Meni Search

Fitness freak

Kozice s rižom

Topla salata barba Frane
Rižini ravioli s mozzarellom
Nadjevene lignje
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Finska - Juha s lososom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grčka seljačka salata
Bruskete od cvjetače
Kokošja juha s požirakima
Riblja juha s Malte
Grill povrće na salatu
Mediteranska rapsodija
Palamida s čilijem i mangom
Dip od južnog voća
Raskošna ljetna tava
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Polpete od slanutka s kurkumom
Osvježavajući smoothie
Lignje s povrćem i smokvama
Salata s neobičnim preljevom
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Polupunjene paprike
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Punjeni filet brancina
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata od quinoe i povrća
Prilog od prokulica
Rižoto na španjolski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Energetske kuglice s kurkumom
Ražnjići od lososa
Vol-au-vent s gljivama
Salata od liganja
Mirisni prilog iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Zapečena ricotta
Salata s okruglicama od sira
Oslić s maslinama
Juha od bundeve s jabukom
Beskvasne calzone
Cartoccio od bijele ribe
Juha od kelja sa sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti s acetom balsamicom
Caponata alla Podravka
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Pita s crnim pivom
Salata od tune i povrća
Sočni pureći ražnjići
Piletina u finom mediteranskom umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ljetni ražnjići
Brzo jelo od teletine i povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Roštilj s umakom Romesco
Zelena torta
Pikantne grickalice
Salata sa skutom
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina mediterana
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Brzi detoks doručak
Crveno ljetno varivo
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni ražnjići
Popečci od tikvica
Ljetna pileća salata
Kineska juha s račićima i gljivama
Teriyaki piletina
Čarobna ljetna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljubavne šurlice
Popečci od bulgura s umakom
Salata s mora
Osvježavajuća juha od krastavaca
Mediteranski grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Čudotvorni čaj za detoks
Račići na posteljici od povrća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni lungić
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s tunom
Rižoto s tri vrste gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kozice s rižom, obrok koji će vas i sa sigurne kopnene pozicije “teleportirati” među morske vukove i bespuća Jadrana, mogu se pripremiti kao iznimno sofisticirano jelo, čemu pridonosi nasjeckana svježa metvica i naribana limunova korica.

Sastojci

1 kg kozica
700 g blitve
1 žlica Vegete Natur
150 g luka
50 ml maslinova ulja
1 žličica šećera
sok od 1 limuna
2 svježe slatke papričice
2 žlice nasjeckanog peršina
4 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
Za prilog od riže:
200 g riže
50 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
1 žlica svježe narezane metvice
1 žličica naribane limunove korice
2 žličice Vegete Natur
600-700 ml kipuće vode
Za posipavanje:
4-6 žlica naribanog parmezana

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Kozice očistite od glava, a repove ostavite u ljušturi. U dubljoj zdjeli pomiješajte kozice, protisnuti češnjak, nasjeckane papričice kojima ste odstranili sjemenke, limunov sok i šećer.
  • 2 U većoj tavi zagrijte dio maslinova ulja, dodajte marinirane kozice, Vegetu Natur i lagano pirjajte 10-15 minuta miješajući dok kozice ne promijene boju.
  • 3 U drugoj tavi na preostalom ulju popecite na ploške narezan luk. Dodajte blitvu, malo posolite i pirjajte oko 10 minuta. Ovako pripremljenu blitvu pomiješajte s kozicama, dodajte vino, nasjeckani peršin i kratko prokuhajte (3-4 minute).
  • 4 Rižu pripremite tako da na maslinovu ulju popečete grubo narezan češnjak, a zatim ga izvadite. Dodajte rižu, kratko je popecite, zalijte kipućom vodom, začinite Vegetom Natur, metvicom i naribanom limunovom koricom. Kuhajte polupokriveno na laganoj vatri oko 10 minuta.

Savjet

Riža će biti puno ukusnija ako je podlijete tekućinom u kojoj ste skuhali preostale glave kozica.

Posluživanje

Pripremljene kozice poslužite s toplom rižom i naribanim parmezanom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 531.72 177 133
Fosfor mg 1228.58 154 154
Kalij mg 1742.37 47 47
Niacin mg 20.86 149 104
Vitamin C mg 98.32 131 109
Vitamin E mg 14.94 68 68
Vitamin A μg 12310 308 246
Sol g 3.77 0 0
Bjelančevine g 42.16 - -
Vlakna g 9.95 - -
Ugljikohidrati g 57.63 - -
Masti g 33.93 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke