Meni Search

Superwoman

Kaštelanski makaruni

Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirane srdele
Sočni pureći ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Svinjski gulaš
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brusketa s avokadom
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bakalar s krumpirom
Bouillabaisse
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Šampinjoni u palačinki
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti mediteraneo
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Finska - Juha s lososom
Riba u škartocu
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći gulaš
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižoto s tri vrste gljiva
Gulaš od oslića i povrća
Ljetni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignji po gosposki
Dip od južnog voća
Hrskavo pečeno pile
Skandinavske rolice s cimetom
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Brudet
Piletina s kozjim sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena teleća prsa
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Ljetni lungić
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Pogača sa sardinom
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riblji ražnjići
Rebarca s graškom
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke