Meni Search

Ful nabrijan

Kroketi od piletine

Čarobna ljetna piletina
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočni pureći ražnjići
Meso s repom
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Mini lazanje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Prežgana juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Dagnje na buzaru
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina laganini
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Pašticada s njokima
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić u sendviču
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje s povrćem i smokvama
Račići na posteljici od povrća
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Brancinovo oko
Delikatesna junetina na češki
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Blagdanska rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Vratina sa sezonskim povrćem
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Lungić s povrćem
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Miješani grill
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke