Meni Search

Ful nabrijana

Kolinjsko zelje s frišketinom

Martinjska guska s hajdinom kašom
Lagana sarma
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Špageti s ribom
Mediteranski kruščić s lovorom
Ossobuco
Vege odresci s marinadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Delikatesna junetina na češki
Pečena piletina s limunom
Pizza sirni jastučići
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
Lignje s manistrom u škartocu
Lignje s povrćem i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od lososa
Lungić s povrćem
Sočna rebarca
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Turske pizze
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Irska janjetina
Mini lazanje
Fileti lososa u finom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni ražnjići
Miješani grill
Povrtni lonac
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza s tunom
Kunić na bijelo
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Urbana pola
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Viška pogača
Krem juha od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Grdobina s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Sendvič s avokadom
Mini shepherd's pie
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Piletina na kijevski način
Lazanje s lignjama
Piletina Kiev
Rolice od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke