Meni Search

Ful nabrijana

Kroketi od piletine

Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Fina pikantna piletina
Odresci od morskog psa
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Salata s mora
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Aromatizirani kruh
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Lungić u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Kobasica u pivu i pecivu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni lonac
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u bijelom umaku
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Turske pizze
Grill povrće na salatu
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Mini shepherd's pie
Meso s repom
Piletina na kijevski način
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina s povrćem
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ossobuco
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Krem juha od tikvica
Špageti s ribom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od lososa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Viška pogača
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Hlebinska i pretepena juha
Miješani grill
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Irska janjetina
Mediteranski špageti
Salata od liganja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke