Meni Search

Ful nabrijana

Kroketi od piletine

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Miješani grill
Brancinovo oko
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mini shepherd's pie
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Irska janjetina
Salata od liganja
Salata s mora
Grdobina s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci u umaku s češnjakom
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Pizza s tunom
Fina pikantna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od tikvica
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Viška pogača
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetno meso i povrće iz woka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Turske pizze
Krem juha od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Povrtni lonac
Rezanci s krušnim mrvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Urbana pola
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Fini gulaš od gljiva
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ossobuco
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje s lignjama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna rebarca
Piletina na kijevski način
Račići na posteljici od povrća
Špageti s ribom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hlebinska i pretepena juha
Piletina laganini
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke