Meni Search

Superwoman

Kroketi od piletine

Mini shepherd's pie
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Goveđa rebarca sa zeljem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Pohani zamotuljci
Pureća rolada s mlincima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirane srdele
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Energetske kuglice s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bruskete s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Obojeni hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Male teleće pitice
Rebarca s grilla
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Janjetina na padelu
Ramstek s povrćem
Svinjski file s grila
Meksička party salata
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Dječje lazanje
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s dagnjama
Riblji ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pogača sa sardinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bakalar s krumpirom
Ljetni lungić
Brudet
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Špageti na kineski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Proljetna janjetina
Slatka patka
Blagdanska rolada
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Punjena teleća prsa
Piletina u pivu
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pašticada voli penne a ti mene
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bouillabaisse
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Lignji po gosposki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke