Meni Search

Superman

Kaštelanski makaruni

Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavo pečeno pile
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina u finom umaku
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Pašticada s njokima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s kozjim sirom
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Kunić na bijelo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dip od južnog voća
Vratina sa sezonskim povrćem
Popečci od cvjetače
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Koprivnički odojak
Norveška krem juha od ribe i kozica
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek i salata s roštilja
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina Kiev
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Piletina s nadjevom od ajvara
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kokošja juha s požirakima
Brusketa s avokadom
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Mladi krumpir s ajvarom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Blagdanska rolada
Pileća prsa iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Slatka patka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mljevenim mesom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ cheeseburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Rižoto s dagnjama
Ljetni ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Macho hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke