Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Slasni BBQ burgeri
Piletina na tajlandski način
Meksička party salata
Zanimljiva salata s kikirikijem
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Sunčani užitak mediterana
Teriyaki piletina
Govedina s lukom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Slatki lungić
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Salata sa skutom
Pileći štapići u ketchupu
Crveno ljetno varivo
Šampinjoni u palačinki
Dip od južnog voća
Povrtni lonac
Cous-cous s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Nadjevene lignje
BBQ Steak & chips
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Pita s crnim pivom
Rajčica s kukuruzom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špinatova juha s feta sirom
Lungić u sendviču
Marokanska salata s cous-cousom
Pileća krilca s Coca-Colom
Hrenovke u panceti
Salata od quinoe i povrća
Rižoto tortice
Španjolski migas s bundevom
Finska - Juha s lososom
Singapurski ljuti omlet
Riba u bijelom umaku
Piletina u finom mediteranskom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina u finom umaku
Juha od kelja sa sirom
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna aromatična torta
Pečena janjetina s bademima
Zapečeni poriluk
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanski rižoto s bakalarom
Rižoto s tunom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Polupunjene paprike
Pohani tofu s povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohane paprike
Riža s tunom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Piletina s mascarponeom
Švicarska juha sa sirom
Hrskave tortice od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Lazanje u tavi
Salata od tune i krastavaca
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirano svinjsko pečenje
Grill vratina u sendviču
Empanade s pestom
Fino varivo v loncu
Voćna juha od višanja
Senf s paprikama
Piletina s povrćem
Salata s okruglicama od sira
Caponata alla Podravka
Biftek rolice
Rižoto na španjolski način
Mediteranska rapsodija
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od bundeve s jabukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina s pistacijama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fina pikantna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Špageti s acetom balsamicom
File steak na povrću
Juha od rikule i račića
Glazirana patka s umakom od jabuka
Riblja juha s Malte
Mirisni prilog iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Palačinke s nadjevom od riže
Grčka seljačka salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Uskršnja šunka na zabavan način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Svinjski gulaš
Voćna salata s piletinom
Dalmatinska simfonija
Dječje lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Zimski punč
Pohana skuta
Teletina s pirjanim povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Čarobna ljetna piletina
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Rosti
Ciganski odrezak
Punjene tikve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Dagnje na buzaru
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke