Meni Search

Superman

Koprivnički odojak

Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Vratina sa sezonskim povrćem
Špageti na kineski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Ramstek s povrćem
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Riba u škartocu
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Slatka patka
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada s njokima
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s graškom
Tjestenina u finom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s nadjevom od ajvara
Kolinjsko zelje s frišketinom
Macho hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u pivu
Brownie s kajenskim paprom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kokošja juha s požirakima
Ramstek i salata s roštilja
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
Hrskavo pečeno pile
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dječje lazanje
Nadjevene lignje
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Srneći file na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz svijetlost svijeća i pravo društvo poslužite pečeni odojak  uz grah salatu i dočekajte Novu godinu s koprivnički jelom.

Sastojci

2,5 kg odojka (u komadu)
1 žlica Svinjske masti Podravka
200 ml piva
2 češnja češnjaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Salata od graha i povrtnice:
1 konzerva Smeđeg graha Podravka (800 g)
250 g povrtnice (crna repa)
50 ml bučinog ulja
30 ml alkoholnog octa
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Meso odojka s unutarnje strane pospite Vegetom i popaprite, a kožu samo posolite.
  • 2 Sve natrljajte protisnutim češnjakom i pustite da se marinira najmanje 2 sata.
  • 3 Mesu u posudi za pečenje dodajte mast i pecite u pećnici na 180 °C, okrenuto kožom prema dolje, oko 30 minuta, uz podlijevanje vodom.
  • 4 Zatim meso okrenite (da koža bude okrenuta prema gore) i pecite još oko 90 minuta ili dok nije pečeno.
  • 5 Pred kraj pečenja meso obavezno dva puta polijte pivom tako da kožica dobije finu aromu i zlatnožutu boju.
  • 6 U međuvremenu pripremite salatu. Grah isperite pod hladnom vodom, povrtnicu ogulite, operite i naribajte na deblji ribež.
  • 7 Grahu i povrtnici dodajte sol, papar, bučino ulje i ocat te sve zajedno izmiješajte.

Savjet

Kako bi se odojak prije i lakše ispekao, kožicu uzduž zarežite nožem.

Posluživanje

Pečeni odojak narežite i poslužite uz grah salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke