Meni Search

Fitness freak

Kokošja juha s požirakima

Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vege odresci s marinadom
Osvježavajući smoothie
Teriyaki piletina
Polupunjene paprike
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Salata s neobičnim preljevom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Osvježavajuća juha od krastavaca
Juha od kelja sa sirom
Meksička party salata
Brancinovo oko
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Mediteranska rapsodija
Brusketa s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Rižoto s tunom
Cartoccio od bijele ribe
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Salata s okruglicama od sira
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Bruskete od cvjetače
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rižoto s tri vrste gljiva
Palamida s čilijem i mangom
Marokanska salata s cous-cousom
Ljetni lungić
Beskvasne calzone
Energetske kuglice s kurkumom
Prilog od prokulica
Piletina u finom mediteranskom umaku
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Kineska juha s račićima i gljivama
Polpete od slanutka s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ljetni ražnjići
Punjeni filet brancina
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Caponata alla Podravka
Pikantne grickalice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Crveno ljetno varivo
Rolice od blitve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Marinirana piletina s roštilja
Ljubavne šurlice
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Dip od južnog voća
Cous-cous s povrćem
Finska - Juha s lososom
Salata od tune i povrća
Špageti s acetom balsamicom
Raskošna ljetna tava
Popečci od bulgura s umakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Mediteranski grill
Tjestenina mediterana
Lignje na šumskom rižotu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata s mora
Juha od bundeve s jabukom
Salata od quinoe i povrća
Rižoto na španjolski način
Čarobna ljetna piletina
Zapečena ricotta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ljetna pileća salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Grill povrće na salatu
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata sa skutom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brzi detoks doručak
Zelena torta
Riblja juha s Malte
Grčka seljačka salata
Topla salata barba Frane
Vol-au-vent s gljivama
Brzo jelo od teletine i povrća
Pita s crnim pivom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Kozice s rižom
Oslić s maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Krem juha od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke