Meni Search

Superman

Koprivnički odojak

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Srneći file na salatu
Salata s mljevenim mesom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Macho hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s graškom
Brancinovo oko
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Manastirski đuveč
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s dagnjama
Pašticada s njokima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Tuna burger
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći gulaš
Proljetna janjetina
Piletina s kozjim sirom
Riba u škartocu
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek i salata s roštilja
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatka patka
Rebarca s grilla
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Finska - Juha s lososom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Pizza sirni jastučići
Ljetni lungić
Tjestenina u finom umaku
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kokošja juha s požirakima
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Odresci s umakom od kupina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz svijetlost svijeća i pravo društvo poslužite pečeni odojak  uz grah salatu i dočekajte Novu godinu s koprivnički jelom.

Sastojci

2,5 kg odojka (u komadu)
1 žlica Svinjske masti Podravka
200 ml piva
2 češnja češnjaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Salata od graha i povrtnice:
1 konzerva Smeđeg graha Podravka (800 g)
250 g povrtnice (crna repa)
50 ml bučinog ulja
30 ml alkoholnog octa
1 žličica soli
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe150 min

  • 1 Meso odojka s unutarnje strane pospite Vegetom i popaprite, a kožu samo posolite.
  • 2 Sve natrljajte protisnutim češnjakom i pustite da se marinira najmanje 2 sata.
  • 3 Mesu u posudi za pečenje dodajte mast i pecite u pećnici na 180 °C, okrenuto kožom prema dolje, oko 30 minuta, uz podlijevanje vodom.
  • 4 Zatim meso okrenite (da koža bude okrenuta prema gore) i pecite još oko 90 minuta ili dok nije pečeno.
  • 5 Pred kraj pečenja meso obavezno dva puta polijte pivom tako da kožica dobije finu aromu i zlatnožutu boju.
  • 6 U međuvremenu pripremite salatu. Grah isperite pod hladnom vodom, povrtnicu ogulite, operite i naribajte na deblji ribež.
  • 7 Grahu i povrtnici dodajte sol, papar, bučino ulje i ocat te sve zajedno izmiješajte.

Savjet

Kako bi se odojak prije i lakše ispekao, kožicu uzduž zarežite nožem.

Posluživanje

Pečeni odojak narežite i poslužite uz grah salatu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke