Meni Search

Ful nabrijana

Kaštelanski makaruni

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Sočna rebarca
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina na kijevski način
Lagana sarma
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Mini lazanje
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Belgija - Salade Liégeoise
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Špageti s ribom
Ražnjići od lososa
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Povrtni lonac
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Ossobuco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata od liganja
Mediteranski kruščić s lovorom
Turske pizze
Fileti lososa u finom umaku
Fina pikantna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci u umaku s češnjakom
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje s lignjama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna pureća rolada
Viška pogača
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Odresci od morskog psa
Uzbudljivi kolač od blitve
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meso s repom
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke