Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Šampinjoni u palačinki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mljevenim mesom
Bruskete s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Brudet
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s graškom
Piletina u pivu
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Hrskava pileća krilca
Teriyaki piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti na kineski način
Marinirane srdele
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Lignji po gosposki
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ cheeseburger
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Finska - Juha s lososom
Mini lazanje
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u škartocu
Srneći file na salatu
Pašticada voli penne a ti mene
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Obojeni hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Tuna burger
Dječje lazanje
Hrskavo pečeno pile
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Bouillabaisse
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lazanje u tavi
Bakalar s krumpirom
Piletina s kozjim sirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Male teleće pitice
Meksička party salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Slatka patka
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s grila
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riblji ražnjići
Rižoto s dagnjama
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brusketa s avokadom
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke