Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni lungić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Dip od južnog voća
Kunić na bijelo
Slatka patka
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Blagdanska rolada
Ramstek s povrćem
Rižoto s dagnjama
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirane srdele
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete s povrćem
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Dječje lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Punjena teleća prsa
Pogača sa sardinom
Mladi krumpir s ajvarom
Mirisna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Lazanje u tavi
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Špageti mediteraneo
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riblji ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Kroketi od piletine
Svinjski gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bouillabaisse
Rižini ravioli s mozzarellom
Brudet
Rebarca s graškom
Finska - Juha s lososom
Lignji po gosposki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ cheeseburger
Svinjski file s grila
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke