Meni Search

Gladna kao vuk

Kotlovina

Sarma sa suhim mesom
Patka s mlincima
Odresci s umakom od kupina
Špageti s tikvicama
Biftek rolice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Puretina s jabukom iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Pureći hamburger
Rebarca s grilla
Pikantni gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Quiche od bundeve, sira i luka
Ramstek s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Pašticada s njokima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Slatko twist pile
Vegetarijanski čips
Ciganski odrezak
Mesna rolada u tijestu
Janjetina na padelu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Neobične punjene paprike
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice u umaku
Tuna burger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Fino začinjena piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Ribarska popara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u pivu
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Kuhano meso s umakom od hrena
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Fino varivo v loncu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s lukom
Povrtni lonac
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Macho hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena pečenka u vinu
Juha od gljiva
Vratina s roštilja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Obojeni hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrenovke u panceti
Slatki lungić
Skandinavske rolice s cimetom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slasni BBQ burgeri
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Tortilje pikant
Svinjski gulaš
Meso u woku na indonezijski način
Harrisa janjetina s limunom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u egzotičnom umaku
Varivo od kelja i teletine
Medeni teleći kotleti
Sočna rebarca
Pileća prsa iz pećnice
Odresci u paketiću
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke