Meni Search

Ful nabrijana

Krem juha od tikvica

Grill oslić u aromatičnoj korici
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Piletina na kijevski način
Salata od liganja
Špageti s ribom
Nadjevene lignje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lagana sarma
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Irska janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Turske pizze
Lungić s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Ossobuco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Miješani grill
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Rolice od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sendvič s avokadom
Viška pogača
Urbana pola
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Aromatizirani kruh
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna rebarca
Sočna pureća rolada
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanska rolada
Meso s repom
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Pizza s tunom
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke