Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Riblji ražnjići
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Srneći file na salatu
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjena teleća prsa
Janjetina na padelu
Finska - Juha s lososom
Pileći gulaš
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Pašticada voli penne a ti mene
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s grilla
Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Svinjski file s grila
Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetna janjetina
Brudet
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Mini lazanje
BBQ cheeseburger
Tuna burger
Bouillabaisse
Piletina sa šafranom
Bakalar s krumpirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Blagdanska rolada
Marinirane srdele
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Male teleće pitice
Teriyaki piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Bruskete od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni lungić
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Salata s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lignji po gosposki
Pureća rolada s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cous-cous s povrćem
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Slatka patka
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke