Meni Search

Okrećem novi list

Juha od rikule i račića

Zimski punč
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Empanade s pestom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s tunom
Raskošna ljetna tava
Ljubavne šurlice
Juha od bundeve s jabukom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Pohane paprike
Pita s muškatnom bundevom i makom
Palačinke s nadjevom od riže
Uzbudljivi kolač od blitve
Polpete od slanutka s kurkumom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od tune i povrća
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od pečene rotkvice sa medom
Krumpir u košuljici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Grill povrće na salatu
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto na španjolski način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Mediteranski špageti
Male teleće pitice
Govedina s lukom
Žuti medaljoni
Kineska juha s račićima i gljivama
Lignje i tikvice na štapiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od quinoe i povrća
Grčka seljačka salata
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata u košaricama od parmezana
Španjolski migas s bundevom
Čudotvorni čaj za detoks
Kozice s rižom
Salata s neobičnim preljevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Pileći gulaš
Oslić s maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Voćna juha od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od cvjetače
Rolice od blitve
Papreni tart s marelicama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Bugarska pita od krumpira
Prilog od prokulica
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rolice od soma
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prežgana juha
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Čarobni štapići
Piletina s pistacijama
Vege odresci s marinadom
Rižoto tortice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Senf s paprikama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti na kineski način
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vegetina enchilada
Mesne okruglice
Marokanska salata s cous-cousom
Rosti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s mora
Sočna Wellington pečenka
Fina pikantna piletina
Sočna aromatična torta
Caponata alla Podravka
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zlatna piletina
Juha od cvjetače i camemberta
Zapečena ricotta
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Pohana skuta
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke