Meni Search

Ful nabrijana

Kaštelanski makaruni

Hlebinska i pretepena juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni lonac
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Piletina laganini
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci od morskog psa
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Sočna rebarca
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Zabavni kineski ravioli
Hrskava pileća krilca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Piletina na kijevski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Ossobuco
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Rajčica s kukuruzom
Rolice od blitve
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Viška pogača
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Miješani grill
Pileći bataci s umakom od luka
Turske pizze
Salata od liganja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill povrće na salatu
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s ribom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Urbana pola
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke