Meni Search

Ful nabrijan

Kroketi od piletine

Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Krem juha od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fini gulaš od gljiva
Kuhano meso s umakom od hrena
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Meso s repom
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Dagnje na buzaru
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Lagana sarma
Vratina sa sezonskim povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Urbana pola
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Miješani grill
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Popečci od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina laganini
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Vege odresci s marinadom
Grill vratina u sendviču
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Pašticada s njokima
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke