Meni Search

Fitness freak

Kineska juha s račićima i gljivama

Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Špageti s acetom balsamicom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Polpete od slanutka s kurkumom
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od cvjetače
Krem juha od tikvica
Piletina u finom mediteranskom umaku
Cartoccio od bijele ribe
Brzi detoks doručak
Roštilj s umakom Romesco
Vol-au-vent s gljivama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mora
Salata od pečene rotkvice sa medom
Osvježavajući smoothie
Rižoto na španjolski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Energetske kuglice s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski grill
Beskvasne calzone
Salata od tune i povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski špageti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Palamida s čilijem i mangom
Meksička party salata
Zelena torta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Cous-cous s povrćem
Oslić s maslinama
Juha od kelja sa sirom
Grčka seljačka salata
Brusketa s avokadom
Salata sa skutom
Rižini ravioli s mozzarellom
Caponata alla Podravka
Juha od bundeve s jabukom
Finska - Juha s lososom
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranska rapsodija
Pita s crnim pivom
Bruskete od cvjetače
Čarobna ljetna piletina
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Sočni pureći ražnjići
Fina pikantna piletina
Polupunjene paprike
Nadjevene lignje
Osvježavajuća juha od krastavaca
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Kokošja juha s požirakima
Salata od liganja
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Crveno ljetno varivo
Riblja juha s Malte
Kaštelanski makaruni
Salata od quinoe i povrća
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s okruglicama od sira
Popečci od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pikantne grickalice
Raskošna ljetna tava
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kruh od cvjetače s kurkumom
Topla salata barba Frane
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Salata s neobičnim preljevom
Punjeni filet brancina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni ražnjići
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetna pileća salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Brancinovo oko
Grill povrće na salatu
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čudotvorni čaj za detoks
Ljubavne šurlice
Kozice s rižom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brzo jelo od teletine i povrća
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina mediterana
Marinirana piletina s roštilja
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s tunom
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kineska poslovica kaže: “Zdjelica dobre juhe može osvojiti svačije srce”. Za početak, osvojit će vaše! Tipične sastojke ove egzotične, ali u cijelome svijetu prihvaćene kuhinje lako ćete nabaviti i u većim hrvatskim trgovinama.

Sastojci

1 jaje
1 l vode
200 g bukovača ili nekih drugih gljiva
200 g smrznutih repova račića
1 žličica Vegete
2 žlice Gussnela Dolcela
3 žlice soja umaka
1 žličica tabasca (po želji)
2 komada mladog luka ili poriluka (samo zeleni dio)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Umutite jaje, pa ga na što manje masnoće u tavi ispecite u obliku palačinke. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na rezance.
  • 2 Očistite gljive i također ih narežite na rezance.
  • 3 U vrelu vodu dodajte gljive, račiće i Vegetu, pa kuhajte 10-ak minuta, ovisno o debljini na koju ste narezali gljive.
  • 4 Gussnel razmutite u 200 ml hladne vode, dodajte soja umak, tabasca po želji te ulijte u juhu.
  • 5 Dodajte rezance od jajeta. Miješajte na laganoj vatri dok juha ponovo ne zakuha i razbistri se.

Savjet

Za pripremu ove juhe umjesto smrznutih repova račića možete koristiti svježe, očišćene repove škampa.

Posluživanje

Gotovu juhu poslužite u zdjelicama i pospite tankim rezancima mladog luka ili poriluka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 163.48 20 20
Kalcij mg 37.41 4 4
Kalij mg 315.63 9 9
Niacin mg 6.92 49 35
Vitamin C mg 3.48 5 4
Vitamin D μg 116.1 58 58
Vitamin A μg 205.09 5 4
Sol g 1.5 0 0
Bjelančevine g 14.71 - -
Vlakna g 1.36 - -
Ugljikohidrati g 9.8 - -
Masti g 2.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke