Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Grdobina u pikantnoj šalši
Govedina s lukom
Piletina s mascarponeom
Špageti s acetom balsamicom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Blagdanski rižoto s bakalarom
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Juha od kelja sa sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rajčica s kukuruzom
Pohana skuta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ciganski odrezak
Kineska juha s račićima i gljivama
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Glazirana patka s umakom od jabuka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Voćna salata s piletinom
Empanade s pestom
Riblja juha s Malte
Zapečeni poriluk
Piletina na tajlandski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Biftek rolice
Sočni pureći ražnjići
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Caponata alla Podravka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pita s crnim pivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Juha od bundeve s jabukom
Teriyaki piletina
Sočna aromatična torta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto na španjolski način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Polupunjene paprike
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni ražnjići
Piletina s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mesne okruglice na ražnjiću
Slasni BBQ burgeri
Mirisni prilog iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dagnje na buzaru
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice
Fino varivo v loncu
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Marokanska salata s cous-cousom
Svinjski file s povrćem
Punjene tikve
Marinirano svinjsko pečenje
Grčka seljačka salata
Sunčani užitak mediterana
Hrenovke u panceti
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Špinatova juha s feta sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Dalmatinska simfonija
Salata od quinoe i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjevene lignje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Singapurski ljuti omlet
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Voćna juha od višanja
Salata od tune i krastavaca
Pileća prsa iz pećnice
Lungić s povrćem
Lazanje u tavi
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s neobičnim preljevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Dječje lazanje
Juha od rikule i račića
BBQ Steak & chips
Hrskave tortice od krumpira
Palamida s čilijem i mangom
Svinjski gulaš
Riba u bijelom umaku
Rižoto s tunom
Finska - Juha s lososom
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina u finom umaku
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata sa skutom
Zimski punč
Rebarca s grilla
Švicarska juha sa sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Crveno ljetno varivo
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Cous-cous s povrćem
Meksička party salata
Salata s okruglicama od sira
Piletina s pistacijama
Pohani tofu s povrćem
Pečena janjetina s bademima
Senf s paprikama
Povrtni lonac
File steak na povrću
Špageti na kineski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Teletina s pirjanim povrćem
Pohane paprike
Piletina u finom mediteranskom umaku
Piletina Kiev
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto tortice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rosti
Mediteranska rapsodija
Pileća krilca s Coca-Colom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slatki lungić
Španjolski migas s bundevom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći štapići u ketchupu
Riža s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke