Meni Search

Okrećem novi list

Kolinjsko zelje s frišketinom

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohane paprike
Fina pikantna piletina
Sočna aromatična torta
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od soma
Salata od tune i povrća
Caponata alla Podravka
Juha od bundeve s jabukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljubavne šurlice
Ražnjići od lososa
Rižoto tortice
Rolice od blitve
Piletina s mascarponeom
Janjetina na padelu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zapečena ricotta
Bruskete od cvjetače
Vegetina enchilada
Mini lazanje
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Papreni tart s marelicama
Salata s neobičnim preljevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Krumpir u košuljici
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tunom
Piletina s pistacijama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Polpete od slanutka s kurkumom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od cvjetače
Španjolski migas s bundevom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice
Senf s paprikama
Zlatna piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Pohana skuta
Rižini ravioli s mozzarellom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pečena piletina s limunom
Juha od rikule i račića
Juha od cvjetače i camemberta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Prežgana juha
Rosti
Prilog od prokulica
Salata s mora
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Polupunjene paprike
Uskršnja šunka na zabavan način
Brusketa s avokadom
Sočna Wellington pečenka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kozice s rižom
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje i tikvice na štapiću
Kineska juha s račićima i gljivama
Špageti na kineski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje punjene crvenim radićem
Mediteranski špageti
Vege odresci s marinadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Žuti medaljoni
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Čarobni štapići
Uzbudljivi kolač od blitve
Empanade s pestom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Palačinke s nadjevom od riže
Tjestenina fuži s tartufima
Raskošna ljetna tava
Govedina s lukom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od quinoe i povrća
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice u umaku
Grill povrće na salatu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pileći gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Crveno ljetno varivo
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Oslić s maslinama
Grčka seljačka salata
Zimski punč
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata u košaricama od parmezana
Pirjani kunić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke