Meni Search

Macho

Kroketi od piletine

Ljetni ražnjići
Medeni teleći kotleti
Ribarska popara
Janjetina s medom od kadulje
Odrezak s umakom chimichurri
Irska janjetina
Piletina u pivu
Piletina s nadjevom od ajvara
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileći štapići u ketchupu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Macho hamburger
Kotlet s varivom od leće
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Pirjani kunić
Mirisna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Slasni BBQ burgeri
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s crnim pivom
Delikatesna junetina na češki
Rebarca s grilla
Lungić s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Dagnje na buzaru
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Pileća krilca s Coca-Colom
Marinirano svinjsko pečenje
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Slatki lungić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kotleti u pivskom umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Dip od južnog voća
Ramstek s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Bakalar s krumpirom
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Kotlovina
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrenovke u panceti
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti na kineski način
Pileća krilca s roštilja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Čarobna ljetna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada
Špageti s acetom balsamicom
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
File steak na povrću
Teleći odresci u umaku od višanja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Teleći savici u umaku od grejpa
Juha od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata od tune i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Marinirana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Govedina s lukom
Pureća rolada s mlincima
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Orada s krumpirom i mladim lukom
Biftek rolice
Teletina s pirjanim povrćem
Hrskavi trokuti
Punjene tikve
Palačinke s nadjevom od riže
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke