Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Teletina s pirjanim povrćem
Pečena janjetina s bademima
Pileća krilca s Coca-Colom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Cous-cous s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lungić u sendviču
Piletina s mascarponeom
Riblja juha s Malte
Polupunjene paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Dip od južnog voća
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski gulaš
BBQ Steak & chips
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Uzbudljivi kolač od blitve
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Povrtni ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Hrenovke u panceti
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prežgana juha
Glazirana patka s umakom od jabuka
Riba u bijelom umaku
Rebarca s grilla
Salata s neobičnim preljevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s crnim pivom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Salata od quinoe i povrća
Šampinjoni u palačinki
Marokanska salata s cous-cousom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranska rapsodija
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna aromatična torta
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Voćna juha od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
File steak na povrću
Marinirana piletina s roštilja
Lazanje u tavi
Biftek rolice
Zapečeni poriluk
Palamida s čilijem i mangom
Španjolski migas s bundevom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pohane paprike
Piletina sa šafranom
Ražnjići od lososa
Juha od rikule i račića
Nadjevene lignje
Rižoto na španjolski način
Osvježavajuća juha od krastavaca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Govedina s lukom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Marinirano svinjsko pečenje
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zimski punč
Caponata alla Podravka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Punjene tikve
Pohani zamotuljci
Voćna salata s piletinom
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Empanade s pestom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohana skuta
Sunčani užitak mediterana
Riža s tunom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rosti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dagnje na buzaru
Salata sa skutom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Crveno ljetno varivo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od kelja sa sirom
Pečena piletina s limunom
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Špageti s acetom balsamicom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Špinatova juha s feta sirom
Juha od bundeve s jabukom
Finska - Juha s lososom
Fina pikantna piletina
Salata od tune i krastavaca
Kuhana govedina s umakom od hrena
Švicarska juha sa sirom
Salata s okruglicama od sira
Slatki lungić
Pohani tofu s povrćem
Dalmatinska simfonija
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s povrćem
Piletina na tajlandski način
Singapurski ljuti omlet
Fino varivo v loncu
Hrskave tortice od krumpira
Dječje lazanje
Tjestenina u finom umaku
Rižoto s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s pistacijama
Grčka seljačka salata
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći štapići u ketchupu
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Ciganski odrezak
Rižoto tortice
Grill vratina u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića