Meni Search

Ful nabrijana

Krem juha od tikvica

Meso s repom
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski špageti
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Urbana pola
Prežgana juha
Salata od liganja
Mini shepherd's pie
Delikatesna junetina na češki
Mirisna pečenka
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
Salata s mora
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Umak od limete (Molho de limao)
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s ribom
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Kobasica u pivu i pecivu
Turske pizze
Okruglice u umaku od rajčice
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Odresci od morskog psa
Pirjani kunić
Meksička party salata
Grickalica slanutak iz pećnice
Sendvič s avokadom
Pizza sirni jastučići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Ossobuco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina laganini
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Grdobina s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetna janjetina
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina na kijevski način
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od tikvica
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Viška pogača
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Sočni pureći ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Miješani grill
Čarobna ljetna piletina
Irska janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Lazanje s lignjama
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rezanci s krušnim mrvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke