Meni Search

Macho

Kroketi od piletine

Delikatesna junetina na češki
Ribarska popara
File steak na povrću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Kotlovina
Salata od tune i povrća
Biftek rolice
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Punjene tikve
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirano svinjsko pečenje
Dip od južnog voća
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s lukom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kotlet s varivom od leće
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Lungić s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Tjestenina fuži s tartufima
Medeni teleći kotleti
Teletina s pirjanim povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić u sendviču
Pileća krilca s Coca-Colom
Teriyaki piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa iz pećnice
Pita s crnim pivom
Sočni pureći ražnjići
Juha od gljiva
Kotleti u pivskom umaku
Sočna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći štapići u ketchupu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina u pivu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Irska janjetina
Palačinke s nadjevom od riže
Pileća prsa punjena čvarcima
Velika Britanija - Pastirska pita
Meksička party salata
Macho hamburger
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s nadjevom od ajvara
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Umak od limete (Molho de limao)
Pirjani kunić
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Mirisna pureća rolada
Hrenovke u panceti
Roštilj s umakom Romesco
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pizza s tunom
Ramstek s povrćem
Dagnje na buzaru
Odrezak s umakom chimichurri
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Slasni BBQ burgeri
Pašticada
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća krilca s roštilja
Blagdanska rolada
Špageti s acetom balsamicom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brancinovo oko
Slatki lungić
Pohani zamotuljci
Janjetina na padelu
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke