Meni Search

Ful nabrijana

Kaštelanski makaruni

Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Piletina laganini
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Sočna pureća rolada
Meso s repom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ražnjići od lososa
Turske pizze
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Mediteranski špageti
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Popečci od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Odresci od morskog psa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Špageti s ribom
Lungić u sendviču
Pizza s tunom
Proljetna janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Hlebinska i pretepena juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Irska janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Brusketa s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Rolice od blitve
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Lazanje s lignjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u bijelom umaku
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Mirisna pečenka
Urbana pola
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Ossobuco
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Viška pogača
Lungić s povrćem
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke