Meni Search

Superman

Koprivnički odojak

Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Tuna burger
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočni pureći ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Pizza sirni jastučići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek i salata s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada s njokima
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dječje lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s graškom
Špageti na kineski način
Rižoto s dagnjama
Vratina sa sezonskim povrćem
Riba u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani zamotuljci
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni ražnjići
Mirisna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Piletina Kiev
Obojeni hamburger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dip od južnog voća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kokošja juha s požirakima
Macho hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz svijetlost svijeća i pravo društvo poslužite pečeni odojak  uz grah salatu i dočekajte Novu godinu s koprivnički jelom.

Sastojci

2,5 kg odojka (u komadu)
1 žlica Svinjske masti Podravka
200 ml piva
2 češnja češnjaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Salata od graha i povrtnice:
1 konzerva Smeđeg graha Podravka (800 g)
250 g povrtnice (crna repa)
50 ml bučinog ulja
30 ml alkoholnog octa
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Meso odojka s unutarnje strane pospite Vegetom i popaprite, a kožu samo posolite.
  • 2 Sve natrljajte protisnutim češnjakom i pustite da se marinira najmanje 2 sata.
  • 3 Mesu u posudi za pečenje dodajte mast i pecite u pećnici na 180 °C, okrenuto kožom prema dolje, oko 30 minuta, uz podlijevanje vodom.
  • 4 Zatim meso okrenite (da koža bude okrenuta prema gore) i pecite još oko 90 minuta ili dok nije pečeno.
  • 5 Pred kraj pečenja meso obavezno dva puta polijte pivom tako da kožica dobije finu aromu i zlatnožutu boju.
  • 6 U međuvremenu pripremite salatu. Grah isperite pod hladnom vodom, povrtnicu ogulite, operite i naribajte na deblji ribež.
  • 7 Grahu i povrtnici dodajte sol, papar, bučino ulje i ocat te sve zajedno izmiješajte.

Savjet

Kako bi se odojak prije i lakše ispekao, kožicu uzduž zarežite nožem.

Posluživanje

Pečeni odojak narežite i poslužite uz grah salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke