Meni Search

Superwoman

Kaštelanski makaruni

Popečci od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ cheeseburger
Lazanje u tavi
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Bouillabaisse
Teriyaki piletina
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s dagnjama
Gulaš od oslića i povrća
Kunić na bijelo
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavo pečeno pile
Piletina s kozjim sirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Riblji ražnjići
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Sočna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Piletina sa šafranom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci s umakom od kupina
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s graškom
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
Svinjski file s grila
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Brudet
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada voli penne a ti mene
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Brusketa s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Punjena teleća prsa
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Kroketi od piletine
Brownie s kajenskim paprom
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marinirane srdele
Bakalar s krumpirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s grilla
Lignji po gosposki
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke