Meni Search

Okrećem novi list

Kolinjsko zelje s frišketinom

Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od bulgura s umakom
Zimski punč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Salata od tune i povrća
Vege odresci s marinadom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Crveno ljetno varivo
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna rebarca
Male teleće pitice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Polupunjene paprike
Janjetina na padelu
Prilog od prokulica
Tagliatelle s pečenim povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Marokanska salata s cous-cousom
Pohana skuta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Roštilj s umakom Romesco
Empanade s pestom
Piletina s mascarponeom
Rolice od soma
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Bruskete od cvjetače
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Palačinke s nadjevom od riže
Govedina s lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Salata s neobičnim preljevom
Ljubavne šurlice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Raskošna ljetna tava
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Papreni tart s marelicama
Pečena piletina s limunom
Rižoto tortice
Pileći gulaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od rikule i račića
Kozice s rižom
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Goveđa rebarca sa zeljem
Oslić s maslinama
Žuti medaljoni
Rižoto na španjolski način
Brusketa s avokadom
Juha od bundeve s jabukom
Ražnjići od lososa
Vegetina enchilada
Kineska juha s račićima i gljivama
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Pohane paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
Salata s mora
Rosti
Savici sa špinatom i satricom od sira
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice u umaku
Piletina s pistacijama
Salata od quinoe i povrća
Juha od cvjetače i camemberta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata u košaricama od parmezana
Sočna Wellington pečenka
Pirjani kunić
Rižini ravioli s mozzarellom
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zapečena ricotta
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski špageti
Pileća prsa iz pećnice
Čarobni štapići
Grčka seljačka salata
Senf s paprikama
Caponata alla Podravka
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čudotvorni čaj za detoks
Cous-cous s povrćem
Sočna aromatična torta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke