Meni Search

Gladan kao vuk

Kotlovina

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Miješani grill
Ramsteak u seksi umaku
Varivo od kelja i teletine
Rebarca s grilla
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slatko twist pile
Hrenovke u panceti
Govedina s lukom
Piletina u egzotičnom umaku
Gorički povrtni lonac
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s pirjanim povrćem
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa iz pećnice
Špageti s tikvicama
Macho hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pikantni gulaš
Obojeni hamburger
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Polpete od oslića
Puretina s jabukom iz pećnice
Janjetina s bižima
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Punjena pečenka u vinu
Tortilje pikant
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina u pivu
Mesna rolada u tijestu
Teleći savici u umaku od grejpa
Patka s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Fino začinjena piletina
Slatki lungić
Pileća krilca s roštilja
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci s umakom od kupina
Neobične punjene paprike
Mesne okruglice u umaku
Sarma sa suhim mesom
Pileća prsa s crnim tartufom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Vegetarijanski čips
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Fino varivo v loncu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Odresci u paketiću
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Španjolski migas s bundevom
Mladi krumpir s ajvarom
Quiche od bundeve, sira i luka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pureći hamburger
Sočna Wellington pečenka
Vratina s roštilja
Svinjski kotleti s povrćem
Pašticada s njokima
Punjeni kelj s plodovima mora
Svinjski medaljoni s kestenima
Meso u woku na indonezijski način
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Biftek rolice
Ciganski odrezak
Tuna burger
Harrisa janjetina s limunom
Odresci u umaku s češnjakom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Medeni teleći kotleti
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhana govedina s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke