Meni Search

Superman

Kokošja juha s požirakima

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dječje lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Meksička party salata
Ramstek s povrćem
Dip od južnog voća
Tjestenina u finom umaku
Pizza sirni jastučići
Odresci s umakom od kupina
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata s mljevenim mesom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni lungić
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti na kineski način
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada s njokima
Teriyaki piletina
Piletina sa šafranom
Riba u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Koprivnički odojak
Kunić na bijelo
Lazanje u tavi
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjevene lignje
Ramstek i salata s roštilja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Macho hamburger
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini lazanje
Pileći gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ cheeseburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke