Meni Search

Macho

Kroketi od piletine

Mini lazanje
Kotlovina
Medeni teleći kotleti
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Lungić u sendviču
Pileći štapići u ketchupu
Lungić s povrćem
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Kotlet s varivom od leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Špageti na kineski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
File steak na povrću
Grill vratina u sendviču
Bakalar s krumpirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Pita s crnim pivom
Punjene tikve
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća krilca s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Ramstek s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teletina s pirjanim povrćem
Slatki lungić
Hrenovke u panceti
Salata od tune i povrća
Biftek rolice
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Slasni BBQ burgeri
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od gljiva
Zlatna piletina
Kotleti u pivskom umaku
Marinirano svinjsko pečenje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Proljetna janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Obojeni hamburger
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pašticada
Umak od limete (Molho de limao)
Macho hamburger
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Irska janjetina
Pileća krilca s Coca-Colom
Pohani tofu s povrćem
Govedina s lukom
Rebarca s grilla
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa iz pećnice
Piletina u pivu
Ribarska popara
Meksička party salata
Palačinke s nadjevom od riže
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Dagnje na buzaru
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Odrezak s umakom chimichurri
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza s tunom
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Delikatesna junetina na češki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke