Meni Search

Gladan kao vuk

Kotlovina

Piletina u aromatičnom omotaču
Kuhano meso s umakom od hrena
Španjolski migas s bundevom
Povrtni lonac
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Pileća krilca s roštilja
Medeni teleći kotleti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski medaljoni s kestenima
Fino začinjena piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Polpete od oslića
Punjeni kelj s plodovima mora
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatki lungić
Odresci u paketiću
Sarma sa suhim mesom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa s crnim tartufom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Macho hamburger
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pašticada s njokima
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Meso u woku na indonezijski način
Slasni burger sa slaninom i sirom
Gorički povrtni lonac
Piletina u egzotičnom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krumpiri u kaputiću od pancete
Janjetina s bižima
Pureći hamburger
Mesna rolada u tijestu
Varivo od kelja i teletine
Biftek rolice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slatko twist pile
Slasni BBQ burgeri
Neobične punjene paprike
Sočna Wellington pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Miješani grill
Patka s mlincima
Fino varivo v loncu
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrenovke u panceti
Umak od limete (Molho de limao)
Vratina s roštilja
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Govedina s lukom
Špageti s tikvicama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Quiche od bundeve, sira i luka
Odresci s umakom od kupina
Janjetina na padelu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teletina s pirjanim povrćem
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski kotleti s povrćem
Vegetarijanski čips
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantni gulaš
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Puretina s jabukom iz pećnice
Ciganski odrezak
Glazirana patka s umakom od jabuka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pureća rolada s mlincima
Punjena pečenka u vinu
Lazanje u tavi
Pileća prsa iz pećnice
Sočna rebarca
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Tortilje pikant
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke