Meni Search

Ful nabrijan

Kroketi od piletine

Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Delikatesna junetina na češki
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Popečci od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Pečena piletina s limunom
Pizza sirni jastučići
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mirisna pečenka
Pašticada s njokima
Mediteranski špageti
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Urbana pola
Fina pikantna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Dagnje na buzaru
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od liganja
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Grdobina s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vratina sa sezonskim povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Račići na posteljici od povrća
Proljetna janjetina
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke