Meni Search

Ful nabrijana

Kolinjsko zelje s frišketinom

Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Rolice od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Pizza s tunom
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hlebinska i pretepena juha
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u umaku s češnjakom
Račići na posteljici od povrća
Pirjani kunić
Lignje s manistrom u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Delikatesna junetina na češki
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Turske pizze
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Lagana sarma
Čarobna ljetna piletina
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Viška pogača
Pileći bataci s umakom od luka
Rajčica s kukuruzom
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Ossobuco
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s ribom
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Salata s mora
Odresci od morskog psa
Hrskavi trokuti
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zabavni kineski ravioli
Hrskava pileća krilca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fina pikantna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Lungić s povrćem
Povrtni lonac
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Fileti lososa u finom umaku
Salata od liganja
Lazanje s lignjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Piletina na kijevski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Krem juha od tikvica
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke