Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Punjena teleća prsa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brudet
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s graškom
Mini shepherd's pie
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Skandinavske rolice s cimetom
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
BBQ cheeseburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Kunić na bijelo
Hrskavo pečeno pile
Jabučni krumpirići s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci s umakom od kupina
Bakalar s krumpirom
Manastirski đuveč
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Brancinovo oko
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Dip od južnog voća
Riblji ražnjići
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Marinirane srdele
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Kuglice od riže i svježeg sira
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Male teleće pitice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Meksička party salata
Bouillabaisse
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice na ražnjiću
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pašticada voli penne a ti mene
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignji po gosposki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke