Meni Search

Okrećem novi list

Juha od rikule i račića

Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Polupunjene paprike
Lignje i tikvice na štapiću
Pohani tofu s povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Čudotvorni čaj za detoks
Zimski punč
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od tune i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Raskošna ljetna tava
Mesne okruglice u umaku
Govedina s lukom
Pohana skuta
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Grill povrće na salatu
Grčka seljačka salata
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobni štapići
Pečena piletina s limunom
Marokanska salata s cous-cousom
Male teleće pitice
Empanade s pestom
Fina pikantna piletina
Bruskete od cvjetače
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Vege odresci s marinadom
Vegetina enchilada
Kuglice od riže i svježeg sira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljubavne šurlice
Juha od cvjetače i camemberta
Caponata alla Podravka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rolice od soma
Rižoto tortice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Crveno ljetno varivo
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rosti
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Cous-cous s povrćem
Ražnjići od lososa
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir u košuljici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Mirisni prilog iz pećnice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata u košaricama od parmezana
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Roštilj s umakom Romesco
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečena ricotta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Kozice s rižom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Lignje punjene crvenim radićem
Španjolski migas s bundevom
Pirjani kunić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s pistacijama
Sočna aromatična torta
Rižoto s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Papreni tart s marelicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od quinoe i povrća
Prilog od prokulica
Senf s paprikama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohane paprike
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna Wellington pečenka
Kineska juha s račićima i gljivama
Kaštelanski makaruni
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto na španjolski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od bulgura s umakom
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Žuti medaljoni
Juha od bundeve s jabukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Oslić s maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke