Meni Search

Superman

Kokošja juha s požirakima

Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Piletina s mascarponeom
Ljetni lungić
Tjestenina u finom umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Macho hamburger
Hrskavi trokuti
Piletina s nadjevom od ajvara
Ramstek i salata s roštilja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s graškom
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Obojeni hamburger
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada s njokima
Vratina sa sezonskim povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s grilla
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Tuna burger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisna pureća rolada
Sočna pureća rolada
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina Kiev
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Blagdanska rolada
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete od cvjetače
Koprivnički odojak
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti mediteraneo
Pureća rolada s mlincima
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke