Meni Search

Superman

Koprivnički odojak

Hrskavo pečeno pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Popečci od cvjetače
Ramstek s povrćem
Srneći file na salatu
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Mini lazanje
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete s povrćem
BBQ cheeseburger
Rebarca s grilla
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Pašticada s njokima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni lungić
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
Mirisna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slatka patka
Ljetni ražnjići
Tuna burger
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Rebarca s graškom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Teriyaki piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Macho hamburger
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tjestenina u finom umaku
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s grila
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Kokošja juha s požirakima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s nadjevom od ajvara
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek i salata s roštilja
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz svijetlost svijeća i pravo društvo poslužite pečeni odojak  uz grah salatu i dočekajte Novu godinu s koprivnički jelom.

Sastojci

2,5 kg odojka (u komadu)
1 žlica Svinjske masti Podravka
200 ml piva
2 češnja češnjaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Salata od graha i povrtnice:
1 konzerva Smeđeg graha Podravka (800 g)
250 g povrtnice (crna repa)
50 ml bučinog ulja
30 ml alkoholnog octa
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Meso odojka s unutarnje strane pospite Vegetom i popaprite, a kožu samo posolite.
  • 2 Sve natrljajte protisnutim češnjakom i pustite da se marinira najmanje 2 sata.
  • 3 Mesu u posudi za pečenje dodajte mast i pecite u pećnici na 180 °C, okrenuto kožom prema dolje, oko 30 minuta, uz podlijevanje vodom.
  • 4 Zatim meso okrenite (da koža bude okrenuta prema gore) i pecite još oko 90 minuta ili dok nije pečeno.
  • 5 Pred kraj pečenja meso obavezno dva puta polijte pivom tako da kožica dobije finu aromu i zlatnožutu boju.
  • 6 U međuvremenu pripremite salatu. Grah isperite pod hladnom vodom, povrtnicu ogulite, operite i naribajte na deblji ribež.
  • 7 Grahu i povrtnici dodajte sol, papar, bučino ulje i ocat te sve zajedno izmiješajte.

Savjet

Kako bi se odojak prije i lakše ispekao, kožicu uzduž zarežite nožem.

Posluživanje

Pečeni odojak narežite i poslužite uz grah salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke