Meni Search

Superwoman

Kroketi od piletine

Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Srneći file na salatu
Brudet
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina u pivu
Gulaš od oslića i povrća
Hrskava pileća krilca
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Punjena teleća prsa
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Bakalar s krumpirom
Popečci od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Dip od južnog voća
Lignji po gosposki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tuna burger
Energetske kuglice s kurkumom
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Bouillabaisse
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Lazanje u tavi
Slatka patka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riblji ražnjići
Male teleće pitice
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Piletina Kiev
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Marinirane srdele
Teleći savici u umaku od grejpa
Riba u škartocu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s dagnjama
Ljetni ražnjići
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada voli penne a ti mene
Pizza sirni jastučići
Brownie s kajenskim paprom
Pogača sa sardinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke