Meni Search

Okrećem novi list

Kaštelanski makaruni

Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Zapečena ricotta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižoto tortice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohane paprike
Male teleće pitice
Žuti medaljoni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Govedina s lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Crveno ljetno varivo
Salata s mora
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Prilog od prokulica
Salata od tune i povrća
Kozice s rižom
Brusketa s avokadom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto na španjolski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vegetina enchilada
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Njemačka - Jetrica s jabukama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Zimski punč
Popečci od bulgura s umakom
Mini lazanje
Rolice od soma
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Lignje punjene crvenim radićem
Pileći gulaš
Rolice od blitve
Čarobni štapići
Papreni tart s marelicama
Juha od cvjetače i camemberta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Raskošna ljetna tava
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rosti
Pileća prsa iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisni prilog iz pećnice
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna aromatična torta
Kuglice od riže i svježeg sira
Krumpir u košuljici
Ljubavne šurlice
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Polpete od slanutka s kurkumom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Španjolski migas s bundevom
Čudotvorni čaj za detoks
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Salata od quinoe i povrća
Mesne okruglice u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Senf s paprikama
Pohana skuta
Rižoto s tunom
Empanade s pestom
Juha od rikule i račića
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata u košaricama od parmezana
Juha od bundeve s jabukom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna Wellington pečenka
Grčka seljačka salata
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uskršnja šunka na zabavan način
Voćna juha od višanja
Caponata alla Podravka
Kineska juha s račićima i gljivama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pečena piletina s limunom
Oslić s maslinama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna rebarca
Cous-cous s povrćem
Polupunjene paprike
Zabavni kineski ravioli
Tagliatelle s pečenim povrćem
Špageti na kineski način
Piletina s pistacijama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke