Meni Search

Ful nabrijan

Kaštelanski makaruni

Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Miješani grill
Blagdanska rolada
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini lazanje
Urbana pola
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Sendvič s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill povrće na salatu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fini gulaš od gljiva
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Dagnje na buzaru
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Piletina laganini
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Kunić na bijelo
Pašticada s njokima
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krem juha od tikvica
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina Kiev
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Popečci od tikvica
Voćna juha od višanja
Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vratina sa sezonskim povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice
Proljetna janjetina
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Sočna rebarca
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke