Meni Search

Ful nabrijana

Krem juha od tikvica

Povrtni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s ribom
Pizza s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s manistrom u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanska rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje s lignjama
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Mirisna pečenka
Ljetni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Viška pogača
Turske pizze
Sendvič s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Hrskava pileća krilca
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rolice od blitve
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Grdobina s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Lagana sarma
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ossobuco
Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Mediteranski kruščić s lovorom
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Piletina laganini
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina na kijevski način
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetna janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hlebinska i pretepena juha
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke