Meni Search

Superman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Dječje lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Salata s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Piletina s nadjevom od ajvara
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Pašticada s njokima
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill vratina u sendviču
Rebarca s graškom
Roštilj s umakom Romesco
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pita s muškatnom bundevom i makom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Pileća prsa iz pećnice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Macho hamburger
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Pohani zamotuljci
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjevene lignje
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski gulaš
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Ramstek i salata s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Bruskete s povrćem
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s grila
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Ljetni lungić
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Kokošja juha s požirakima
Vratina sa sezonskim povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Koprivnički odojak
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fish&Chips u tortilji
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Tjestenina u finom umaku
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Rebarca s grilla
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke