Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina s medom od kadulje
Riblji ražnjići
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Popečci od cvjetače
Lazanje u tavi
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s graškom
Kaštelanski makaruni
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Blagdanska rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Gulaš od oslića i povrća
Obojeni hamburger
Lignji po gosposki
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s dagnjama
Brancinovo oko
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini shepherd's pie
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek s povrćem
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Teriyaki piletina
Piletina s mascarponeom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brudet
Hrskavi trokuti
Mladi krumpir s ajvarom
Punjena teleća prsa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Male teleće pitice
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Bouillabaisse
Pizza sirni jastučići
Energetske kuglice s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižini ravioli s mozzarellom
Manastirski đuveč
Slatka patka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke