Meni Search

Luda k'o šiba

Kotlovina

Lungić u sendviču
Pašticada
Sendvič s avokadom
Zabavni kineski ravioli
Krem juha sa sjemenkama
Marinirano svinjsko pečenje
Pizza s tunom
Špageti s pistacijama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Marokanska salata s cous-cousom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Pikantne mazalice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Medeni teleći kotleti
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Kotleti u pivskom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Polupunjene paprike
Lignje s povrćem i smokvama
Pašticada s njokima
Teletina s pirjanim povrćem
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Cous-cous s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Kineska juha s račićima i gljivama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Patka s mlincima
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Zapečena ricotta
Nadjevene lignje
Juha od bundeve s jabukom
Sunčani užitak mediterana
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Pečena piletina s limunom
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Vratina s roštilja
Fiš paprikaš
Proljetna janjetina
Jakobove kapice s umakom
Brownie s kajenskim paprom
Pohana skuta
Prežgana juha
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill povrće na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirana pileća krilca s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Aromatizirani kruh
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Riblja juha s Malte
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Dječje lazanje
Slasni BBQ burgeri
Tuna burger
Male teleće pitice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke