Meni Search

Ful nabrijana

Kaštelanski makaruni

Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Lignje s manistrom u škartocu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od tikvica
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lazanje s lignjama
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill pirjana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Meso s repom
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Irska janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Turske pizze
Mediteranski špageti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kroketi od piletine
Nadjevene lignje
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina laganini
Urbana pola
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Viška pogača
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Hlebinska i pretepena juha
Voćna juha od višanja
Piletina na kijevski način
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Čarobna ljetna piletina
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Miješani grill
Pogača sa sardinom
Mirisna pečenka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Ossobuco
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci od morskog psa
Grickalica slanutak iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke