Meni Search

Ful nabrijan

Krem juha od tikvica

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza s tunom
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjevene lignje
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pašticada s njokima
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Piletina laganini
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fina pikantna piletina
Rolice od blitve
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Zabavni kineski ravioli
Meso s repom
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dagnje na buzaru
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fini gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s povrćem
Proljetna janjetina
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vege odresci s marinadom
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke