Meni Search

Superman

Kroketi od piletine

Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Piletina sa šafranom
Hrskavo pečeno pile
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Pašticada s njokima
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u škartocu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s graškom
Piletina u pivu
Bruskete od cvjetače
Lazanje u tavi
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek i salata s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kokošja juha s požirakima
Ljetni lungić
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Piletina s nadjevom od ajvara
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Pileća prsa punjena čvarcima
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Piletina s mascarponeom
Macho hamburger
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina u finom umaku
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Koprivnički odojak
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke