Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Salata sa skutom
Lungić s povrćem
Caponata alla Podravka
Empanade s pestom
Uskršnja šunka na zabavan način
Dječje lazanje
Špageti na kineski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina u finom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Teriyaki piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s neobičnim preljevom
Crveno ljetno varivo
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Slasni BBQ burgeri
Zabavni kineski ravioli
Marinirano svinjsko pečenje
Biftek rolice
Pileća krilca s Coca-Colom
Sočna aromatična torta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sunčani užitak mediterana
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Finska - Juha s lososom
Slatki lungić
Ciganski odrezak
Dagnje na buzaru
Juha od kelja sa sirom
Riba u bijelom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zimski punč
Piletina u finom mediteranskom umaku
Mediteranska rapsodija
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s mascarponeom
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
File steak na povrću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Voćna salata s piletinom
Povrtni lonac
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Govedina s lukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s tunom
Šampinjoni u palačinki
Dip od južnog voća
Fino varivo v loncu
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pečena janjetina s bademima
Grčka seljačka salata
Marokanska salata s cous-cousom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riblja juha s Malte
Pečena piletina s limunom
Punjene tikve
Odresci u umaku s češnjakom
Pohana skuta
Piletina s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s pirjanim povrćem
Švicarska juha sa sirom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pileća prsa iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Juha od rikule i račića
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rosti
Salata od tune i krastavaca
Cous-cous s povrćem
Salata od quinoe i povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Španjolski migas s bundevom
Svinjski gulaš
Pohani tofu s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Singapurski ljuti omlet
Povrtni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s acetom balsamicom
Riža s tunom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Fina pikantna piletina
Zapečeni poriluk
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Kineska juha s račićima i gljivama
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina na tajlandski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohane paprike
Senf s paprikama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s pistacijama
Salata s okruglicama od sira
Pita s crnim pivom
Dalmatinska simfonija
Ražnjići od lososa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Sočni pureći ražnjići
Hrenovke u panceti
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto tortice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polupunjene paprike
Hrskave tortice od krumpira
Pileći štapići u ketchupu
Mirisni prilog iz pećnice
Špinatova juha s feta sirom
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižoto na španjolski način
Hrskava pileća krilca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Voćna juha od višanja
BBQ Steak & chips
Blagdanski rižoto s bakalarom
Piletina sa šafranom
Palamida s čilijem i mangom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke