Meni Search

Ful nabrijan

Kroketi od piletine

Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Miješani grill
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Rajčica s kukuruzom
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Pirjani kunić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Piletina laganini
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Pašticada s njokima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fileti lososa u finom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni lonac
Lungić s povrćem
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Salata od liganja
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Dagnje na buzaru
Fini gulaš od gljiva
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vratina sa sezonskim povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Aromatizirani kruh
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fina pikantna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjevene lignje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od tikvica
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke