Meni Search

Superwoman

Kaštelanski makaruni

Mini lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pogača sa sardinom
Mladi krumpir s ajvarom
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Špageti mediteraneo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Pizza sirni jastučići
Rižoto s dagnjama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Bakalar s krumpirom
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Dip od južnog voća
Riblji ražnjići
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tuna burger
Bouillabaisse
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Gulaš od oslića i povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje u tavi
Mini shepherd's pie
Rižini ravioli s mozzarellom
Punjena teleća prsa
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
BBQ cheeseburger
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Pašticada voli penne a ti mene
Norveška krem juha od ribe i kozica
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Blagdanska rolada
Rebarca s graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Salata s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Lignji po gosposki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slatka patka
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brudet
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke