Meni Search

Superman

Kaštelanski makaruni

Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Odresci s umakom od kupina
Koprivnički odojak
Pašticada s njokima
Slatka patka
Lazanje u tavi
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kokošja juha s požirakima
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s nadjevom od ajvara
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Grill vratina u sendviču
Rižoto s dagnjama
Dip od južnog voća
Pileća prsa iz pećnice
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s toplom salatom od šparoga
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Finska - Juha s lososom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Tuna burger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni lungić
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Macho hamburger
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti mediteraneo
Kunić na bijelo
Tjestenina u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Meksička party salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dječje lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Ramstek i salata s roštilja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci u umaku od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke