Meni Search

Okrećem novi list

Juha od cvjetače i camemberta

Senf s paprikama
Raskošna ljetna tava
Mesne okruglice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zlatna piletina
Pohane paprike
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Špageti na kineski način
Ražnjići od lososa
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna aromatična torta
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bruskete od cvjetače
Papreni tart s marelicama
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od bulgura s umakom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Empanade s pestom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od quinoe i povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s mascarponeom
Povrtni ražnjići
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Male teleće pitice
Oslić s maslinama
Čudotvorni čaj za detoks
Krumpir u košuljici
Tagliatelle s pečenim povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje punjene crvenim radićem
Pileći gulaš
Grčka seljačka salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata s cous-cousom
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto na španjolski način
Rižoto tortice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata od tune i povrća
Vegetina enchilada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prilog od prokulica
Goveđa rebarca sa zeljem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kozice s rižom
Čarobni štapići
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Sočna Wellington pečenka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Caponata alla Podravka
Rižini ravioli s mozzarellom
Žuti medaljoni
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Španjolski migas s bundevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zimski punč
Savici sa špinatom i satricom od sira
Sočna pureća rolada
Rolice od soma
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Juha od bundeve s jabukom
Crveno ljetno varivo
Juha od rikule i račića
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Rosti
Salata s neobičnim preljevom
Pečena piletina s limunom
Lignje i tikvice na štapiću
Polpete od slanutka s kurkumom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ljubavne šurlice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Velika Britanija - Pastirska pita
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
Sočna rebarca
Palačinke s nadjevom od riže
Pohana skuta
Salata u košaricama od parmezana
Bugarska pita od krumpira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Rižoto s tunom
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Polupunjene paprike
Piletina s pistacijama
Mini lazanje
Govedina s lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juha od cvjetače dobit će poseban francuski “štih” dodate li malo plemenitog sira Camembert. A želite li još više istaknuti posebnost ove juhe, pospite je mljevenim ili grubo nasjeckanim lješnjacima.

Sastojci

800 g cvjetače
500 ml mlijeka
sol
Vegeta Maestro bijeli papar
100-150 ml malo masnog vrhnja
225 g Camembert sira narezanog na komadiće
1-2 žlice maslinova ulje
1 žlica Vegete

Koristili smo

Bijeli papar mljeveni

Bijeli papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 U posudu za kuhanje stavite cvjetiće cvjetače, mlijeko, vodu, senf i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta dok cvjetača ne omekša.
  • 2 Malo posolite, popaprite i još kratko prokuhajte.
  • 3 Kratko ohladite pa sve sastojke usitnite.
  • 4 Juhu vratite na vatru, umiješajte vrhnje i kratko prokuhajte.
  • 5 Dodajte maslinovo ulje i sir Camembert narezan na manje dijelove.

Savjet

Prije posluživanja u juhu možete dodati 2-3 žlice limunova soka.

Kupljenu cvjetaču čuvajte u hladnjaku u papirnoj ili plastičnoj vrećici najduže 3-5 dana. Položite je sa stabljikom prema dolje kako bi izbjegli nakupljanje vlage.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno cvjetićima cvjetače, a možete i posuti svježe naribanim lješnjacima.

Male tajne

Želite li ovoj nježnoj juhi dodati osebujan pikantni okus, na početku pripreme dodajte žlicu senfa rustica Podravka i dalje pripremajte po receptu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 300.62 38 38
Kalcij mg 312.81 31 31
Kalij mg 650.85 18 18
Niacin mg 4.25 30 21
Vitamin C mg 63.03 84 70
Vitamin D μg 42.99 21 21
Vitamin A μg 659.89 16 13
Sol g 1.92 0 0
Bjelančevine g 13.99 - -
Vlakna g 3.36 - -
Ugljikohidrati g 13.02 - -
Masti g 18.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke