Meni Search

Superwoman

Kroketi od piletine

Roštilj s umakom Romesco
Marinirane srdele
Bouillabaisse
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Lignji po gosposki
Hrskavi trokuti
Odresci s umakom od kupina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Proljetna janjetina
Špageti na kineski način
Srneći file na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Finska - Juha s lososom
Ramstek s povrćem
Mini lazanje
Dip od južnog voća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
Rižoto s dagnjama
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mljevenim mesom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Obojeni hamburger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Punjena teleća prsa
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Bruskete s povrćem
Blagdanska rolada
Brudet
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pizza sirni jastučići
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s grila
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pureća rolada s mlincima
Pogača sa sardinom
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Piletina s kozjim sirom
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Teriyaki piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći gulaš
Sočna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Cous-cous s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Skandinavske rolice s cimetom
Kunić na bijelo
Riblji ražnjići
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke