Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Rižoto s dagnjama
Pileća prsa punjena čvarcima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Punjena teleća prsa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočni pureći ražnjići
Cous-cous s povrćem
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Finska - Juha s lososom
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirane srdele
Dječje lazanje
Bruskete s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mljevenim mesom
Kroketi od piletine
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Riblji ražnjići
Grill vratina u sendviču
Bouillabaisse
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pogača sa sardinom
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Bakalar s krumpirom
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brudet
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Sočna pureća rolada
Riba u škartocu
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignji po gosposki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Gulaš od oslića i povrća
Energetske kuglice s kurkumom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Male teleće pitice
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke