Meni Search

Luda k'o šiba

Kotlovina

Marokanska salata s cous-cousom
Marinirano svinjsko pečenje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Dječje lazanje
Meksička party salata
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Palamida s čilijem i mangom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mini shepherd's pie
Slasni BBQ burgeri
Lungić u sendviču
Pohani zamotuljci
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jakobove kapice s umakom
Aromatizirani kruh
Brancinovo oko
Pikantne mazalice
Mesne okruglice na ražnjiću
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Riblja juha s Malte
Špageti s pistacijama
Hrskavo pečeno pile
Kineska juha s račićima i gljivama
Male teleće pitice
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Medeni teleći kotleti
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Palačinke s nadjevom od riže
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Juha od bundeve s jabukom
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Patka s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cous-cous s povrćem
Krem juha sa sjemenkama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Zapečena ricotta
Kotleti u pivskom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Polupunjene paprike
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohana skuta
Nadjevene lignje
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Janjetina na padelu
Lignje s povrćem i smokvama
Srneći file na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Fiš paprikaš
Pizza s tunom
Tuna burger
Hrskave tortice od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s pirjanim povrćem
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Sunčani užitak mediterana
Vratina s roštilja
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cipar - Lungić na ciparski
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kotlovina je pučko jelo koje se priprema na sajmovima, mjestima gdje se okuplja mnoštvo ljudi, tipično za sjeverozapadnu Hrvatsku. Ovo jelo opojna mirisa vrlo često se priprema u vinogradima ili na drugim druženjima na otvorenom. Uz nezaobilazne svinjske odreske, u pečenjarskom šeširu priprema se piletina, kobasice ili riječna riba uvaljana u smjesu od kukuruznog brašna.

Sastojci

400 g svinjskih kotleta (4 komada)
4 komada pilećeg mesa (batak ili zabatak)
Vegeta
0,5 dl ulja
4 roštilj-kobasice
150 g luka
100 g svježe paprike
150 g svježe rajčice
1 manji ljuti feferon
1 list Lovora sušenog Podravka
2 češnja češnjaka
6 dl vode
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 dl bijelog vina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 Kotlete i piletinu pospite solju, paprom i Vegetom te ostavite na hladnom oko pola sata.
  • 2 U posudi (kotlu, metalnom tanjuru) u kojoj ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte ulje.
  • 3 Popecite kotlete, piletinu i kobasice, potom ih stavite na rub metalnog tanjura.
  • 4 Na istu masnoću dodajte sitno narezani luk i papriku te pirjajte 5 minuta, uz povremeno podlijevanje toplom vodom
  • 5 Zatim dodajte rajčicu narezanu na kockice i pirjajte još 2 minute.
  • 6 Vratite meso nazad u sredinu tanjura, podlijte preostalom vodom, dodajte lovorov list, Vegetu i začine (po potrebi). Pirjajte dok meso nije mekano.
  • 7 Pred kraj pirjanja dodajte vino, kratko prokuhajte i maknite s vatre.

Posluživanje

Poslužite s kuhanim krumpirom ili gnječenim (temfanim) grahom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke