Meni Search

Okrećem novi list

Kineska juha s račićima i gljivama

Žuti medaljoni
Piletina s mascarponeom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Povrtni ražnjići
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Grill povrće na salatu
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Empanade s pestom
Papreni tart s marelicama
Juha od bundeve s jabukom
Polupunjene paprike
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna rebarca
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Salata s mora
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Polpete od slanutka s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Lignje i tikvice na štapiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna aromatična torta
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u košuljici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Raskošna ljetna tava
Roštilj s umakom Romesco
Salata s neobičnim preljevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od quinoe i povrća
Sočna pureća rolada
Rižoto s tunom
Pohana skuta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Zabavni kineski ravioli
Piletina s pistacijama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Govedina s lukom
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Crveno ljetno varivo
Zlatna piletina
Tagliatelle s pečenim povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Grčka seljačka salata
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Cous-cous s povrćem
Rolice od soma
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Uskršnja šunka na zabavan način
Kozice s rižom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Španjolski migas s bundevom
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto na španjolski način
Rosti
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Senf s paprikama
Bruskete od cvjetače
Pohane paprike
Ražnjići od lososa
Lignje punjene crvenim radićem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Uzbudljivi kolač od blitve
Zimski punč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Čudotvorni čaj za detoks
Prilog od prokulica
Voćna juha od višanja
Juha od rikule i račića
Rolice od blitve
Rižoto tortice
Pileća prsa iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Kuglice od riže i svježeg sira
Janjetina na padelu
Marokanska salata s cous-cousom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mediteranski špageti
Caponata alla Podravka
Čarobni štapići
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mesne okruglice
Palačinke s nadjevom od riže
Mirisni prilog iz pećnice
Fina pikantna piletina
Vegetina enchilada
Bugarska pita od krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od cvjetače i camemberta
Ljubavne šurlice
Oslić s maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna Wellington pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Salata od tune i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kineska poslovica kaže: “Zdjelica dobre juhe može osvojiti svačije srce”. Za početak, osvojit će vaše! Tipične sastojke ove egzotične, ali u cijelome svijetu prihvaćene kuhinje lako ćete nabaviti i u većim hrvatskim trgovinama.

Sastojci

1 jaje
1 l vode
200 g bukovača ili nekih drugih gljiva
200 g smrznutih repova račića
1 žličica Vegete
2 žlice Gussnela Dolcela
3 žlice soja umaka
1 žličica tabasca (po želji)
2 komada mladog luka ili poriluka (samo zeleni dio)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Umutite jaje, pa ga na što manje masnoće u tavi ispecite u obliku palačinke. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na rezance.
  • 2 Očistite gljive i također ih narežite na rezance.
  • 3 U vrelu vodu dodajte gljive, račiće i Vegetu, pa kuhajte 10-ak minuta, ovisno o debljini na koju ste narezali gljive.
  • 4 Gussnel razmutite u 200 ml hladne vode, dodajte soja umak, tabasca po želji te ulijte u juhu.
  • 5 Dodajte rezance od jajeta. Miješajte na laganoj vatri dok juha ponovo ne zakuha i razbistri se.

Savjet

Za pripremu ove juhe umjesto smrznutih repova račića možete koristiti svježe, očišćene repove škampa.

Posluživanje

Gotovu juhu poslužite u zdjelicama i pospite tankim rezancima mladog luka ili poriluka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 163.48 20 20
Kalcij mg 37.41 4 4
Kalij mg 315.63 9 9
Niacin mg 6.92 49 35
Vitamin C mg 3.48 5 4
Vitamin D μg 116.1 58 58
Vitamin A μg 205.09 5 4
Sol g 1.5 0 0
Bjelančevine g 14.71 - -
Vlakna g 1.36 - -
Ugljikohidrati g 9.8 - -
Masti g 2.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke