Meni Search

Superwoman

Kroketi od piletine

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Ljetni lungić
Bruskete od cvjetače
Lignji po gosposki
Male teleće pitice
Piletina s kozjim sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Marinirane srdele
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bakalar s krumpirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bouillabaisse
Punjena teleća prsa
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Riblji ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Energetske kuglice s kurkumom
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti mediteraneo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Pašticada voli penne a ti mene
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Svinjski gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Tuna burger
Jabučni krumpirići s cimetom
Cous-cous s povrćem
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočni pureći ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileći gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Brudet
Finska - Juha s lososom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Jednostavno i izdašno jelo poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Sastojci

Za tijesto:
1 Kokošji temeljac za jela Podravka
200 g Oštrog brašna Podravka
200 g maslaca
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina
½ kg pilećeg filea
1 žlica Vegete
Za pohanje:
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g Oštrog brašna Podravka
ulje za prženje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Pileći file skuhajte u blago posoljenoj vodi. Izvadite i dobro ohladite.
  • 2 U 300 ml kipuće vode dodajte kokošji temeljac, kratko prokuhajte, dodajte maslac i pustite da se potpuno otopi.
  • 3 Kad zakipi, usipajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, neprekidno miješajući dok ne dobijete gustu smjesu, pa maknite s vatre.
  • 4 U dobro ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, nasjeckanu piletinu, 1 žlicu Vegete i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  • 5 Od ohlađene smjese oblikujte valjčiće, uvaljajte ih u brašno, razmućeno jaje, pa u mrvice i ispržite u zagrijanom ulju.

Savjet

Za recept možete koristiti meso koje vam je ostalo od blagdanskog pečenja.

Posluživanje

Krokete poslužite sa salatom ili kuhanim povrćem i umakom po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke