Meni Search

Macho

Kotlet s varivom od leće

Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slatki lungić
Govedina s lukom
Piletina s mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti s acetom balsamicom
Dagnje na buzaru
Palačinke s nadjevom od riže
Pizza s tunom
Piletina s nadjevom od ajvara
Rebarca s grilla
Pileća krilca s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Juha od gljiva
File steak na povrću
Nadjevene lignje
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Pašticada
Brancinovo oko
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Medeni teleći kotleti
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti na kineski način
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Obojeni hamburger
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Zlatna piletina
Dip od južnog voća
Pileća prsa iz pećnice
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna pureća rolada
Biftek rolice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Punjene tikve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Slasni BBQ burgeri
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Macho hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani zamotuljci
Roštilj s umakom Romesco
Lungić u sendviču
Hrenovke u panceti
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Odrezak s umakom chimichurri
Irska janjetina
Salata od tune i povrća
Pita s crnim pivom
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Bakalar s krumpirom
Kotleti u pivskom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Pileća krilca s Coca-Colom
Lungić s povrćem
Ribarska popara
Kotlovina
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Teletina s pirjanim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirano svinjsko pečenje
Mirisna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene kotlete marinirane sa začinskim biljem poslužite s finim prilogom od propirjane leće.

Sastojci

800 g svinjskih kotleta (narezanih)
4 češnja češnjaka
grančica ružmarina
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g maslaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
250 g Leće Podravka
120 g luka
60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 stapke celera (60 g)
100 g Pancete Podravka
25 g sušene rajčice
1 Povrtni temeljac za jela Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Kotlete potucite i zarežite uz kost, začinite s paprom i jednom žlicom Vegete.
  • 2 Kotlete položite u posudu te po njima pospite na ploške narezan češnjak, grančicu ružmarina i krupnije narezane listove celera. Prelijte s maslinovim uljem i pustite da odstoji.
  • 3 Leću stavite kuhati u posoljenu vodu i skuhanu leću ocijedite, a vodu u kojoj se kuhala sačuvajte.
  • 4 Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, pancetu narezanu na štapiće, narezanu stabljiku celera i sušenu rajčicu.
  • 5 Sve skupa popirjajte i dodajte leću, podlijte s malo vode u kojoj se kuhala, a zatim dodajte povrtni temeljac.
  • 6 Pirjajući reducirajte tekućinu tako da dobijete gusti prilog koji ćete koristiti kao podlogu pri serviranju.
  • 7 Kotlete sa začinskim biljem koje ste koristili u marinadi i uljem stavite na zagrijanu grill tavu.
  • 8 Na pola pečenja dodajte maslac i tijekom pečenja podlijevajte. Pečene kotlete poslužite s pripremljenim prilogom od leće.

Savjet

Leću kao prilog možete poslužiti i uz druga pečena jela od mesa. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke