Meni Search

Okrećem novi list

Kineska juha s račićima i gljivama

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohane paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od cvjetače
Čudotvorni čaj za detoks
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rosti
Mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s neobičnim preljevom
Oslić s maslinama
Pečena piletina s limunom
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Pohana skuta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Zapečena ricotta
Ljubavne šurlice
Rolice od blitve
Empanade s pestom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ražnjići od lososa
Lignje punjene crvenim radićem
Mini lazanje
Španjolski migas s bundevom
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Crveno ljetno varivo
Krumpir u košuljici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Papreni tart s marelicama
Grčka seljačka salata
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje i tikvice na štapiću
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Juha od rikule i račića
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mediteranski špageti
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Salata u košaricama od parmezana
Piletina s pistacijama
Rolice od soma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od bundeve s jabukom
Zlatna piletina
Sočna Wellington pečenka
Pileća prsa iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Caponata alla Podravka
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata s mora
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polupunjene paprike
Žuti medaljoni
Čarobni štapići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Proljetno meso i povrće iz woka
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto tortice
Pileći gulaš
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prilog od prokulica
Prežgana juha
Kozice s rižom
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Govedina s lukom
Vegetina enchilada
Salata od tune i povrća
Zimski punč
Piletina s mascarponeom
Salata od quinoe i povrća
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tunom
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna rebarca
Pita s muškatnom bundevom i makom
Male teleće pitice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od cvjetače i camemberta
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Sočna aromatična torta
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Popečci od bulgura s umakom
Raskošna ljetna tava
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Uskršnja šunka na zabavan način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kineska poslovica kaže: “Zdjelica dobre juhe može osvojiti svačije srce”. Za početak, osvojit će vaše! Tipične sastojke ove egzotične, ali u cijelome svijetu prihvaćene kuhinje lako ćete nabaviti i u većim hrvatskim trgovinama.

Sastojci

1 jaje
1 l vode
200 g bukovača ili nekih drugih gljiva
200 g smrznutih repova račića
1 žličica Vegete
2 žlice Gussnela Dolcela
3 žlice soja umaka
1 žličica tabasca (po želji)
2 komada mladog luka ili poriluka (samo zeleni dio)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Umutite jaje, pa ga na što manje masnoće u tavi ispecite u obliku palačinke. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na rezance.
  • 2 Očistite gljive i također ih narežite na rezance.
  • 3 U vrelu vodu dodajte gljive, račiće i Vegetu, pa kuhajte 10-ak minuta, ovisno o debljini na koju ste narezali gljive.
  • 4 Gussnel razmutite u 200 ml hladne vode, dodajte soja umak, tabasca po želji te ulijte u juhu.
  • 5 Dodajte rezance od jajeta. Miješajte na laganoj vatri dok juha ponovo ne zakuha i razbistri se.

Savjet

Za pripremu ove juhe umjesto smrznutih repova račića možete koristiti svježe, očišćene repove škampa.

Posluživanje

Gotovu juhu poslužite u zdjelicama i pospite tankim rezancima mladog luka ili poriluka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 163.48 20 20
Kalcij mg 37.41 4 4
Kalij mg 315.63 9 9
Niacin mg 6.92 49 35
Vitamin C mg 3.48 5 4
Vitamin D μg 116.1 58 58
Vitamin A μg 205.09 5 4
Sol g 1.5 0 0
Bjelančevine g 14.71 - -
Vlakna g 1.36 - -
Ugljikohidrati g 9.8 - -
Masti g 2.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke