Meni Search

Okrećem novi list

Juha od kokosa, đumbira i mrkve

Rezanci s krušnim mrvicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Caponata alla Podravka
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Govedina s lukom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Čudotvorni čaj za detoks
Salata od pečene rotkvice sa medom
Grčka seljačka salata
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Žuti medaljoni
Ražnjići od lososa
Povrtni ražnjići
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći gulaš
Pirjani kunić
Pohana skuta
Senf s paprikama
Uskršnja šunka na zabavan način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cous-cous s povrćem
Papreni tart s marelicama
Polupunjene paprike
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od rikule i račića
Krumpir u košuljici
Vegetina enchilada
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini lazanje
Kozice s rižom
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Oslić s maslinama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marokanska salata s cous-cousom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Prežgana juha
Prilog od prokulica
Kaštelanski makaruni
Piletina s pistacijama
Salata s neobičnim preljevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobni štapići
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rolice od blitve
Popečci od bulgura s umakom
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od tune i povrća
Brusketa s avokadom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Lignje i tikvice na štapiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljubavne šurlice
Rižoto s tunom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Rosti
Raskošna ljetna tava
Rižini ravioli s mozzarellom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od cvjetače
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižoto na španjolski način
Crveno ljetno varivo
Rižoto tortice
Tjestenina fuži s tartufima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Sočna aromatična torta
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mesne okruglice u umaku
Salata u košaricama od parmezana
Salata od quinoe i povrća
Pohane paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Španjolski migas s bundevom
Empanade s pestom
Špageti na kineski način
Zapečena ricotta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Palačinke s nadjevom od riže
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od cvjetače i camemberta
Rolice od soma
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Belgija - Salade Liégeoise
Polpete od slanutka s kurkumom
Male teleće pitice
Zimski punč
Bruskete od cvjetače
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna Wellington pečenka
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nemate li priliku otputovati na daleke Havaje, egzotičnu atmosferu možete si dočarati ako pripremite ovu nesvakidašnju juhu. Za potpun užitak poslužite je u kokosu.
Recept je isproban i prilagođen prema originalu iz kuharice Hawaiian Country Tables, Kaui Philpotts.

Sastojci

120 g luka
600 g mrkve
450 g batata
40 ml ulja
50 g đumbira
1 žlica Vegete pikant
700 ml vode
500 ml kokosova mlijeka
1 žličica Meda cvjetnog Podravka
2 žlice limunova soka
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Luk nasjeckajte, mrkvu naribajte, a batat narežite na kockice.
  • 2 Na ulju kratko popecite luk.
  • 3 Dodajte pripremljenu mrkvu i naribani đumbir. Zajedno kratko popecite, a nakon toga dodajte batat, Vegetu pikant i vodu. Poklopljeno kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  • 4 Povrće ocijedite tako da dio juhe ostavite, a ostatak juhe od povrća ostavite sa strane.
  • 5 Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom tako da dobijete pire od povrća.
  • 6 Nakon toga dodajte kokosovo mlijeko, preostalu juhu od povrća, med, limunov sok i papar.
  • 7 Juhu zakipite po potrebi, dodajte još vode i kuhajte 2-3 minute.

Savjet

Kokosovo mlijeko možete napraviti miješajući kokosovo brašno ili, još bolje, svježe naribani kokos s toplom vodom u omjeru 1:1,5. Ostavite jedan sat i procijedite na cjediljku. Kokosovo brašno stavite u gazu i još jednom procijedite svu tekućinu.

Posluživanje

Juhu pospite peršinom i poslužite toplu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 134.25 17 17
Kalcij mg 109.76 11 11
Kalij mg 1106.58 30 30
Niacin mg 3.24 23 16
Vitamin C mg 49.37 66 55
Vitamin E mg 8.54 39 39
Vitamin A μg 64815.1 1620 1296
Sol g 1.63 0 0
Bjelančevine g 5.05 - -
Vlakna g 9.61 - -
Ugljikohidrati g 52.74 - -
Masti g 10.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke