Meni Search

Ful nabrijana

Kaštelanski makaruni

Pizza s tunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rolice od blitve
Salata od liganja
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pečenka
Lazanje s lignjama
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Viška pogača
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na kijevski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna juha od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ossobuco
Čarobna ljetna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Lignje s manistrom u škartocu
Salata s mora
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Mediteranski špageti
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u bijelom umaku
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hlebinska i pretepena juha
Brancinovo oko
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Turske pizze
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Lagana sarma
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Kuhano meso s umakom od hrena
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke