Meni Search

Fitness freak

Kokošja juha s požirakima

Kineska juha s račićima i gljivama
Rolice od blitve
Piletina u finom mediteranskom umaku
Oslić s maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Osvježavajuća juha od krastavaca
Salata s mora
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Polupunjene paprike
Grill povrće na salatu
Riblja juha s Malte
Grčka seljačka salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tunom
Mirisni prilog iz pećnice
Salata od liganja
Brzi detoks doručak
Ljetna pileća salata
Popečci od bulgura s umakom
Crveno ljetno varivo
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od kelja sa sirom
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od cvjetače
Prilog od prokulica
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantne grickalice
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni lungić
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata sa skutom
Pita s crnim pivom
Zelena torta
Lignje na šumskom rižotu
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Energetske kuglice s kurkumom
Topla salata barba Frane
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Nadjevene lignje
Cartoccio od bijele ribe
Teriyaki piletina
Čudotvorni čaj za detoks
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Špageti s acetom balsamicom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljubavne šurlice
Zapečena ricotta
Mediteranski grill
Rižoto na španjolski način
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata od tune i povrća
Popečci od tikvica
Palamida s čilijem i mangom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Mediteranski špageti
Roštilj s umakom Romesco
Tagliatelle s pečenim povrćem
Fina pikantna piletina
Tjestenina mediterana
Salata s okruglicama od sira
Povrtni ražnjići
Dip od južnog voća
Račići na posteljici od povrća
Finska - Juha s lososom
Ražnjići od lososa
Juha od bundeve s jabukom
Brzo jelo od teletine i povrća
Polpete od slanutka s kurkumom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Beskvasne calzone
Kozice s rižom
Bruskete od cvjetače
Raskošna ljetna tava
Salata od quinoe i povrća
Čarobna ljetna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Grdobina u pikantnoj šalši
Bruskete s povrćem
Mediteranska rapsodija
Punjeni filet brancina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Caponata alla Podravka
Brusketa s avokadom
Osvježavajući smoothie
Vol-au-vent s gljivama
Vege odresci s marinadom
Marokanska salata s cous-cousom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke