Meni Search

Ful nabrijan

Kolinjsko zelje s frišketinom

Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Kunić na bijelo
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od liganja
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Lagana sarma
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Sendvič s avokadom
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vratina sa sezonskim povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Pašticada s njokima
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Irska janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pečenka
Grill povrće na salatu
Dagnje na buzaru
Aromatizirani kruh
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fileti lososa u finom umaku
Meksička party salata
Okruglice u umaku od rajčice
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Rolice od blitve
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke