Meni Search

Superman

Kokošja juha s požirakima

Vratina sa sezonskim povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Rebarca s graškom
Manastirski đuveč
Dip od južnog voća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni lungić
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ cheeseburger
Tjestenina u finom umaku
Špageti mediteraneo
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Pašticada s njokima
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Svinjski gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s kozjim sirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s dagnjama
Macho hamburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dječje lazanje
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Koprivnički odojak
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek s povrćem
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavo pečeno pile
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
Salata s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek i salata s roštilja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke