Meni Search

Superwoman

Kroketi od piletine

Brownie s kajenskim paprom
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Marinirane srdele
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brudet
BBQ svinjska rebarca u foliji
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s grila
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Punjena teleća prsa
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tuna burger
Riblji ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti na kineski način
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s tri vrste gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Ramsteak u seksi umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina Kiev
Cous-cous s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavo pečeno pile
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Meksička party salata
Obojeni hamburger
Lignji po gosposki
Bruskete s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Bouillabaisse
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Bakalar s krumpirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Svinjski gulaš
Mini shepherd's pie
Ramstek s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Piletina s kozjim sirom
Pureća rolada s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Riba u škartocu
Pohani zamotuljci
Finska - Juha s lososom
Teriyaki piletina
Gulaš od oslića i povrća
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke