Meni Search

Superman

Kroketi od piletine

Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s grila
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Nadjevene lignje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileća prsa iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Pašticada s njokima
Piletina s nadjevom od ajvara
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Pileći gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Koprivnički odojak
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Skandinavske rolice s cimetom
Dječje lazanje
Bruskete s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Brownie s kajenskim paprom
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa sezonskim povrćem
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ cheeseburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s kozjim sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Macho hamburger
Salata s mljevenim mesom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek i salata s roštilja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Kokošja juha s požirakima
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice na ražnjiću
Pureća rolada s mlincima
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
Sočni pureći ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u aromatičnom omotaču
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke