Meni Search

Superwoman

Kaštelanski makaruni

Riba u škartocu
Marinirane srdele
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Cous-cous s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Piletina u pivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Bakalar s krumpirom
Pohani zamotuljci
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tuna burger
Piletina sa šafranom
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Gulaš od oslića i povrća
Finska - Juha s lososom
Teleći savici u umaku od grejpa
Energetske kuglice s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Sočna pureća rolada
Brudet
Pizza sirni jastučići
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Punjena teleća prsa
Mladi krumpir s ajvarom
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Skandinavske rolice s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Slatka patka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pogača sa sardinom
Bruskete s povrćem
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Brownie s kajenskim paprom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Sočni pureći ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavo pečeno pile
Ramsteak u seksi umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Šampinjoni u palačinki
Pureća rolada s mlincima
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke