Meni Search

Superman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Bruskete s povrćem
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
BBQ cheeseburger
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina u finom umaku
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Koprivnički odojak
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Vratina sa sezonskim povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Blagdanska rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina na padelu
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti mediteraneo
Kokošja juha s požirakima
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Macho hamburger
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada s njokima
Rebarca s graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s kozjim sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Špageti na kineski način
Tuna burger
Sočni pureći ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke