Meni Search

Ful nabrijana

Kolinjsko zelje s frišketinom

Fileti lososa u finom umaku
Špageti s ribom
Irska janjetina
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Piletina na kijevski način
Marinirana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Odresci od morskog psa
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sendvič s avokadom
Fina pikantna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fini gulaš od gljiva
Okruglice u umaku od rajčice
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje s lignjama
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Viška pogača
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Hlebinska i pretepena juha
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Lagana sarma
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Kunić na bijelo
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Ossobuco
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Martinjska guska s hajdinom kašom
Riba u bijelom umaku
Meso s repom
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Lungić u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Grdobina s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke