Meni Search

Gladan kao vuk

Kotlovina

Mesne okruglice u umaku
Sočna rebarca
Biftek rolice
Svinjski kotleti s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Neobične punjene paprike
Ramsteak u seksi umaku
Tortilje pikant
Pašticada s njokima
Mesna rolada u tijestu
Harrisa janjetina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s lukom
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa s crnim tartufom
Povrtni lonac
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatko twist pile
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Hrenovke u panceti
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Tuna burger
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pureći hamburger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Varivo od kelja i teletine
Pureća rolada s mlincima
Slatki lungić
Rebarca s grilla
Polpete od oslića
Miješani grill
Španjolski migas s bundevom
Gorički povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Quiche od bundeve, sira i luka
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ramstek s povrćem
Punjena pečenka u vinu
Skandinavske rolice s cimetom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina u pivu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Patka s mlincima
Puretina s jabukom iz pećnice
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s pirjanim povrćem
Špageti s tikvicama
Medeni teleći kotleti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Punjeni kelj s plodovima mora
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski medaljoni s kestenima
Sarma sa suhim mesom
Vegetarijanski čips
Pileća krilca s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Lazanje u tavi
Vratina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Macho hamburger
Slasni BBQ burgeri
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna Wellington pečenka
Fino začinjena piletina
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Odresci u paketiću
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fino varivo v loncu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pikantni gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Obojeni hamburger
Meso u woku na indonezijski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Piletina u egzotičnom umaku
Ciganski odrezak
Krumpiri u kaputiću od pancete
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina s bižima
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke