Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Špageti na kineski način
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski gulaš
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Švicarska juha sa sirom
Riblja juha s Malte
Marokanska salata s cous-cousom
Teletina s pirjanim povrćem
Osvježavajuća juha od krastavaca
Dip od južnog voća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dalmatinska simfonija
Rajčica s kukuruzom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina s pistacijama
Pileći štapići u ketchupu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena piletina s limunom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Punjene tikve
Pileća prsa iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto tortice
Marinirano svinjsko pečenje
File steak na povrću
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata od quinoe i povrća
Piletina u finom mediteranskom umaku
Piletina na tajlandski način
Ražnjići od lososa
Grčka seljačka salata
Čarobna ljetna piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Nadjevene lignje
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohane paprike
Piletina s povrćem
Pohana skuta
Teriyaki piletina
Voćna salata s piletinom
Grill vratina u sendviču
Rižoto na španjolski način
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni poriluk
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Senf s paprikama
Juha od kelja sa sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pečena janjetina s bademima
Lazanje u tavi
Salata s neobičnim preljevom
Sunčani užitak mediterana
Slasni BBQ burgeri
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Palamida s čilijem i mangom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Popečci od bulgura s umakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riža s tunom
Povrtni lonac
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ciganski odrezak
Piletina Kiev
Mediteranska rapsodija
Dagnje na buzaru
Umak od limete (Molho de limao)
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od rikule i račića
Crveno ljetno varivo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižoto s tunom
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Salata s okruglicama od sira
Salata sa skutom
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slatki lungić
Finska - Juha s lososom
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Grdobina u pikantnoj šalši
Zabavni kineski ravioli
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Juha od bundeve s jabukom
Hrskava pileća krilca
Sočna aromatična torta
Govedina s lukom
Zimski punč
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Polupunjene paprike
Salata od tune i krastavaca
Singapurski ljuti omlet
Mirisni prilog iz pećnice
Empanade s pestom
Dječje lazanje
Tjestenina u finom umaku
Biftek rolice
Pita s crnim pivom
Fino varivo v loncu
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Hrenovke u panceti
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Špinatova juha s feta sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s acetom balsamicom
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Pileća krilca s Coca-Colom
Blagdanski rižoto s bakalarom
BBQ Steak & chips
Španjolski migas s bundevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Voćna juha od višanja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Caponata alla Podravka
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke