Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Rižoto s tunom
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Hrenovke u panceti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Caponata alla Podravka
Dagnje na buzaru
Osvježavajuća juha od krastavaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mirisni prilog iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teriyaki piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Fino varivo v loncu
Bugarska pita od krumpira
Salata od tune i krastavaca
Cous-cous s povrćem
Piletina s pistacijama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni poriluk
Lungić u sendviču
Nadjevene lignje
Uskršnja šunka na zabavan način
Blagdanski rižoto s bakalarom
Zabavni kineski ravioli
Piletina na tajlandski način
Salata s neobičnim preljevom
Špageti s acetom balsamicom
Salata sa skutom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Empanade s pestom
Grčka seljačka salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riblja juha s Malte
Riba u bijelom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Voćna juha od višanja
Tjestenina u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Biftek rolice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočni pureći ražnjići
Mediteranska rapsodija
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Senf s paprikama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zimski punč
Špageti na kineski način
Mesne okruglice
Salata od quinoe i povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
File steak na povrću
Pita s crnim pivom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Šampinjoni u palačinki
Pohane paprike
Švicarska juha sa sirom
Rajčica s kukuruzom
Slasni BBQ burgeri
Umak od limete (Molho de limao)
Meksička party salata
Sočna aromatična torta
Ražnjići od lososa
Rosti
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pečena piletina s limunom
Voćna salata s piletinom
Juha od rikule i račića
Pečena janjetina s bademima
Piletina s mascarponeom
Špinatova juha s feta sirom
Juha od bundeve s jabukom
Sunčani užitak mediterana
Crveno ljetno varivo
Govedina s lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski gulaš
Singapurski ljuti omlet
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto tortice
Povrtni lonac
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći štapići u ketchupu
BBQ Steak & chips
Kineska juha s račićima i gljivama
Čarobna ljetna piletina
Piletina s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Piletina sa šafranom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohana skuta
Dalmatinska simfonija
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto na španjolski način
Španjolski migas s bundevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Finska - Juha s lososom
Proljetno meso i povrće iz woka
Slatki lungić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileća krilca s Coca-Colom
Polupunjene paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskave tortice od krumpira
Punjene tikve
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Riža s tunom
Salata s okruglicama od sira
Marinirano svinjsko pečenje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ciganski odrezak
Povrtni ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Prežgana juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke