Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Šampinjoni u palačinki
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s grila
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Grill vratina u sendviču
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignji po gosposki
Mirisna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci s umakom od kupina
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bouillabaisse
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni lungić
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s tri vrste gljiva
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Ramstek s povrćem
Rebarca s graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti na kineski način
Tuna burger
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Bakalar s krumpirom
Piletina sa šafranom
Punjena teleća prsa
Sočna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Teriyaki piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brudet
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slatka patka
Gulaš od oslića i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Riblji ražnjići
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina Kiev
Obojeni hamburger
Mini shepherd's pie
Dječje lazanje
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Marinirane srdele
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke