Meni Search

Fitness freak

Kineska juha s račićima i gljivama

Zapečena ricotta
Juha od bundeve s jabukom
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Raskošna ljetna tava
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata od tune i povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Bruskete s povrćem
Teriyaki piletina
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Beskvasne calzone
Povrtni ražnjići
Mirisni prilog iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Osvježavajući smoothie
Popečci od bulgura s umakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Vol-au-vent s gljivama
Rolice od blitve
Kaštelanski makaruni
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mediteranski špageti
Špageti s acetom balsamicom
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Crveno ljetno varivo
Ljetni lungić
Prilog od prokulica
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Palamida s čilijem i mangom
Račići na posteljici od povrća
Polupunjene paprike
Brusketa s avokadom
Rižoto na španjolski način
Pita s crnim pivom
Tjestenina mediterana
Krem juha od tikvica
Topla salata barba Frane
Mediteranski grill
Lignje na šumskom rižotu
Marinirana piletina s roštilja
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fina pikantna piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Čudotvorni čaj za detoks
Grčka seljačka salata
Cartoccio od bijele ribe
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Energetske kuglice s kurkumom
Mediteranska rapsodija
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s okruglicama od sira
Piletina u finom mediteranskom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od quinoe i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Čarobna ljetna piletina
Punjeni filet brancina
Ljetni ražnjići
Polpete od slanutka s kurkumom
Brzo jelo od teletine i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Dip od južnog voća
Oslić s maslinama
Riblja juha s Malte
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zelena torta
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Ljubavne šurlice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Brzi detoks doručak
Salata sa skutom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Caponata alla Podravka
Salata s neobičnim preljevom
Pikantne grickalice
Kokošja juha s požirakima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od kelja sa sirom
Brancinovo oko
Lignje s povrćem i smokvama
Ljetna pileća salata
Rižoto s tunom
Popečci od tikvica
Popečci od cvjetače
Kozice s rižom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kineska poslovica kaže: “Zdjelica dobre juhe može osvojiti svačije srce”. Za početak, osvojit će vaše! Tipične sastojke ove egzotične, ali u cijelome svijetu prihvaćene kuhinje lako ćete nabaviti i u većim hrvatskim trgovinama.

Sastojci

1 jaje
1 l vode
200 g bukovača ili nekih drugih gljiva
200 g smrznutih repova račića
1 žličica Vegete
2 žlice Gussnela Dolcela
3 žlice soja umaka
1 žličica tabasca (po želji)
2 komada mladog luka ili poriluka (samo zeleni dio)

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Umutite jaje, pa ga na što manje masnoće u tavi ispecite u obliku palačinke. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na rezance.
  • 2 Očistite gljive i također ih narežite na rezance.
  • 3 U vrelu vodu dodajte gljive, račiće i Vegetu, pa kuhajte 10-ak minuta, ovisno o debljini na koju ste narezali gljive.
  • 4 Gussnel razmutite u 200 ml hladne vode, dodajte soja umak, tabasca po želji te ulijte u juhu.
  • 5 Dodajte rezance od jajeta. Miješajte na laganoj vatri dok juha ponovo ne zakuha i razbistri se.

Savjet

Za pripremu ove juhe umjesto smrznutih repova račića možete koristiti svježe, očišćene repove škampa.

Posluživanje

Gotovu juhu poslužite u zdjelicama i pospite tankim rezancima mladog luka ili poriluka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 163.48 20 20
Kalcij mg 37.41 4 4
Kalij mg 315.63 9 9
Niacin mg 6.92 49 35
Vitamin C mg 3.48 5 4
Vitamin D μg 116.1 58 58
Vitamin A μg 205.09 5 4
Sol g 1.5 0 0
Bjelančevine g 14.71 - -
Vlakna g 1.36 - -
Ugljikohidrati g 9.8 - -
Masti g 2.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke