Meni Search

Ful nabrijan

Kroketi od piletine

Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Urbana pola
Mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza sirni jastučići
Irska janjetina
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Miješani grill
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kobasica u pivu i pecivu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Sendvič s avokadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Pašticada s njokima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Dagnje na buzaru
Teleći odresci u umaku od višanja
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Povrtni lonac
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Fish&Chips u tortilji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fini gulaš od gljiva
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke