Meni Search

Okrećem novi list

Kineska juha s račićima i gljivama

Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Oslić s maslinama
Sočna Wellington pečenka
Špageti na kineski način
Juha od cvjetače i camemberta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje i tikvice na štapiću
Grčka seljačka salata
Janjetina na padelu
Pohana skuta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Salata od tune i povrća
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto na španjolski način
Popečci od cvjetače
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Empanade s pestom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći gulaš
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od blitve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Ljubavne šurlice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Uskršnja šunka na zabavan način
Ražnjići od lososa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Senf s paprikama
Govedina s lukom
Čarobni štapići
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Juha od bundeve s jabukom
Voćna juha od višanja
Cous-cous s povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Caponata alla Podravka
Zapečena ricotta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Polupunjene paprike
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od rikule i račića
Mirisni prilog iz pećnice
Papreni tart s marelicama
Piletina s pistacijama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od quinoe i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prežgana juha
Zimski punč
Marokanska salata s cous-cousom
Mediteranski špageti
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata u košaricama od parmezana
Žuti medaljoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prilog od prokulica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileća prsa iz pećnice
Vegetina enchilada
Kozice s rižom
Sočna aromatična torta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u košuljici
Pečena piletina s limunom
Rolice od soma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Goveđa rebarca sa zeljem
Raskošna ljetna tava
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Zabavni kineski ravioli
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Polpete od slanutka s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od bulgura s umakom
Salata s mora
Lignje punjene crvenim radićem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto tortice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Palačinke s nadjevom od riže
Fina pikantna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rosti
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Crveno ljetno varivo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Španjolski migas s bundevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice u umaku
Bruskete od cvjetače
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kineska poslovica kaže: “Zdjelica dobre juhe može osvojiti svačije srce”. Za početak, osvojit će vaše! Tipične sastojke ove egzotične, ali u cijelome svijetu prihvaćene kuhinje lako ćete nabaviti i u većim hrvatskim trgovinama.

Sastojci

1 jaje
1 l vode
200 g bukovača ili nekih drugih gljiva
200 g smrznutih repova račića
1 žličica Vegete
2 žlice Gussnela Dolcela
3 žlice soja umaka
1 žličica tabasca (po želji)
2 komada mladog luka ili poriluka (samo zeleni dio)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Umutite jaje, pa ga na što manje masnoće u tavi ispecite u obliku palačinke. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na rezance.
  • 2 Očistite gljive i također ih narežite na rezance.
  • 3 U vrelu vodu dodajte gljive, račiće i Vegetu, pa kuhajte 10-ak minuta, ovisno o debljini na koju ste narezali gljive.
  • 4 Gussnel razmutite u 200 ml hladne vode, dodajte soja umak, tabasca po želji te ulijte u juhu.
  • 5 Dodajte rezance od jajeta. Miješajte na laganoj vatri dok juha ponovo ne zakuha i razbistri se.

Savjet

Za pripremu ove juhe umjesto smrznutih repova račića možete koristiti svježe, očišćene repove škampa.

Posluživanje

Gotovu juhu poslužite u zdjelicama i pospite tankim rezancima mladog luka ili poriluka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 163.48 20 20
Kalcij mg 37.41 4 4
Kalij mg 315.63 9 9
Niacin mg 6.92 49 35
Vitamin C mg 3.48 5 4
Vitamin D μg 116.1 58 58
Vitamin A μg 205.09 5 4
Sol g 1.5 0 0
Bjelančevine g 14.71 - -
Vlakna g 1.36 - -
Ugljikohidrati g 9.8 - -
Masti g 2.79 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke