Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pureća rolada
Slatka patka
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni ražnjići
Dip od južnog voća
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pašticada voli penne a ti mene
Teriyaki piletina
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Pogača sa sardinom
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Energetske kuglice s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Brancinovo oko
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
Manastirski đuveč
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Brudet
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Marinirane srdele
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Blagdanska rolada
Bakalar s krumpirom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Punjena teleća prsa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Cous-cous s povrćem
Rebarca s graškom
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s grila
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Finska - Juha s lososom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bouillabaisse
Ljetni lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke