Meni Search

Fitness freak

Kokošja juha s požirakima

Oslić s maslinama
Brzi detoks doručak
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Crveno ljetno varivo
Mediteranska rapsodija
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Beskvasne calzone
Sočni pureći ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Caponata alla Podravka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Brzo jelo od teletine i povrća
Grill povrće na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata od tune i povrća
Mediteranski grill
Ljubavne šurlice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s mora
Dip od južnog voća
Salata od quinoe i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto s tunom
Salata s neobičnim preljevom
Rolice od blitve
Salata od pečene rotkvice sa medom
Marokanska salata s cous-cousom
Zelena torta
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Bruskete s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Kineska juha s račićima i gljivama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Popečci od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Punjeni filet brancina
Ljetni ražnjići
Juha od kelja sa sirom
Bruskete od cvjetače
Vol-au-vent s gljivama
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Topla salata barba Frane
Zanimljiva salata s kikirikijem
Polpete od slanutka s kurkumom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Čudotvorni čaj za detoks
Salata sa skutom
Tjestenina mediterana
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižini ravioli s mozzarellom
Čarobna ljetna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Osvježavajući smoothie
Cartoccio od bijele ribe
Polupunjene paprike
Palamida s čilijem i mangom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cous-cous s povrćem
Zapečena ricotta
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Energetske kuglice s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mirisni prilog iz pećnice
Pita s crnim pivom
Ljetni lungić
Riblja juha s Malte
Finska - Juha s lososom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Špageti s acetom balsamicom
Pikantne grickalice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kozice s rižom
Rižoto na španjolski način
Salata s okruglicama od sira
Salata od liganja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prilog od prokulica
Grčka seljačka salata
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Krem juha od tikvica
Rižoto s tri vrste gljiva
Fina pikantna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marinirana piletina s roštilja
Ljetna pileća salata
Račići na posteljici od povrća
Brancinovo oko
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke