Meni Search

Superwoman

Kaštelanski makaruni

Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Goveđa rebarca sa zeljem
Bakalar s krumpirom
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Riblji ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Piletina Kiev
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u škartocu
Blagdanska rolada
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Hrskavo pečeno pile
Šampinjoni u palačinki
Punjena teleća prsa
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bouillabaisse
Manastirski đuveč
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tuna burger
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Marinirane srdele
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cous-cous s povrćem
Piletina u pivu
Rižini ravioli s mozzarellom
Brudet
Slatka patka
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s dagnjama
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Gulaš od oslića i povrća
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Piletina u aromatičnom omotaču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Lignji po gosposki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke