Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Ljetni lungić
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Salata s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Cous-cous s povrćem
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Piletina sa šafranom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Mirisna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marinirane srdele
Odresci s umakom od kupina
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuglice od riže i svježeg sira
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Proljetna janjetina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Gulaš od oslića i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Ramstek s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Bruskete od cvjetače
Punjena teleća prsa
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignji po gosposki
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Piletina u pivu
Bruskete s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina fuži s tartufima
Riblji ražnjići
Svinjski file s grila
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Obojeni hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Bouillabaisse
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Dječje lazanje
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke