Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Janjetina na padelu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Marinirane srdele
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cous-cous s povrćem
Piletina u pivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Srneći file na salatu
Pašticada voli penne a ti mene
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci s umakom od kupina
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s grila
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti mediteraneo
Piletina Kiev
Lignji po gosposki
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Bouillabaisse
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riblji ražnjići
Slatka patka
Rižoto s dagnjama
Piletina sa šafranom
Finska - Juha s lososom
Proljetna janjetina
Pileći gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Dječje lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teriyaki piletina
Brudet
Ljetni lungić
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Bakalar s krumpirom
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Male teleće pitice
Rebarca s graškom
Tuna burger
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Dip od južnog voća
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u škartocu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Punjena teleća prsa
Rebarca s grilla
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke