Meni Search

Ful nabrijan

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa

Riba u bijelom umaku
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Povrtni lonac
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina laganini
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Ljetni ražnjići
Prežgana juha
Sendvič s avokadom
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pašticada s njokima
Pečena piletina s limunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić u sendviču
Brusketa s avokadom
Krem juha od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Povrtni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavi trokuti
Dagnje na buzaru
Popečci od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kobasica u pivu i pecivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od lososa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fina pikantna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski kruščić s lovorom
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Okruglice u umaku od rajčice
Kaštelanski makaruni
Čarobna ljetna piletina
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Pizza s tunom
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brancinovo oko
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juha od kupusa i suhog mesa idealno je jelo koje može stajati u hladnjaku i nekoliko dana, a svakim podgrijavanjem biti će sve bolje.

Sastojci

400 g Dimljenog svinjskog vrata Podravka
2 Kranjske kobasice Podravka
8 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
8 klekovih boba
2 lista Vegeta Maestro lovora
600 g narezanog kiselog kupusa
2 luka (200 g)
6 češanja češnjaka
100 g suhih šljiva
1 žlica Glatkog brašna Podravka
2 žlice kiselog vrhnja (20% masti)
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
25 g maslaca
1 žlica Vegete

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Dimljeno meso stavite kuhati u 2 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
  • 2 Kupus lagano operite, ocijedite, pa ga dodajte mesu. Zatim dodajte nasjeckani luk, češnjak, šljive, narezane kobasice, lovor, papar, klekove bobe i Vegetu.
  • 3 Poklopite i na laganoj vatri kuhajte oko 1 sat. Izvadite meso i pustite da se malo ohladi.
  • 4 U tavici na dobro zagrijani maslac stavite crvenu mljevenu papriku i kratko popržite, pa dodajte u jelo.
  • 5 Dodajte vrhnje pomiješano s brašnom i kuhajte još 10 minuta.
  • 6 Meso narežite na manje komade (zalogaje) i vratite u juhu. Posolite, popaprite i još kratko prokuhajte.

Savjet

Ovo jelo od kupusa (poput sarme) može stajati na hladnom nekoliko dana i bit će još bolje.

Posluživanje

Poslužite toplo sa svježim kruhom, a po vrhu po želji dodajte kiselo vrhnje ili pospite s malo kopra.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 292.41 37 37
Kalcij mg 129.64 13 13
Kalij mg 1119.91 30 30
Pantotenska kiselina mg 1.7 24 24
Niacin mg 12.37 88 62
Vitamin D μg 105.53 53 53
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 33.17 - -
Vlakna g 4.06 - -
Ugljikohidrati g 83.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.7 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 25.04 - -
- zasićene masne kiseline g 20.39 - -
Masti g 53.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke