Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Kroketi od piletine
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Lazanje u tavi
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći gulaš
Svinjski file s grila
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riblji ražnjići
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Marinirane srdele
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Ljetni lungić
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Cous-cous s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bouillabaisse
Lignji po gosposki
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižini ravioli s mozzarellom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Energetske kuglice s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Hrskavo pečeno pile
Mirisna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
BBQ cheeseburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tuna burger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Obojeni hamburger
Bakalar s krumpirom
Rebarca s graškom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena teleća prsa
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brudet
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke