Meni Search

Superwoman

Kroketi od piletine

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Mirisna pureća rolada
Svinjski gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Punjena teleća prsa
Hrskavo pečeno pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zlatna piletina
Bruskete s povrćem
Riblji ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Rižoto s dagnjama
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dječje lazanje
Pogača sa sardinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Mini shepherd's pie
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od cvjetače
Salata s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s grila
Fish&Chips u tortilji
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Gulaš od oslića i povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Male teleće pitice
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti mediteraneo
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignji po gosposki
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Dip od južnog voća
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Bouillabaisse
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Riba u škartocu
Marinirane srdele
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cous-cous s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Meksička party salata
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file s povrćem
Rebarca s graškom
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke