Meni Search

Superwoman

Kaštelanski makaruni

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Obojeni hamburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada voli penne a ti mene
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti na kineski način
Gulaš od oslića i povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s mljevenim mesom
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Punjena teleća prsa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pureća rolada s mlincima
Energetske kuglice s kurkumom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirane srdele
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Rižoto s dagnjama
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kunić na bijelo
Bouillabaisse
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brudet
Kroketi od piletine
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Svinjski file s grila
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Male teleće pitice
Riblji ražnjići
Piletina s mascarponeom
Hrskavi trokuti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slatka patka
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
BBQ cheeseburger
Dip od južnog voća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignji po gosposki
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni lungić
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke