Meni Search

Okrećem novi list

Juha od kokosa, đumbira i mrkve

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata u košaricama od parmezana
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice u umaku
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rezanci s krušnim mrvicama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto na španjolski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Rolice od blitve
Brusketa s avokadom
Salata od quinoe i povrća
Ljubavne šurlice
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Rižoto s tunom
Popečci od cvjetače
Pirjani kunić
Rižini ravioli s mozzarellom
Zabavni kineski ravioli
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje punjene crvenim radićem
Prilog od prokulica
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Salata od tune i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto tortice
Zlatna piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ramsteak u seksi umaku
Zapečena ricotta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Salata s mora
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Čudotvorni čaj za detoks
Polpete od slanutka s kurkumom
Raskošna ljetna tava
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s neobičnim preljevom
Grill povrće na salatu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rolice od soma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Govedina s lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kozice s rižom
Voćna juha od višanja
Juha od cvjetače i camemberta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna Wellington pečenka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Caponata alla Podravka
Piletina s pistacijama
Empanade s pestom
Male teleće pitice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rosti
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Roštilj s umakom Romesco
Pohana skuta
Pohani tofu s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Belgija - Salade Liégeoise
Mirisni prilog iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna aromatična torta
Pohane paprike
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Španjolski migas s bundevom
Grčka seljačka salata
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Juha od rikule i račića
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zimski punč
Lignje i tikvice na štapiću
Marokanska salata s cous-cousom
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od bundeve s jabukom
Žuti medaljoni
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobni štapići
Oslić s maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Crveno ljetno varivo
Pileća prsa iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Cous-cous s povrćem
Bruskete od cvjetače
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti na kineski način
Polupunjene paprike
Papreni tart s marelicama
Vegetina enchilada
Piletina s mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir u košuljici
Senf s paprikama
Janjetina na padelu
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nemate li priliku otputovati na daleke Havaje, egzotičnu atmosferu možete si dočarati ako pripremite ovu nesvakidašnju juhu. Za potpun užitak poslužite je u kokosu.
Recept je isproban i prilagođen prema originalu iz kuharice Hawaiian Country Tables, Kaui Philpotts.

Sastojci

120 g luka
600 g mrkve
450 g batata
40 ml ulja
50 g đumbira
1 žlica Vegete pikant
700 ml vode
500 ml kokosova mlijeka
1 žličica Meda cvjetnog Podravka
2 žlice limunova soka
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Luk nasjeckajte, mrkvu naribajte, a batat narežite na kockice.
  • 2 Na ulju kratko popecite luk.
  • 3 Dodajte pripremljenu mrkvu i naribani đumbir. Zajedno kratko popecite, a nakon toga dodajte batat, Vegetu pikant i vodu. Poklopljeno kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
  • 4 Povrće ocijedite tako da dio juhe ostavite, a ostatak juhe od povrća ostavite sa strane.
  • 5 Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom tako da dobijete pire od povrća.
  • 6 Nakon toga dodajte kokosovo mlijeko, preostalu juhu od povrća, med, limunov sok i papar.
  • 7 Juhu zakipite po potrebi, dodajte još vode i kuhajte 2-3 minute.

Savjet

Kokosovo mlijeko možete napraviti miješajući kokosovo brašno ili, još bolje, svježe naribani kokos s toplom vodom u omjeru 1:1,5. Ostavite jedan sat i procijedite na cjediljku. Kokosovo brašno stavite u gazu i još jednom procijedite svu tekućinu.

Posluživanje

Juhu pospite peršinom i poslužite toplu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 134.25 17 17
Kalcij mg 109.76 11 11
Kalij mg 1106.58 30 30
Niacin mg 3.24 23 16
Vitamin C mg 49.37 66 55
Vitamin E mg 8.54 39 39
Vitamin A μg 64815.1 1620 1296
Sol g 1.63 0 0
Bjelančevine g 5.05 - -
Vlakna g 9.61 - -
Ugljikohidrati g 52.74 - -
Masti g 10.19 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke