Meni Search

Ful nabrijana

Kaštelanski makaruni

Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Povrtni lonac
Povrtni ražnjići
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Teleći savici u umaku od grejpa
Prežgana juha
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pogača sa sardinom
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mora
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Ossobuco
Ramsteak u seksi umaku
Hlebinska i pretepena juha
Kobasica u pivu i pecivu
Vege odresci s marinadom
Špageti s ribom
Lignje s manistrom u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Viška pogača
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fina pikantna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Aromatizirani kruh
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Urbana pola
Delikatesna junetina na češki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza s tunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grickalica slanutak iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fileti lososa u finom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Odresci od morskog psa
Pirjani kunić
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Sendvič s avokadom
Piletina Kiev
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Mirisna pečenka
Turske pizze
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke