Meni Search

Gladna kao vuk

Kotlovina

Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fino začinjena piletina
Janjetina s medom od kadulje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fino varivo v loncu
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Vegetarijanski čips
Mladi krumpir s ajvarom
Slatki lungić
Macho hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Meso u woku na indonezijski način
Rebarca s grilla
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Povrtni lonac
Kuhano meso s umakom od hrena
Medeni teleći kotleti
Biftek rolice
Ramstek s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Quiche od bundeve, sira i luka
Lazanje u tavi
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski gulaš
Tortilje pikant
Slasni BBQ burgeri
Piletina u pivu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slatko twist pile
Obojeni hamburger
Tuna burger
Harrisa janjetina s limunom
Piletina u egzotičnom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s roštilja
Punjena pečenka u vinu
Puretina s jabukom iz pećnice
Govedina s lukom
Pašticada s njokima
Pikantni gulaš
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pureći hamburger
Juha od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Varivo od kelja i teletine
Teletina s pirjanim povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Vratina s roštilja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Hrenovke u panceti
Piletina u aromatičnom omotaču
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Ciganski odrezak
Pureća rolada s mlincima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slasni burger sa slaninom i sirom
Odresci u paketiću
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna rebarca
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mesna rolada u tijestu
Skandinavske rolice s cimetom
Ribarska popara
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Sarma sa suhim mesom
Mesne okruglice u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Glazirana patka s umakom od jabuka
Sočna Wellington pečenka
Patka s mlincima
Špageti s tikvicama
Neobične punjene paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke