Meni Search

Okrećem novi list

Juha od rikule i račića

Palačinke s nadjevom od riže
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Crveno ljetno varivo
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Španjolski migas s bundevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Senf s paprikama
Mini lazanje
Zimski punč
Caponata alla Podravka
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Oslić s maslinama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od quinoe i povrća
Empanade s pestom
Prilog od prokulica
Goveđa rebarca sa zeljem
Papreni tart s marelicama
Raskošna ljetna tava
Njemačka - Jetrica s jabukama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice
Popečci od bulgura s umakom
Male teleće pitice
Salata s neobičnim preljevom
Pečena piletina s limunom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje punjene crvenim radićem
Ljubavne šurlice
Vege odresci s marinadom
Rižoto na španjolski način
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohane paprike
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rižoto s tunom
Rolice od soma
Fina pikantna piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rosti
Kaštelanski makaruni
Krumpir u košuljici
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Polupunjene paprike
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Pohana skuta
Ražnjići od lososa
Sočna Wellington pečenka
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna aromatična torta
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Žuti medaljoni
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Grill povrće na salatu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileći bataci s umakom od luka
Juha od cvjetače i camemberta
Salata od tune i povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje i tikvice na štapiću
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Govedina s lukom
Vegetina enchilada
Brusketa s avokadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Grčka seljačka salata
Salata u košaricama od parmezana
Povrtni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Polpete od slanutka s kurkumom
Kozice s rižom
Rižoto tortice
Sočna rebarca
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Uskršnja šunka na zabavan način
Zapečena ricotta
Prežgana juha
Piletina s pistacijama
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Čarobni štapići
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ova je juha metafora svake izvrsne kuhinje: po malo od raznovrsnih, ali kvalitetnih namirnica, izvrsno kombiniranih i spravljenih na naročit način. Kakav nezaboravan okus, a ne može se pripisati ni samo rikuli, niti samo račićima…

Sastojci

150-200 g rikule
40 ml maslinova ulja
250 g repova rakova (kozice)
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegete
Šareni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Rikulu dobro operite i posušite. Vrlo kratko je popržite u malim obrocima na maslinovu ulju i odložite na upijajući papir.
  • 2 Na maslacu kratko popržite račiće i nasjeckani češnjak, pospite Gussnelom, dobro promiješajte i zalijte vinom. Zatim ulijte oko 700 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte Vegetu i kuhajte još oko 10 minuta.
  • 3 Rikulu, ocijeđenu od masnoće, sitno narežite i dodajte u juhu. Ostavite da još kratko prokuha i na kraju umiješajte slatko vrhnje i začinite šarenim paprom.

Savjet

Račiće prije pripreme možete marinirati u limunovu soku, ali ne duže od 20 minuta jer će im limun pokriti okus.

Posluživanje

Ovu ukusnu juhu poslužite uz rafinirana mesna ili riblja jela.

Male tajne

Pripremljenu juhu možete prije posluživanja posipati narezanom rikulom i lagano izmiješati. Na taj način sačuvat ćete izvorni jaki okus i pikantnost rikule.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 111.71 14 14
Kalcij mg 115.31 12 12
Kalij mg 340.61 9 9
Vitamin C mg 13.17 18 15
Vitamin E mg 7.26 33 33
Vitamin D μg 21.87 11 11
Vitamin A μg 2759.53 69 55
Sol g 0.36 0 0
Bjelančevine g 7.39 - -
Vlakna g 2.2 - -
Ugljikohidrati g 10.51 - -
Masti g 44.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke