Meni Search

Lagana depra

Juha od bundeve s jabukom

Piletina Kiev
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohane paprike
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cous-cous s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Voćna juha od višanja
Salata s neobičnim preljevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna aromatična torta
Švicarska juha sa sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Dip od južnog voća
Piletina u finom mediteranskom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Palačinke s nadjevom od riže
Slatki lungić
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani zamotuljci
Glazirana patka s umakom od jabuka
Lungić s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Salata od tune i krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Grill vratina u sendviču
Osvježavajuća juha od krastavaca
Sunčani užitak mediterana
Marinirano svinjsko pečenje
Prežgana juha
Špageti na kineski način
BBQ Steak & chips
Dalmatinska simfonija
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Meksička party salata
Salata s okruglicama od sira
Caponata alla Podravka
Mirisni prilog iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Singapurski ljuti omlet
Polupunjene paprike
Teletina s pirjanim povrćem
Ciganski odrezak
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Senf s paprikama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Govedina s lukom
Grčka seljačka salata
Zabavni kineski ravioli
Rižoto s tunom
Riblja juha s Malte
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna salata s piletinom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Špageti s acetom balsamicom
Svinjski gulaš
Mediteranska rapsodija
Uskršnja šunka na zabavan način
Mesne okruglice
Blagdanski rižoto s bakalarom
Piletina s pistacijama
Pohana skuta
Fino varivo v loncu
Piletina na tajlandski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći štapići u ketchupu
Mesne okruglice na ražnjiću
Juha od rikule i račića
Španjolski migas s bundevom
Nadjevene lignje
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Pečena piletina s limunom
Dagnje na buzaru
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Crveno ljetno varivo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od quinoe i povrća
Čarobna ljetna piletina
Fina pikantna piletina
Piletina s mascarponeom
Salata sa skutom
Rosti
Riba u bijelom umaku
Rižoto tortice
Uzbudljivi kolač od blitve
Špinatova juha s feta sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto na španjolski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Riža s tunom
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
File steak na povrću
Lungić u sendviču
Hrenovke u panceti
Pita s crnim pivom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Palamida s čilijem i mangom
Rebarca s grilla
Piletina s povrćem
Teriyaki piletina
Biftek rolice
Punjene tikve
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Rajčica s kukuruzom
Marokanska salata s cous-cousom
Dječje lazanje
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Empanade s pestom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slasni BBQ burgeri
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zimski punč
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Zapečeni poriluk
Pečena janjetina s bademima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Toplu juhu od bundeve, jabuka i probranih začina poslužite posutu poprženu košticama nara i uživajte u jesenjem ugođaju na stolu.

Sastojci

500 g očišćene bundeve (butternut)
1 jabuka (granny smith)
1 manji luk
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
½ žlice Vegete
sol
Vegeta Maestro mljeveni muškatni oraščić
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro kajenski papar
Za posluživanje:
2 žlice popečenih koštica bundeve
očišćene sjemenke 1 nara
1 žlica sitno narezanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Bundevu prerežite, izvadite sjemenke i stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Uz nju stavite jabuku prerezanu na pola, prerezan luk i češnje češnjaka.
  • 2 Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekani.
  • 3 Meso bundeve izvadite žlicom, pa ga zajedno s jabukom, lukom i češnjakom usitnite u pire.
  • 4 Stavite ga u posudu za kuhanje, dodajte vode da dobijete željenu gustoću, Vegetu, sol, muškatni oraščić, crni papar i kajenski papar. Zagrijte pa kad zakipi, kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Osim butternut bundeve, možete koristiti i hokaido bundevu.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite posutu poprženim košticama bundeve, narom i peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.03 8 8
Kalij mg 323.82 9 9
Pantotenska kiselina mg 0.22 3 3
Niacin mg 0.94 7 5
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 378.49 9 8
Sol g 0.22 0 0
Bjelančevine g 1.66 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 13.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.88 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.04 - -
- zasićene masne kiseline g 1.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke