Meni Search

Superman

Koprivnički odojak

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Pohani zamotuljci
Macho hamburger
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Kokošja juha s požirakima
Pileća prsa iz pećnice
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s grila
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lazanje u tavi
Vratina sa sezonskim povrćem
Riba u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Obojeni hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada s njokima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina u finom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Ramstek i salata s roštilja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s dagnjama
Grill vratina u sendviču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Finska - Juha s lososom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Nadjevene lignje
Dječje lazanje
Slatka patka
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Brownie s kajenskim paprom
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz svijetlost svijeća i pravo društvo poslužite pečeni odojak  uz grah salatu i dočekajte Novu godinu s koprivnički jelom.

Sastojci

2,5 kg odojka (u komadu)
1 žlica Svinjske masti Podravka
200 ml piva
2 češnja češnjaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Salata od graha i povrtnice:
1 konzerva Smeđeg graha Podravka (800 g)
250 g povrtnice (crna repa)
50 ml bučinog ulja
30 ml alkoholnog octa
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Meso odojka s unutarnje strane pospite Vegetom i popaprite, a kožu samo posolite.
  • 2 Sve natrljajte protisnutim češnjakom i pustite da se marinira najmanje 2 sata.
  • 3 Mesu u posudi za pečenje dodajte mast i pecite u pećnici na 180 °C, okrenuto kožom prema dolje, oko 30 minuta, uz podlijevanje vodom.
  • 4 Zatim meso okrenite (da koža bude okrenuta prema gore) i pecite još oko 90 minuta ili dok nije pečeno.
  • 5 Pred kraj pečenja meso obavezno dva puta polijte pivom tako da kožica dobije finu aromu i zlatnožutu boju.
  • 6 U međuvremenu pripremite salatu. Grah isperite pod hladnom vodom, povrtnicu ogulite, operite i naribajte na deblji ribež.
  • 7 Grahu i povrtnici dodajte sol, papar, bučino ulje i ocat te sve zajedno izmiješajte.

Savjet

Kako bi se odojak prije i lakše ispekao, kožicu uzduž zarežite nožem.

Posluživanje

Pečeni odojak narežite i poslužite uz grah salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke