Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Blagdanska rolada
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bakalar s krumpirom
Fish&Chips u tortilji
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Kroketi od piletine
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Popečci od cvjetače
Proljetna janjetina
Pileći gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brudet
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Zlatna piletina
Punjena teleća prsa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u pivu
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bouillabaisse
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Marinirane srdele
Pogača sa sardinom
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Male teleće pitice
Slatka patka
Bruskete od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dip od južnog voća
Špageti mediteraneo
Energetske kuglice s kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kuglice od riže i svježeg sira
Bugarska pita od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Sočna pureća rolada
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Riblji ražnjići
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke