Meni Search

Ful nabrijan

Kaštelanski makaruni

Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meso s repom
Proljetna janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Janjetina na padelu
Lagana sarma
Rolice od blitve
Pašticada s njokima
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Vratina sa sezonskim povrćem
Pirjani kunić
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna rebarca
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill pirjana piletina s roštilja
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Blagdanska rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od liganja
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dagnje na buzaru
Ljetni ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Irska janjetina
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Salata s mora
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Delikatesna junetina na češki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke