Meni Search

Ful nabrijan

Kroketi od piletine

Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kunić na bijelo
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Urbana pola
Vratina sa sezonskim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Lagana sarma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Pašticada s njokima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Delikatesna junetina na češki
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mini lazanje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Piletina laganini
Sočni pureći ražnjići
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Fini gulaš od gljiva
Grdobina s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke