Meni Search

Ful nabrijana

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa

Turske pizze
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pečenka
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u bijelom umaku
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina u pikantnoj šalši
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina s povrćem
Špageti s ribom
Bugarska pita od krumpira
Fina pikantna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Lazanje s lignjama
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Miješani grill
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Umak od limete (Molho de limao)
Salata od liganja
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Viška pogača
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Voćna juha od višanja
Krem juha od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Fini gulaš od gljiva
Pogača sa sardinom
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Ossobuco
Hlebinska i pretepena juha
Lungić u sendviču
Hrskava pileća krilca
Meso s repom
Lungić s povrćem
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Irska janjetina
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Okruglice u umaku od rajčice
Vege odresci s marinadom
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juha od kupusa i suhog mesa idealno je jelo koje može stajati u hladnjaku i nekoliko dana, a svakim podgrijavanjem biti će sve bolje.

Sastojci

400 g Dimljenog svinjskog vrata Podravka
2 Kranjske kobasice Podravka
8 zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
8 klekovih boba
2 lista Vegeta Maestro lovora
600 g narezanog kiselog kupusa
2 luka (200 g)
6 češanja češnjaka
100 g suhih šljiva
1 žlica Glatkog brašna Podravka
2 žlice kiselog vrhnja (20% masti)
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
25 g maslaca
1 žlica Vegete

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe100 min

  • 1 Dimljeno meso stavite kuhati u 2 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
  • 2 Kupus lagano operite, ocijedite, pa ga dodajte mesu. Zatim dodajte nasjeckani luk, češnjak, šljive, narezane kobasice, lovor, papar, klekove bobe i Vegetu.
  • 3 Poklopite i na laganoj vatri kuhajte oko 1 sat. Izvadite meso i pustite da se malo ohladi.
  • 4 U tavici na dobro zagrijani maslac stavite crvenu mljevenu papriku i kratko popržite, pa dodajte u jelo.
  • 5 Dodajte vrhnje pomiješano s brašnom i kuhajte još 10 minuta.
  • 6 Meso narežite na manje komade (zalogaje) i vratite u juhu. Posolite, popaprite i još kratko prokuhajte.

Savjet

Ovo jelo od kupusa (poput sarme) može stajati na hladnom nekoliko dana i bit će još bolje.

Posluživanje

Poslužite toplo sa svježim kruhom, a po vrhu po želji dodajte kiselo vrhnje ili pospite s malo kopra.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 292.41 37 37
Kalcij mg 129.64 13 13
Kalij mg 1119.91 30 30
Pantotenska kiselina mg 1.7 24 24
Niacin mg 12.37 88 62
Vitamin D μg 105.53 53 53
Sol g 1.15 0 0
Bjelančevine g 33.17 - -
Vlakna g 4.06 - -
Ugljikohidrati g 83.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.7 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 25.04 - -
- zasićene masne kiseline g 20.39 - -
Masti g 53.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke