Meni Search

Superwoman

Kroketi od piletine

Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s dagnjama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Kuglice od riže i svježeg sira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bouillabaisse
Bakalar s krumpirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Cous-cous s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignji po gosposki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Marinirane srdele
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Špageti na kineski način
Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Skandinavske rolice s cimetom
Teriyaki piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Mini shepherd's pie
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Rižini ravioli s mozzarellom
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Fish&Chips u tortilji
Riba u škartocu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Dip od južnog voća
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Lazanje u tavi
Riblji ražnjići
Brudet
Proljetna janjetina
Punjena teleća prsa
Piletina u pivu
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Obojeni hamburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dječje lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s kozjim sirom
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Slatka patka
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Gulaš od oslića i povrća
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke