Meni Search

Gladan kao vuk

Kotlovina

Punjeni kelj s plodovima mora
Povrtni lonac
Vegetarijanski čips
Pileća prsa s crnim tartufom
Tuna burger
Velika Britanija - Pastirska pita
Slasni burger sa slaninom i sirom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Slasni BBQ burgeri
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Piletina u egzotičnom umaku
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Polpete od oslića
Neobične punjene paprike
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Varivo od kelja i teletine
Svinjski kotleti s povrćem
Gorički povrtni lonac
Fino začinjena piletina
Krumpiri u kaputiću od pancete
Punjena pečenka u vinu
Umak od limete (Molho de limao)
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Teletina s pirjanim povrćem
Macho hamburger
Slatki lungić
Janjetina s medom od kadulje
Pileća krilca s roštilja
Govedina s lukom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesna rolada u tijestu
Rebarca s grilla
Ramstek s povrćem
Sočna rebarca
Sočna Wellington pečenka
Biftek rolice
Ciganski odrezak
Španjolski migas s bundevom
Patka s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Pureća rolada s mlincima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fino varivo v loncu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski medaljoni s kestenima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureći hamburger
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Sarma sa suhim mesom
Hrenovke u panceti
Odresci u umaku s češnjakom
Harrisa janjetina s limunom
Špageti s tikvicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina s bižima
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slatko twist pile
Medeni teleći kotleti
Mesne okruglice u umaku
Odresci u paketiću
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Tortilje pikant
Pikantni gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Lazanje u tavi
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Obojeni hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina s roštilja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Quiche od bundeve, sira i luka
Pašticada s njokima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso u woku na indonezijski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke