Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Salata s mljevenim mesom
Cous-cous s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Piletina u pivu
Ramstek s povrćem
Mini shepherd's pie
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Punjena teleća prsa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Riblji ražnjići
Bakalar s krumpirom
Brudet
Energetske kuglice s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižini ravioli s mozzarellom
Skandinavske rolice s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Slatka patka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teriyaki piletina
Marinirane srdele
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetna janjetina
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Pita s muškatnom bundevom i makom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s dagnjama
Sočni pureći ražnjići
Lignji po gosposki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Finska - Juha s lososom
Male teleće pitice
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Rebarca s grilla
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bouillabaisse
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke