Meni Search

Okrećem novi list

Juha od cvjetače i camemberta

Goveđa rebarca sa zeljem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Čudotvorni čaj za detoks
Špageti na kineski način
Polupunjene paprike
Empanade s pestom
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s pistacijama
Juha od bundeve s jabukom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Krumpir u košuljici
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Rolice od blitve
Polpete od slanutka s kurkumom
Papreni tart s marelicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Ražnjići od lososa
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Grčka seljačka salata
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto na španjolski način
Pirjani kunić
Lignje punjene crvenim radićem
Fina pikantna piletina
Caponata alla Podravka
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od bulgura s umakom
Pileća prsa iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Žuti medaljoni
Kozice s rižom
Govedina s lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje na šumskom rižotu
Čarobni štapići
Ljubavne šurlice
Španjolski migas s bundevom
Crveno ljetno varivo
Rižoto s tunom
Salata od tune i povrća
Voćna juha od višanja
Raskošna ljetna tava
Rolice od soma
Prilog od prokulica
Kineska juha s račićima i gljivama
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetina enchilada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Salata od quinoe i povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna Wellington pečenka
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zimski punč
Salata u košaricama od parmezana
Oslić s maslinama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rosti
Juha od rikule i račića
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečena ricotta
Piletina s mascarponeom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Pohana skuta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pohani tofu s povrćem
Senf s paprikama
Salata s mora
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Mirisni prilog iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna aromatična torta
Salata s neobičnim preljevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižoto tortice
Pohane paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juha od cvjetače dobit će poseban francuski “štih” dodate li malo plemenitog sira Camembert. A želite li još više istaknuti posebnost ove juhe, pospite je mljevenim ili grubo nasjeckanim lješnjacima.

Sastojci

800 g cvjetače
500 ml mlijeka
sol
Vegeta Maestro bijeli papar
100-150 ml malo masnog vrhnja
225 g Camembert sira narezanog na komadiće
1-2 žlice maslinova ulje
1 žlica Vegete

Koristili smo

Bijeli papar mljeveni

Bijeli papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 U posudu za kuhanje stavite cvjetiće cvjetače, mlijeko, vodu, senf i Vegetu. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta dok cvjetača ne omekša.
  • 2 Malo posolite, popaprite i još kratko prokuhajte.
  • 3 Kratko ohladite pa sve sastojke usitnite.
  • 4 Juhu vratite na vatru, umiješajte vrhnje i kratko prokuhajte.
  • 5 Dodajte maslinovo ulje i sir Camembert narezan na manje dijelove.

Savjet

Prije posluživanja u juhu možete dodati 2-3 žlice limunova soka.

Kupljenu cvjetaču čuvajte u hladnjaku u papirnoj ili plastičnoj vrećici najduže 3-5 dana. Položite je sa stabljikom prema dolje kako bi izbjegli nakupljanje vlage.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno cvjetićima cvjetače, a možete i posuti svježe naribanim lješnjacima.

Male tajne

Želite li ovoj nježnoj juhi dodati osebujan pikantni okus, na početku pripreme dodajte žlicu senfa rustica Podravka i dalje pripremajte po receptu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 300.62 38 38
Kalcij mg 312.81 31 31
Kalij mg 650.85 18 18
Niacin mg 4.25 30 21
Vitamin C mg 63.03 84 70
Vitamin D μg 42.99 21 21
Vitamin A μg 659.89 16 13
Sol g 1.92 0 0
Bjelančevine g 13.99 - -
Vlakna g 3.36 - -
Ugljikohidrati g 13.02 - -
Masti g 18.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke