Meni Search

Ful nabrijana

Kolinjsko zelje s frišketinom

Piletina sa šafranom
Aromatizirani kruh
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Viška pogača
Fish&Chips u tortilji
Lazanje s lignjama
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Špageti s ribom
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Pogača sa sardinom
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prežgana juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Sočna rebarca
Grdobina u pikantnoj šalši
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Meso s repom
Odresci od morskog psa
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Ossobuco
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Turske pizze
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Belgija - Salade Liégeoise
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Grill povrće na salatu
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Urbana pola
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Lignje s manistrom u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke