Meni Search

Superman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Svinjski file s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kokošja juha s požirakima
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočni pureći ražnjići
Odresci s umakom od kupina
Piletina s nadjevom od ajvara
Koprivnički odojak
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek i salata s roštilja
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Obojeni hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Macho hamburger
Špageti na kineski način
Riba u škartocu
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina Kiev
Goveđa rebarca sa zeljem
Manastirski đuveč
Srneći file na salatu
Vratina sa sezonskim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Nadjevene lignje
BBQ cheeseburger
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Hrskavi trokuti
Pileća prsa iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Bruskete s povrćem
Pašticada s njokima
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s dagnjama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Piletina sa šafranom
Tjestenina u finom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Rebarca s graškom
Kunić na bijelo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Orada s krumpirom i mladim lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teriyaki piletina
Rebarca s grilla
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke