Meni Search

Gladna kao vuk

Kotlovina

Piletina u pivu
Obojeni hamburger
Govedina s lukom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slatko twist pile
Slatki lungić
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Piletina u egzotičnom umaku
Ribarska popara
Neobične punjene paprike
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Povrtni lonac
Slasni BBQ burgeri
Sočna rebarca
Pašticada s njokima
Pureći hamburger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mladi krumpir s ajvarom
Medeni teleći kotleti
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Varivo od kelja i teletine
Odresci u umaku s češnjakom
Macho hamburger
Puretina s jabukom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Fino varivo v loncu
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso u woku na indonezijski način
Mesne okruglice u umaku
Vratina s roštilja
Pikantni gulaš
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Lazanje u tavi
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u paketiću
Tortilje pikant
Patka s mlincima
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vegetarijanski čips
Hrenovke u panceti
Ramstek s povrćem
Špageti s tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Juha od gljiva
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ciganski odrezak
Sočna Wellington pečenka
Kuhano meso s umakom od hrena
Slasni burger sa slaninom i sirom
Harrisa janjetina s limunom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileća krilca s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Quiche od bundeve, sira i luka
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Fino začinjena piletina
Pileća prsa iz pećnice
Punjena pečenka u vinu
Umak od limete (Molho de limao)
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Mesna rolada u tijestu
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Biftek rolice
Teletina s pirjanim povrćem
Sarma sa suhim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tuna burger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke