Meni Search

Gladan kao vuk

Kotlovina

Mesna rolada u tijestu
Janjetina na padelu
Gorički povrtni lonac
Varivo od kelja i teletine
Fino varivo v loncu
Piletina u aromatičnom omotaču
Slatko twist pile
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Slasni BBQ burgeri
Sočna rebarca
Svinjski kotleti s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Macho hamburger
Punjena pečenka u vinu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fish&Chips u tortilji
Piletina u pivu
Medeni teleći kotleti
Odresci u umaku s češnjakom
Meso u woku na indonezijski način
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Patka s mlincima
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Španjolski migas s bundevom
Svinjski gulaš
Janjetina s bižima
Biftek rolice
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pileća krilca s roštilja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci u paketiću
Miješani grill
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s tikvicama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Vratina s roštilja
Tortilje pikant
Polpete od oslića
Obojeni hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Fino začinjena piletina
Sočna Wellington pečenka
Harrisa janjetina s limunom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Sarma sa suhim mesom
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Neobične punjene paprike
Pureći hamburger
Hrenovke u panceti
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Puretina s jabukom iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada s njokima
Ciganski odrezak
Vegetarijanski čips
Slasni burger sa slaninom i sirom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski medaljoni s kestenima
Govedina s lukom
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Piletina u egzotičnom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Punjeni kelj s plodovima mora
Slatki lungić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa s crnim tartufom
Quiche od bundeve, sira i luka
Pikantni gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Povrtni lonac
Mesne okruglice u umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke