Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bouillabaisse
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Dječje lazanje
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina sa šafranom
Špageti mediteraneo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Popečci od cvjetače
Svinjski gulaš
Hrskava pileća krilca
Piletina s mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Male teleće pitice
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slatka patka
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Energetske kuglice s kurkumom
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s graškom
Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lazanje u tavi
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s dagnjama
Marinirane srdele
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riblji ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Finska - Juha s lososom
Manastirski đuveč
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Rebarca s grilla
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Pureća rolada s mlincima
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Obojeni hamburger
Pogača sa sardinom
Bakalar s krumpirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Lignji po gosposki
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Tuna burger
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Punjena teleća prsa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke