Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Dip od južnog voća
Finska - Juha s lososom
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Blagdanska rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pogača sa sardinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Rebarca s grilla
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Kroketi od piletine
Hrskavo pečeno pile
Lignje na šumskom rižotu
Marinirane srdele
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći gulaš
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Dječje lazanje
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti mediteraneo
Pileći bataci s umakom od luka
Pašticada voli penne a ti mene
Bouillabaisse
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Gulaš od oslića i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Punjena teleća prsa
Roštilj s umakom Romesco
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Lignji po gosposki
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavi trokuti
Rebarca s graškom
Svinjski gulaš
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Brudet
Janjetina na padelu
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brownie s kajenskim paprom
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke