Meni Search

Superwoman

Kroketi od piletine

Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u pivu
Slatka patka
Male teleće pitice
Punjena teleća prsa
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Tuna burger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Marinirane srdele
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Salata s mljevenim mesom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti mediteraneo
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Srneći file na salatu
Energetske kuglice s kurkumom
Riba u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Bruskete s povrćem
Cous-cous s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teriyaki piletina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ cheeseburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Proljetna janjetina
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Brudet
Bouillabaisse
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Riblji ražnjići
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Piletina s kozjim sirom
Pašticada voli penne a ti mene
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dječje lazanje
Lignji po gosposki
Ramstek s povrćem
Ljetni lungić
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Manastirski đuveč
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke