Meni Search

Superman

Kroketi od piletine

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teriyaki piletina
Rebarca s graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti mediteraneo
Pileća prsa iz pećnice
Kokošja juha s požirakima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete s povrćem
BBQ cheeseburger
Srneći file na salatu
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Mini lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Obojeni hamburger
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Kaštelanski makaruni
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Koprivnički odojak
Svinjski file s grila
Lazanje u tavi
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek i salata s roštilja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ljetni lungić
Tjestenina u finom umaku
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u pivu
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Macho hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Piletina s nadjevom od ajvara
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pašticada s njokima
Pileći bataci s umakom od luka
Vratina sa sezonskim povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke