Meni Search

Superwoman

Kolinjsko zelje s frišketinom

Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mirisna pureća rolada
Brudet
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Bouillabaisse
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Punjena teleća prsa
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavo pečeno pile
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
Marinirane srdele
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Riblji ražnjići
Svinjski gulaš
Male teleće pitice
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Ljetni lungić
Energetske kuglice s kurkumom
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
Janjetina s medom od kadulje
Bakalar s krumpirom
Kunić na bijelo
Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Lignji po gosposki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
Piletina s kozjim sirom
Pileći bataci s umakom od luka
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti na kineski način
BBQ cheeseburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lazanje u tavi
Gulaš od oslića i povrća
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Ramstek s povrćem
Bruskete s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada voli penne a ti mene
Sočna pureća rolada
Dječje lazanje
Pureća rolada s mlincima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Starinski običaji nalažu da se na dan kolinja pripremi "zelje s frišketinom". Čim se meso prepolovi, traži se od mesara frišketine – još krvavo meso od vratine i krmenadla pa se u velikom loncu kuha s kiselim zeljem da ga bude dosta za družinu, ali i susjede.

Sastojci

1 glavica luka (150 g)
1 žličica masti ili 50 ml ulja
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
1 kg kiselog zelja
1 kg svinjetine – koljenica, rep, kotleti
1 ljuti feferon
Papar crni u zrnu Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
3-4 klekove bobice
sol
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Sitno narežite luk i popržite ga na masnoći.
  • 2 Kad postane staklast, dodajte crvenu slatku papriku, zatim rezano kiselo zelje i promiješajte.
  • 3 Na zelje stavite meso, podlijte s 2 l vode da svi sastojci budu u vodi.
  • 4 Dodajte ljuti feferon, lovorov list, papar u zrnu, posolite i kuhajte oko 1 sat.
  • 5 Nakon toga, po potrebi, dodajte još vode da jelo bude jušnato.
  • 6 Dodajte Vegetu i kuhajte još 15 minuta ili dok meso i zelje nije dovoljno kuhano.

Savjet

Na kraju kuhanja možete dodati i zapršku.

Posluživanje

Uz varivo možete poslužiti kuhani ili pire krumpir.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke