Meni Search

Okrećem novi list

Juha od rikule i račića

Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rolice od soma
Ljubavne šurlice
Mesne okruglice u umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti na kineski način
Rosti
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill povrće na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prilog od prokulica
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Rižoto tortice
Govedina s lukom
Rižoto na španjolski način
Bruskete od cvjetače
Salata s neobičnim preljevom
Lignje punjene crvenim radićem
Pileća prsa iz pećnice
Polupunjene paprike
Savici sa špinatom i satricom od sira
Vege odresci s marinadom
Zapečena ricotta
Vegetina enchilada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Sočna Wellington pečenka
Tjestenina fuži s tartufima
Oslić s maslinama
Empanade s pestom
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Čarobni štapići
Pohana skuta
Pileći bataci s umakom od luka
Salata od quinoe i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Salata od tune i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Kineska juha s račićima i gljivama
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Kozice s rižom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rolice od blitve
Senf s paprikama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uskršnja šunka na zabavan način
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Piletina s pistacijama
Sočna aromatična torta
Crveno ljetno varivo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Voćna juha od višanja
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Španjolski migas s bundevom
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Uzbudljivi kolač od blitve
Male teleće pitice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Lignje i tikvice na štapiću
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s mora
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od cvjetače i camemberta
Pohane paprike
Ramsteak u seksi umaku
Polpete od slanutka s kurkumom
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pirjani kunić
Goveđa rebarca sa zeljem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Papreni tart s marelicama
Cous-cous s povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Pileći gulaš
Marokanska salata s cous-cousom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata u košaricama od parmezana
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Žuti medaljoni
Mediteranski špageti
Rižoto s tunom
Krumpir u košuljici
Sočna rebarca
Juha od bundeve s jabukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zimski punč
Grčka seljačka salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke