Meni Search

Superman

Kroketi od piletine

Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Svinjski file s grila
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kokošja juha s požirakima
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s kozjim sirom
Popečci od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Pileći gulaš
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s graškom
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatka patka
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Koprivnički odojak
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s tri vrste gljiva
Tuna burger
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Macho hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek i salata s roštilja
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ cheeseburger
Špageti mediteraneo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Dječje lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s nadjevom od ajvara
Finska - Juha s lososom
Pileći bataci s umakom od luka
Brancinovo oko
Pašticada s njokima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke