Meni Search

Ful nabrijana

Kolinjsko zelje s frišketinom

Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Popečci od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Miješani grill
Odresci od morskog psa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s manistrom u škartocu
Salata s mora
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje s lignjama
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskava pileća krilca
Piletina na kijevski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ossobuco
Mirisna pečenka
Meso s repom
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill pirjana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Sendvič s avokadom
Zabavni kineski ravioli
Hlebinska i pretepena juha
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Turske pizze
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lagana sarma
Janjetina s medom od kadulje
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Proljetna janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza s tunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Špageti s ribom
Kunić na bijelo
Belgija - Salade Liégeoise
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Viška pogača
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić s povrćem
Aromatizirani kruh
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke