Meni Search

Superwoman

Kaštelanski makaruni

Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u pivu
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski gulaš
Cous-cous s povrćem
Brusketa s avokadom
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavi trokuti
Ramstek s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Ljetni lungić
Punjena teleća prsa
Dip od južnog voća
Odresci s umakom od kupina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Slatka patka
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Mirisna pureća rolada
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci u umaku s češnjakom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Bruskete s povrćem
Riblji ražnjići
Špageti mediteraneo
Pohani zamotuljci
Pogača sa sardinom
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Brudet
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Manastirski đuveč
Svinjski file s grila
Sočna pureća rolada
Bouillabaisse
Lignji po gosposki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s povrćem
Piletina s mascarponeom
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći gulaš
Dječje lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Male teleće pitice
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pureća rolada s mlincima
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bakalar s krumpirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Energetske kuglice s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Bruskete od cvjetače
Marinirane srdele
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke