Meni Search

Okrećem novi list

Kolinjsko zelje s frišketinom

Piletina s pistacijama
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice
Mesne okruglice u umaku
Rižoto tortice
Rolice od soma
Lignje i tikvice na štapiću
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto s tunom
Uskršnja šunka na zabavan način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pohana skuta
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Savici sa špinatom i satricom od sira
Ljubavne šurlice
Mirisni prilog iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Raskošna ljetna tava
Zimski punč
Ražnjići od lososa
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u košuljici
Uzbudljivi kolač od blitve
Empanade s pestom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileća prsa iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prilog od prokulica
Mediteranski špageti
Salata od tune i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Govedina s lukom
Polpete od slanutka s kurkumom
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Žuti medaljoni
Senf s paprikama
Juha od rikule i račića
Čudotvorni čaj za detoks
Male teleće pitice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetina enchilada
Pečena piletina s limunom
Bruskete od cvjetače
Pohane paprike
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cous-cous s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Caponata alla Podravka
Špageti na kineski način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ramsteak u seksi umaku
Oslić s maslinama
Popečci od bulgura s umakom
Grčka seljačka salata
Sočna Wellington pečenka
Sočna rebarca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čarobni štapići
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rolice od blitve
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pirjani kunić
Rosti
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mora
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižini ravioli s mozzarellom
Španjolski migas s bundevom
Sočna aromatična torta
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto na španjolski način
Zabavni kineski ravioli
Juha od bundeve s jabukom
Salata od quinoe i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od cvjetače i camemberta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje punjene crvenim radićem
Kineska juha s račićima i gljivama
Papreni tart s marelicama
Kozice s rižom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata s neobičnim preljevom
Polupunjene paprike
Kuglice od riže i svježeg sira
Fina pikantna piletina
Crveno ljetno varivo
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke