Meni Search

Superman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Tuna burger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek i salata s roštilja
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa sezonskim povrćem
Brusketa s avokadom
Koprivnički odojak
Teleći odresci u umaku od višanja
Kokošja juha s požirakima
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Teriyaki piletina
Pašticada s njokima
Skandinavske rolice s cimetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Pileća prsa iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Ljetni lungić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Bruskete od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Finska - Juha s lososom
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći bataci s umakom od luka
Macho hamburger
Mini lazanje
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s grilla
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Rižoto s dagnjama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riba u škartocu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ cheeseburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s grila
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke