Meni Search

Lagana depra

Juha od bundeve s jabukom

Salata s neobičnim preljevom
Piletina s mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Palamida s čilijem i mangom
Salata sa skutom
Pileći štapići u ketchupu
Dip od južnog voća
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata od tune i krastavaca
Riža s tunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Polupunjene paprike
Glazirana patka s umakom od jabuka
Špinatova juha s feta sirom
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Senf s paprikama
Rižoto na španjolski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lazanje u tavi
Voćna salata s piletinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina na tajlandski način
Mesne okruglice
Crveno ljetno varivo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
BBQ Steak & chips
Lungić s povrćem
Fina pikantna piletina
Finska - Juha s lososom
Marokanska salata s cous-cousom
Slatki lungić
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marinirano svinjsko pečenje
Mediteranska rapsodija
Uskršnja šunka na zabavan način
Popečci od bulgura s umakom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teriyaki piletina
Riba u bijelom umaku
Dječje lazanje
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s okruglicama od sira
Juha od rikule i račića
Fino varivo v loncu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Punjene tikve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Rižoto s tunom
Juha od gljiva
Ražnjići od lososa
Grčka seljačka salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Govedina s lukom
Ciganski odrezak
Pečena janjetina s bademima
Rebarca s grilla
Špageti na kineski način
Sunčani užitak mediterana
Dalmatinska simfonija
Singapurski ljuti omlet
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina u finom umaku
Zimski punč
Piletina s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuhana govedina s umakom od hrena
Špageti s acetom balsamicom
Slasni BBQ burgeri
Pečena piletina s limunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Španjolski migas s bundevom
Pohani tofu s povrćem
Salata od quinoe i povrća
Pita s crnim pivom
Sočni pureći ražnjići
Piletina s pistacijama
Dagnje na buzaru
Hrenovke u panceti
Osvježavajuća juha od krastavaca
File steak na povrću
Teletina s pirjanim povrćem
Švicarska juha sa sirom
Sočna aromatična torta
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Juha od kelja sa sirom
Šampinjoni u palačinki
Svinjski gulaš
Rižoto tortice
Pohane paprike
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Lungić u sendviču
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohana skuta
Grill vratina u sendviču
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Cous-cous s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Meksička party salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Povrtni ražnjići
Zapečeni poriluk
Empanade s pestom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Caponata alla Podravka
Riblja juha s Malte
Rajčica s kukuruzom
Biftek rolice
Rosti
Pileća krilca s Coca-Colom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Piletina u finom mediteranskom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Toplu juhu od bundeve, jabuka i probranih začina poslužite posutu poprženu košticama nara i uživajte u jesenjem ugođaju na stolu.

Sastojci

500 g očišćene bundeve (butternut)
1 jabuka (granny smith)
1 manji luk
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
½ žlice Vegete
sol
Vegeta Maestro mljeveni muškatni oraščić
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro kajenski papar
Za posluživanje:
2 žlice popečenih koštica bundeve
očišćene sjemenke 1 nara
1 žlica sitno narezanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Bundevu prerežite, izvadite sjemenke i stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Uz nju stavite jabuku prerezanu na pola, prerezan luk i češnje češnjaka.
  • 2 Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekani.
  • 3 Meso bundeve izvadite žlicom, pa ga zajedno s jabukom, lukom i češnjakom usitnite u pire.
  • 4 Stavite ga u posudu za kuhanje, dodajte vode da dobijete željenu gustoću, Vegetu, sol, muškatni oraščić, crni papar i kajenski papar. Zagrijte pa kad zakipi, kuhajte nekoliko minuta.

Savjet

Osim butternut bundeve, možete koristiti i hokaido bundevu.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite posutu poprženim košticama bundeve, narom i peršinom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 60.03 8 8
Kalij mg 323.82 9 9
Pantotenska kiselina mg 0.22 3 3
Niacin mg 0.94 7 5
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 378.49 9 8
Sol g 0.22 0 0
Bjelančevine g 1.66 - -
Vlakna g 3.25 - -
Ugljikohidrati g 13.37 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.88 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.04 - -
- zasićene masne kiseline g 1.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke