Meni Search

Gladna kao vuk

Kotlovina

Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Fish&Chips u tortilji
Ciganski odrezak
Rebarca s grilla
Neobične punjene paprike
Obojeni hamburger
Mesne okruglice u umaku
Pizza sirni jastučići
Pureći hamburger
Puretina s jabukom iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pašticada s njokima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Teletina s pirjanim povrćem
Vegetarijanski čips
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od gljiva
Harrisa janjetina s limunom
Meso u woku na indonezijski način
Pileća krilca s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Fino začinjena piletina
Sočna rebarca
Varivo od kelja i teletine
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Svinjski gulaš
Pileća prsa iz pećnice
Špageti s tikvicama
Medeni teleći kotleti
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatko twist pile
Punjena pečenka u vinu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Ramsteak u seksi umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tortilje pikant
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pureća rolada s mlincima
Umak od limete (Molho de limao)
Slatki lungić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tuna burger
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Lazanje u tavi
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina u aromatičnom omotaču
Govedina s lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna Wellington pečenka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Hrenovke u panceti
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Quiche od bundeve, sira i luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina s roštilja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Sarma sa suhim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u egzotičnom umaku
Macho hamburger
Povrtni lonac
Piletina u pivu
Pikantni gulaš
Mediteranski kruščić s lovorom
Biftek rolice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci s umakom od kupina
Patka s mlincima
Mesna rolada u tijestu
Odresci u paketiću
Ribarska popara
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Fino varivo v loncu
Skandinavske rolice s cimetom
Slasni BBQ burgeri
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke