Meni Search

Superwoman

Kroketi od piletine

Hrskava pileća krilca
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti na kineski način
Piletina u aromatičnom omotaču
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Marinirane srdele
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riblji ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s kozjim sirom
Rižini ravioli s mozzarellom
Tuna burger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani zamotuljci
Bouillabaisse
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
BBQ cheeseburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Dječje lazanje
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Cous-cous s povrćem
Punjena teleća prsa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
Mini shepherd's pie
Slatka patka
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Brudet
Špageti mediteraneo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Riba u škartocu
Pureća rolada s mlincima
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Lignji po gosposki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Manastirski đuveč
Pohani tofu s povrćem
Obojeni hamburger
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke