Meni Search

Ful nabrijana

Kaštelanski makaruni

Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Turske pizze
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Ossobuco
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s ribom
Voćna juha od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
Salata od liganja
Rolice od blitve
Lazanje s lignjama
Umak od limete (Molho de limao)
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Grill vratina u sendviču
Pizza s tunom
Janjetina s medom od kadulje
Grickalica slanutak iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci od morskog psa
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Rajčica s kukuruzom
Piletina laganini
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina na kijevski način
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sendvič s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Viška pogača
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke