Meni Search

Gladan kao vuk

Kotlovina

Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina s nadjevom od ajvara
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pikantni gulaš
Gorički povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Puretina s jabukom iz pećnice
Biftek rolice
Sočna Wellington pečenka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u egzotičnom umaku
Patka s mlincima
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sočna rebarca
Meso u woku na indonezijski način
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Govedina s lukom
Fino začinjena piletina
Sarma sa suhim mesom
Piletina u pivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lazanje u tavi
Ciganski odrezak
Slatki lungić
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća prsa s crnim tartufom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Harrisa janjetina s limunom
Miješani grill
Slasni BBQ burgeri
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Povrtni lonac
Pureća rolada s mlincima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Neobične punjene paprike
Svinjski kotleti s povrćem
Obojeni hamburger
Pašticada s njokima
Fino varivo v loncu
Ramsteak u seksi umaku
Punjeni kelj s plodovima mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrenovke u panceti
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski medaljoni s kestenima
Mesna rolada u tijestu
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vegetarijanski čips
Medeni teleći kotleti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
Krumpiri u kaputiću od pancete
Slatko twist pile
Janjetina s bižima
Tuna burger
Pileća krilca s roštilja
Pileća prsa punjena čvarcima
Polpete od oslića
Tortilje pikant
Slasni burger sa slaninom i sirom
Varivo od kelja i teletine
Quiche od bundeve, sira i luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Španjolski migas s bundevom
Špageti s tikvicama
Punjena pečenka u vinu
Odresci u paketiću
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice u umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Macho hamburger
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pureći hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke