Meni Search

Superman

Kaštelanski makaruni

Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Koprivnički odojak
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Hrskavo pečeno pile
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći gulaš
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Tjestenina u finom umaku
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s grilla
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete od cvjetače
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Vratina sa sezonskim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek i salata s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Pileća prsa iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s kozjim sirom
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Slatka patka
Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Macho hamburger
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Kokošja juha s požirakima
Pašticada s njokima
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke