Meni Search

Superman

Kokošja juha s požirakima

Macho hamburger
Piletina Kiev
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tuna burger
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Rebarca s graškom
Pašticada s njokima
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Ramstek i salata s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti mediteraneo
Pileća prsa iz pećnice
Riba u škartocu
Ramstek s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Piletina u pivu
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Tjestenina u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Slatka patka
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Svinjski gulaš
Piletina s mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Koprivnički odojak
Pizza sirni jastučići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Bugarska pita od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od poznatih hrvatskih tijesta na iglu, ova inačica rezanaca oblikuje se od uskih trakica tijesta, izrezanih na kockice, omatanjem oko zašiljenog drvenog štapića te valjanjem po nazubljenoj drvenoj daščici koje im daje prstenasti oblik. Upravo taj prstenasti oblik u bogatoj, izdašnoj kokošjoj juhi podsjeća na kokošji grkljan za koji je u Podravini rasprostranjen naziv požirak.

Sastojci

1 kokoš (kokošja mast ili "hrpti")
50 g mrkve
50 g korijena peršina
40 g korijena celera
40 g luka
2 l vode
nekoliko zrna Crnog papra Podravka
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
Za požirake:
250 g Oštrog brašna Podravka
1 jaje
2 žumanjka
oko 100 ml vode
malo soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očišćenu i opranu kokoš stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s narezanom mrkvom, celerom i peršinom.
  • 2 Luk narežite na ploške te popecite na ploči štednjaka ili na tavi te dodajte u juhu.
  • 3 Juhu posolite, dodajte papar u zrnu i Vegetu te kuha jte na laganoj vatri oko 2 sata ili dok kokoš nije kuhana.
  • 4 Kokoš poslužite s umakom od hrena, a u juhu dodajte požirake koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.

Požiraki:

  • 1 Od brašna, jaja i 2 žutanjka (da budu žuti) s malo mlake vode umijesite tijesto, kao za rezance, kompaktno i polutvrdo.
  • 2 Požiraki se savijaju (frkaju) na iglu i stave kuhati u juhu.

Male tajne

Od tijesta za požirake mogu se raditi i krpice.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke