Meni Search

Superman

Kokošja juha s požirakima

Zlatna piletina
Piletina u pivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Macho hamburger
Piletina s kozjim sirom
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani zamotuljci
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Špageti mediteraneo
Obojeni hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Tjestenina u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina sa šafranom
Tuna burger
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Koprivnički odojak
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina sa sezonskim povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek i salata s roštilja
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Hrskava pileća krilca
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Pašticada s njokima
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s dagnjama
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
BBQ cheeseburger
Pileći gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s grila
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke