Meni Search

Ful nabrijana

Krem juha od tikvica

Kunić na bijelo
Hlebinska i pretepena juha
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina laganini
Lungić s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Irska janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina s povrćem
Viška pogača
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Grill povrće na salatu
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Mini shepherd's pie
Turske pizze
Hrskava pileća krilca
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Voćna juha od višanja
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vege odresci s marinadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Okruglice u umaku od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na kijevski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fini gulaš od gljiva
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kuhano meso s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni lonac
Urbana pola
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Sočna pureća rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Ossobuco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Delikatesna junetina na češki
Sočna rebarca
Salata s mora
Odresci od morskog psa
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lazanje s lignjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s ribom
Blagdanska rolada
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Krem juhe vrlo su in, a posebice lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

Sastojci

600 g tikvica
300 g krumpira
80 g luka
1-2 češnja češnjaka
100 ml vrhnja za kuhanje
1,5 l vode
2 žlice maslaca
2-3 žlice limunova soka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Maslac zagrijte i svijetlo popecite nasjeckani luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propirjajte.
  • 2 Dodajte narezani krumpir, 1 l vode, Vegetu i kuhajte oko 20 minuta.
  • 3 Na kraju dodajte protisnuti češnjak.
  • 4 Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet

U juhu možete umjesto limunova soka dodati par kapi aceta balsamica.

Posluživanje

Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu narezanu na kockice.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.99 8 8
Kalcij mg 47.82 5 5
Kalij mg 376.1 10 10
Niacin mg 1.45 10 7
Vitamin C mg 13.79 18 15
Vitamin D μg 3.62 2 2
Vitamin A μg 488.89 12 10
Sol g 2.07 0 0
Bjelančevine g 2.52 - -
Vlakna g 1.98 - -
Ugljikohidrati g 16.46 - -
Masti g 7.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke