Meni Search

Ful nabrijana

Krem juha od tikvica

Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Fileti lososa u finom umaku
Turske pizze
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ossobuco
Piletina sa šafranom
Hlebinska i pretepena juha
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza sirni jastučići
Lignje s povrćem i smokvama
Vege odresci s marinadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Lungić u sendviču
Riba u bijelom umaku
Pohani tofu s povrćem
Odresci od morskog psa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Piletina na kijevski način
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prežgana juha
Viška pogača
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Voćna juha od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Irska janjetina
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s ribom
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Čarobna ljetna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena piletina s limunom
Fina pikantna piletina
Rajčica s kukuruzom
Meso s repom
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Uzbudljivi kolač od blitve
Blagdanska rolada
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Mediteranski kruščić s lovorom
Rolice od blitve
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje s lignjama
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Mirisna pečenka
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke