pantotenska kiselina mg 0.22 3 3
Niacin mg 0.94 7 5
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 378.49 9 8
Sol g 0.22 0 0
Bjelančevine g 1.66 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 13.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.88 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.04 - -
- zasićene masne kiseline g 1.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke