Meni Search

Ful nabrijan

Krem juha od tikvica

Urbana pola
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Irska janjetina
Miješani grill
Rolice od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Salata s mora
Delikatesna junetina na češki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočni pureći ražnjići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Povrtni lonac
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Pašticada s njokima
Piletina sa šafranom
Fini gulaš od gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetno meso i povrće iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Dagnje na buzaru
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Brancinovo oko
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni ražnjići
Grdobina s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Piletina laganini
Rajčica s kukuruzom
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci u umaku od višanja
Sendvič s avokadom
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke