Meni Search

Superwoman

Kaštelanski makaruni

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riblji ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Punjena teleća prsa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti mediteraneo
Svinjski file s grila
Brudet
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Bouillabaisse
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s dagnjama
Piletina Kiev
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s kozjim sirom
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Pogača sa sardinom
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Finska - Juha s lososom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni lungić
Cous-cous s povrćem
Kunić na bijelo
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Odresci s umakom od kupina
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Marinirane srdele
Goveđa rebarca sa zeljem
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Obojeni hamburger
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Lignji po gosposki
BBQ cheeseburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Svježe odreske tune marinirajte i kratko popecite kako ne bi izgubili na sočnosti, skuhajte šalšu i penne, pa poslužite svim ljubiteljima ove tražene ribe.

Sastojci

4 odreska tune (600 g)
400 g Penne Podravka
Za marinadu:
1 žličica Vegete mediteran
50 ml maslinovog ulja
2 žličice vinskog octa
Za šalšu:
75 ml maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
800 g Pelata Podravka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 žličice Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Odreske od tune pospite Vegetom mediteran. Prelijte maslinovim uljem, octom i temeljito, ali lagano ih okrenite. Pustite ih da se mariniraju oko 45 minuta.
  • 2 Na zagrijanom maslinovom ulju dobro popecite sitnije narezani luk do zlatnosmeđe boje.
  • 3 Dodajte protisnuti češnjak, grubo narezane pelate bez tekućine, Vegetu mediteran i lagano pirjajte 4-5 minuta, pa dodajte tekućinu od pelata. Lagano pirjajte 20-25 minuta, po potrebi lagano podlijevajući vodom.
  • 4 Penne skuhajte u kipućoj slanoj vodi i ocijedite.
  • 5 Marinirane odreske od tune pecite na dobro zagrijanoj grill tavi 1-2 minute sa svake strane.

Savjet

Ako volite osvježavajuće okuse, list peršina zamijenite s listom korijandera ili celera.

Posluživanje

Pečenu tunu poslužite s pennama prelivenim šalšom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 198.51 66 50
Fosfor mg 552.25 69 69
Kalij mg 2530.92 68 68
Pantotenska kiselina mg 3.13 45 45
Niacin mg 28.54 204 143
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 8655.66 216 173
Sol g 4.65 0 0
Bjelančevine g 47.02 - -
Vlakna g 10.4 - -
Ugljikohidrati g 53.37 - -
Masti g 38.64 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke