Meni Search

Ful nabrijan

Kolinjsko zelje s frišketinom

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski špageti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Miješani grill
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Prežgana juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lagana sarma
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s povrćem
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna rebarca
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Popečci od tikvica
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Delikatesna junetina na češki
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetna janjetina
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zlatna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dagnje na buzaru
Pašticada s njokima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke