Meni Search

Fitness freak

Kokošja juha s požirakima

Fina pikantna piletina
Kineska juha s račićima i gljivama
Polupunjene paprike
Lignje na šumskom rižotu
Brzo jelo od teletine i povrća
Mirisni prilog iz pećnice
Salata od liganja
Kaštelanski makaruni
Cartoccio od bijele ribe
Čarobna ljetna piletina
Palamida s čilijem i mangom
Vol-au-vent s gljivama
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Ljetna pileća salata
Rižoto s tunom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto s tri vrste gljiva
Salata sa skutom
Salata s neobičnim preljevom
Salata s okruglicama od sira
Bruskete od cvjetače
Punjeni filet brancina
Cous-cous s povrćem
Osvježavajuća juha od krastavaca
Teriyaki piletina
Grčka seljačka salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Caponata alla Podravka
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ljetni lungić
Krem juha od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Rižini ravioli s mozzarellom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Raskošna ljetna tava
Juha od kelja sa sirom
Ljetni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mediteranska rapsodija
Prilog od prokulica
Topla salata barba Frane
Zanimljiva salata s kikirikijem
Račići na posteljici od povrća
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Osvježavajući smoothie
Zapečena ricotta
Kozice s rižom
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina mediterana
Mediteranski grill
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Oslić s maslinama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rižoto na španjolski način
Pikantne grickalice
Zelena torta
Marokanska salata s cous-cousom
Pita s crnim pivom
Riblja juha s Malte
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od quinoe i povrća
Crveno ljetno varivo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Polpete od slanutka s kurkumom
Povrtni ražnjići
Čudotvorni čaj za detoks
Roštilj s umakom Romesco
Salata od tune i povrća
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Špageti s acetom balsamicom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Beskvasne calzone
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Piletina u finom mediteranskom umaku
Grill povrće na salatu
Grdobina u pikantnoj šalši
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mora
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Mediteranski špageti
Popečci od tikvica
Dip od južnog voća
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Ljubavne šurlice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brzi detoks doručak
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke