Meni Search

Ful nabrijana

Krem juha od tikvica

Odresci u umaku s češnjakom
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Pileći bataci s umakom od luka
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Irska janjetina
Sočna rebarca
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s ribom
Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski kruščić s lovorom
Kunić na bijelo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Lagana sarma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskavi trokuti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od liganja
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fish&Chips u tortilji
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Mini shepherd's pie
Viška pogača
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza s tunom
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Grickalica slanutak iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Prežgana juha
Meksička party salata
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Pogača sa sardinom
Pečena piletina s limunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Turske pizze
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci od morskog psa
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje s lignjama
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Miješani grill
Martinjska guska s hajdinom kašom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Mediteranski špageti
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina laganini
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ossobuco
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke