Meni Search

Ful nabrijana

Krem juha od tikvica

Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Urbana pola
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Miješani grill
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pogača sa sardinom
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Hlebinska i pretepena juha
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Belgija - Salade Liégeoise
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s ribom
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ossobuco
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina na kijevski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Vege odresci s marinadom
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Hrskava pileća krilca
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina s medom od kadulje
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Meso s repom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Grill vratina u sendviču
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lazanje s lignjama
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Piletina sa šafranom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Prežgana juha
Manastirski đuveč
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s povrćem i smokvama
Viška pogača
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski špageti
Lignje s manistrom u škartocu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke