Meni Search

Okrećem novi list

Kolinjsko zelje s frišketinom

Pileći gulaš
Sočna Wellington pečenka
Mediteranski špageti
Juha od cvjetače i camemberta
Raskošna ljetna tava
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižini ravioli s mozzarellom
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Žuti medaljoni
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od bulgura s umakom
Salata od tune i povrća
Krumpir u košuljici
Senf s paprikama
Mesne okruglice
Čudotvorni čaj za detoks
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata u košaricama od parmezana
Salata s mora
Rolice od blitve
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto tortice
Goveđa rebarca sa zeljem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od quinoe i povrća
Rosti
Caponata alla Podravka
Piletina s mascarponeom
Rolice od soma
Ljubavne šurlice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kozice s rižom
Empanade s pestom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill povrće na salatu
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Cous-cous s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Juha od rikule i račića
Rezanci s krušnim mrvicama
Oslić s maslinama
Lignje punjene crvenim radićem
Zapečena ricotta
Pileća prsa iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice u umaku
Papreni tart s marelicama
Prilog od prokulica
Mirisni prilog iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od cvjetače
Zabavni kineski ravioli
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vege odresci s marinadom
Sočna aromatična torta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od pečene rotkvice sa medom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Prežgana juha
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Španjolski migas s bundevom
Grčka seljačka salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Male teleće pitice
Uskršnja šunka na zabavan način
Polupunjene paprike
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetina enchilada
Voćna juha od višanja
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zlatna piletina
Rižoto na španjolski način
Bugarska pita od krumpira
Zimski punč
Rižoto s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Govedina s lukom
Crveno ljetno varivo
Mini lazanje
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pečena piletina s limunom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Kineska juha s račićima i gljivama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ražnjići od lososa
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Sočna pureća rolada
Čarobni štapići
Pohane paprike
Pohana skuta
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke