Meni Search

Ful nabrijan

Kolinjsko zelje s frišketinom

Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Fini gulaš od gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Dagnje na buzaru
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Pašticada s njokima
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina Kiev
Pečena piletina s limunom
Kroketi od piletine
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od liganja
Urbana pola
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u bijelom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Lungić s povrćem
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Vege odresci s marinadom
Marinirana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso s repom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Voćna juha od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke