Meni Search

Ful nabrijan

Kolinjsko zelje s frišketinom

Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Pirjani kunić
Fini gulaš od gljiva
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Riba u bijelom umaku
Meso s repom
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Račići na posteljici od povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pašticada s njokima
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Irska janjetina
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Kunić na bijelo
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Zanimljiva salata s kikirikijem
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Lagana sarma
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza s tunom
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Miješani grill
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Okruglice u umaku od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Brancinovo oko
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mediteranski kruščić s lovorom
Dagnje na buzaru
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Voćna juha od višanja
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill povrće na salatu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Prežgana juha
Vratina sa sezonskim povrćem
Lungić u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke