Meni Search

Ful nabrijana

Kolinjsko zelje s frišketinom

Marinirana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Proljetna janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Zlatna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s ribom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini lazanje
Delikatesna junetina na češki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kobasica u pivu i pecivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina na kijevski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje s lignjama
Odresci u umaku s češnjakom
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Brancinovo oko
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pečenka
Grdobina u pikantnoj šalši
Ossobuco
Pizza s tunom
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Krem juha od tikvica
Prežgana juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Viška pogača
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Grdobina s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Fini gulaš od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Turske pizze
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Irska janjetina
Kunić na bijelo
Mini shepherd's pie
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Blagdanska rolada
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke