Meni Search

Superman

Kroketi od piletine

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kunić na bijelo
Pureća rolada s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Svinjski file s grila
Tjestenina u finom umaku
Proljetna janjetina
Pašticada s njokima
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rebarca s graškom
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Kokošja juha s požirakima
Pileća prsa iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Ramstek s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s grilla
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Skandinavske rolice s cimetom
Mini lazanje
BBQ cheeseburger
Špageti mediteraneo
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Bruskete s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Dip od južnog voća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Ljetni ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Koprivnički odojak
Pohani zamotuljci
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mirisna pureća rolada
Ramstek i salata s roštilja
Obojeni hamburger
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Macho hamburger
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Sočna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Nadjevene lignje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s tri vrste gljiva
Zlatna piletina
Lazanje u tavi
Sočni pureći ražnjići
Dječje lazanje
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke