Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Rajčica s kukuruzom
Rižoto na španjolski način
Grill vratina u sendviču
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Empanade s pestom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rosti
Juha od bundeve s jabukom
Hrenovke u panceti
BBQ Steak & chips
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Hrskave tortice od krumpira
Voćna salata s piletinom
Senf s paprikama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Crveno ljetno varivo
Fina pikantna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teriyaki piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Povrtni lonac
Osvježavajuća juha od krastavaca
Sočni pureći ražnjići
Singapurski ljuti omlet
Mesne okruglice na ražnjiću
Švicarska juha sa sirom
Fino varivo v loncu
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ciganski odrezak
Palamida s čilijem i mangom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjevene lignje
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teletina s pirjanim povrćem
Tjestenina u finom umaku
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina s mascarponeom
Sunčani užitak mediterana
Pohani tofu s povrćem
Svinjski gulaš
Zimski punč
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Govedina s lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prežgana juha
Uskršnja šunka na zabavan način
Špageti na kineski način
Salata s neobičnim preljevom
Rebarca s grilla
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina s pistacijama
Riba u bijelom umaku
Salata od quinoe i povrća
Povrtni ražnjići
Salata s okruglicama od sira
Finska - Juha s lososom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileći štapići u ketchupu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Voćna juha od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Šampinjoni u palačinki
Umak od limete (Molho de limao)
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s crnim pivom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Ražnjići od lososa
Dagnje na buzaru
Marinirano svinjsko pečenje
Dalmatinska simfonija
Špinatova juha s feta sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti s acetom balsamicom
Sočna aromatična torta
Popečci od bulgura s umakom
Punjene tikve
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riža s tunom
Piletina na tajlandski način
Pohana skuta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od tune i krastavaca
Grčka seljačka salata
Rižoto s tunom
Slatki lungić
Mirisni prilog iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pečena janjetina s bademima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pohane paprike
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Palačinke s nadjevom od riže
Caponata alla Podravka
Lungić u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanski rižoto s bakalarom
Proljetno meso i povrće iz woka
File steak na povrću
Španjolski migas s bundevom
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirana piletina s roštilja
Cous-cous s povrćem
Mediteranska rapsodija
Pileća krilca s Coca-Colom
Polupunjene paprike
Salata sa skutom
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Juha od kelja sa sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Riblja juha s Malte
Zabavni kineski ravioli
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Dječje lazanje
Dip od južnog voća
Lungić s povrćem
Pohani zamotuljci
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Zapečeni poriluk
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Biftek rolice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Juha od rikule i račića
Rižoto tortice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke