Meni Search

Superman

Kaštelanski makaruni

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa iz pećnice
Macho hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lazanje u tavi
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjevene lignje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Hrskavo pečeno pile
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Dječje lazanje
Odresci s umakom od kupina
Mini lazanje
Bruskete od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Svinjski file s grila
Salata s mljevenim mesom
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Koprivnički odojak
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći gulaš
Kunić na bijelo
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Kokošja juha s požirakima
Pohani zamotuljci
Ramstek i salata s roštilja
Pizza sirni jastučići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Bruskete s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tri vrste gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada s njokima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa sezonskim povrćem
Rižoto s dagnjama
BBQ cheeseburger
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Zlatna piletina
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Srneći file na salatu
Rebarca s grilla
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Dip od južnog voća
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke