Meni Search

Lagana depra

Juha od gljiva

Rižoto tortice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Palamida s čilijem i mangom
Slasni BBQ burgeri
Salata s neobičnim preljevom
Svinjski gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Švicarska juha sa sirom
Prežgana juha
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grčka seljačka salata
Salata s okruglicama od sira
Cous-cous s povrćem
Fino varivo v loncu
Finska - Juha s lososom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina na tajlandski način
Voćna juha od višanja
Piletina s pistacijama
Piletina sa šafranom
Zabavni kineski ravioli
Mladi krumpir s ajvarom
Sunčani užitak mediterana
Juha od rikule i račića
Zimski punč
Zapečeni poriluk
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Bugarska pita od krumpira
Mediteranska rapsodija
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od tune i krastavaca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna aromatična torta
Senf s paprikama
Marokanska salata s cous-cousom
Povrtni ražnjići
Špageti s acetom balsamicom
Punjene tikve
Fina pikantna piletina
Svinjski file s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pohane paprike
Riblja juha s Malte
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pečena piletina s limunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tjestenina u finom umaku
Piletina s mascarponeom
Salata sa skutom
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskave tortice od krumpira
Marinirano svinjsko pečenje
Glazirana patka s umakom od jabuka
Dječje lazanje
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Špageti na kineski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dalmatinska simfonija
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina u finom mediteranskom umaku
File steak na povrću
Pileći štapići u ketchupu
Povrtni lonac
Crveno ljetno varivo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Polupunjene paprike
Španjolski migas s bundevom
Salata od quinoe i povrća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani zamotuljci
Dagnje na buzaru
Caponata alla Podravka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina s povrćem
Nadjevene lignje
Hrenovke u panceti
Tjestenina fuži s tartufima
Riža s tunom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Sočni pureći ražnjići
Voćna salata s piletinom
Rosti
Rajčica s kukuruzom
Rižoto s tunom
Špinatova juha s feta sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Biftek rolice
Grill vratina u sendviču
Rižoto na španjolski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Rebarca s grilla
Teriyaki piletina
Singapurski ljuti omlet
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Empanade s pestom
Pečena janjetina s bademima
Ciganski odrezak
Uskršnja šunka na zabavan način
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s lukom
Popečci od bulgura s umakom
Lazanje u tavi
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s pirjanim povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Lungić u sendviču
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Slatki lungić
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskava pileća krilca
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pita s crnim pivom
Kineska juha s račićima i gljivama
Lungić s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od kelja sa sirom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pohana skuta
Riba u bijelom umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ Steak & chips
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mirisni prilog iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kontinentalnim kuhinjama zime su nezamislive bez gustih, izdašnih juha s raznim varijacijama na temu šumskoga blaga. Iz Litve nam dolazi recept koji bi se jednako tako mogao “prošvercati” i pod, recimo, zagorski ili goranski.

Sastojci

3-4 žlice ulja
100 g Pancete Podravka narezane na kockice
100 g nasjeckanog luka
300 g bukovača
250 g šampinjona
3-4 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
list Vegeta Maestro lovora
400 g krumpira
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
1,2 l vode
200 ml slatkog vrhnja
1 žlica narezanog svježeg kopra

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Na ulju kratko popecite pancetu i luk, dodajte narezane bukovače, šampinjone, papar, lovor i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
  • 2 Zatim dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice, češnjak, Vegetu i zalijte vrućom vodom.
  • 3 Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta i na kraju umiješajte vrhnje i kopar. Pustite da juha provrije.

Savjet

Tijekom pirjanja svježim gljivama možete dodati 10 g suhih vrganja, koje ste prethodno namočili u vodi.

Posluživanje

Toplu juhu poslužite s crnim kruhom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 208.86 26 26
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 708.48 19 19
Vitamin C mg 15.42 21 17
Vitamin E mg 7.53 34 34
Vitamin D μg 83.45 42 42
Vitamin A μg 324.36 8 6
Sol g 1.29 0 0
Bjelančevine g 9.23 - -
Vlakna g 2.62 - -
Ugljikohidrati g 20.64 - -
Masti g 26.18 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke