Meni Search

Superman

Kolinjsko zelje s frišketinom

BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek i salata s roštilja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskava pileća krilca
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti na kineski način
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brusketa s avokadom
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Macho hamburger
Piletina u pivu
Teriyaki piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brownie s kajenskim paprom
Proljetna janjetina
Bruskete od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Tuna burger
Koprivnički odojak
Piletina s kozjim sirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina u finom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Skandinavske rolice s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Pureća rolada s mlincima
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Blagdanska rolada
Pašticada s njokima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Slatka patka
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Vratina sa sezonskim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Kokošja juha s požirakima
Kunić na bijelo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke