Meni Search

Ful nabrijana

Kroketi od piletine

Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Odresci od morskog psa
Rajčica s kukuruzom
Ossobuco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Zlatna piletina
Čarobna ljetna piletina
Irska janjetina
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Delikatesna junetina na češki
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Rolice od blitve
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Okruglice u umaku od rajčice
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Blagdanska rolada
Mini lazanje
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Belgija - Salade Liégeoise
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pogača sa sardinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni lonac
Grdobina s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Krem juha od tikvica
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vege odresci s marinadom
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hlebinska i pretepena juha
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Lagana sarma
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Aromatizirani kruh
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić u sendviču
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Lungić s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskava pileća krilca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Mini shepherd's pie
Špageti s ribom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Viška pogača
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke