Meni Search

Superman

Kroketi od piletine

Teleći savici u umaku od grejpa
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskava pileća krilca
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Macho hamburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Mirisna pureća rolada
Riba u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek i salata s roštilja
Dječje lazanje
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Koprivnički odojak
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s nadjevom od ajvara
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Rižoto s dagnjama
Hrskavo pečeno pile
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Dip od južnog voća
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Ramstek s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Srneći file na salatu
Pašticada s njokima
Pohani zamotuljci
Pileća prsa iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina na padelu
Kokošja juha s požirakima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa punjena čvarcima
Lignje na šumskom rižotu
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Piletina s mascarponeom
Rebarca s graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni lungić
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci s umakom od kupina
Obojeni hamburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke