Meni Search

Superman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Jabučni krumpirići s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Finska - Juha s lososom
Grill vratina u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kokošja juha s požirakima
Skandinavske rolice s cimetom
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
BBQ cheeseburger
Tjestenina u finom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina sa šafranom
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Vratina sa sezonskim povrćem
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Brownie s kajenskim paprom
Slatka patka
Pašticada s njokima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kunić na bijelo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći gulaš
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Dip od južnog voća
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Koprivnički odojak
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Macho hamburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Ramstek i salata s roštilja
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke