Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Šampinjoni u palačinki
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Umak od limete (Molho de limao)
Prežgana juha
Riblja juha s Malte
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Palamida s čilijem i mangom
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna aromatična torta
Caponata alla Podravka
Španjolski migas s bundevom
Pileća krilca s Coca-Colom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od quinoe i povrća
Sočni pureći ražnjići
Fino varivo v loncu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Punjene tikve
Marokanska salata s cous-cousom
Lungić s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cous-cous s povrćem
Teriyaki piletina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Nadjevene lignje
Kuhana govedina s umakom od hrena
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Govedina s lukom
Singapurski ljuti omlet
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špinatova juha s feta sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill vratina u sendviču
Juha od rikule i račića
Piletina u finom mediteranskom umaku
Uskršnja šunka na zabavan način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Empanade s pestom
Tjestenina u finom umaku
Pohana skuta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Riba u bijelom umaku
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Hrskava pileća krilca
Polupunjene paprike
Rižoto s tunom
Rižoto tortice
Marinirano svinjsko pečenje
File steak na povrću
Rosti
Špageti s acetom balsamicom
Slatki lungić
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Finska - Juha s lososom
Grčka seljačka salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fina pikantna piletina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kineska juha s račićima i gljivama
Marinirana piletina s roštilja
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Povrtni ražnjići
Riža s tunom
Salata sa skutom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrenovke u panceti
Povrtni lonac
Zimski punč
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Piletina s pistacijama
Pita s crnim pivom
Sunčani užitak mediterana
Salata s okruglicama od sira
Palačinke s nadjevom od riže
Osvježavajuća juha od krastavaca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Salata od tune i krastavaca
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna salata s piletinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Švicarska juha sa sirom
Hrskave tortice od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto na španjolski način
Piletina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Dalmatinska simfonija
Teletina s pirjanim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Dagnje na buzaru
Ciganski odrezak
Pohane paprike
Pileća prsa iz pećnice
Pileći štapići u ketchupu
Slasni BBQ burgeri
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Blagdanski rižoto s bakalarom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Meksička party salata
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena janjetina s bademima
Rajčica s kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
Dip od južnog voća
Svinjski gulaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Crveno ljetno varivo
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ Steak & chips
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranska rapsodija
Zapečeni poriluk
Pohani zamotuljci
Špageti na kineski način
Piletina na tajlandski način
Lungić u sendviču
Biftek rolice
Piletina sa šafranom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke