Meni Search

Okrećem novi list

Kruh od cvjetače s kurkumom

Pohana skuta
Caponata alla Podravka
Španjolski migas s bundevom
Pileća prsa iz pećnice
Pohane paprike
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna rebarca
Rosti
Krumpir u košuljici
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Polupunjene paprike
Ražnjići od lososa
Ljubavne šurlice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od cvjetače
Sočna Wellington pečenka
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od bulgura s umakom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Juha od bundeve s jabukom
Senf s paprikama
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Oslić s maslinama
Raskošna ljetna tava
Sočna aromatična torta
Kineska juha s račićima i gljivama
Mirisni prilog iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grčka seljačka salata
Mesne okruglice u umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mediteranski špageti
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kaštelanski makaruni
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Prilog od prokulica
Zimski punč
Rižoto tortice
Palačinke s nadjevom od riže
Govedina s lukom
Mesne okruglice
Salata od quinoe i povrća
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Male teleće pitice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetina enchilada
Zlatna piletina
Juha od rikule i račića
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pohani tofu s povrćem
Rolice od soma
Piletina s mascarponeom
Salata od tune i povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Žuti medaljoni
Mini lazanje
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rižini ravioli s mozzarellom
Papreni tart s marelicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Bruskete od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Rižoto s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Pirjani kunić
Salata u košaricama od parmezana
Ramsteak u seksi umaku
Vege odresci s marinadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kozice s rižom
Salata s mora
Zapečena ricotta
Čarobni štapići
Rižoto na španjolski način
Čudotvorni čaj za detoks
Empanade s pestom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Uskršnja šunka na zabavan način
Cous-cous s povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Polpete od slanutka s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Crveno ljetno varivo
Lignje i tikvice na štapiću
Pečena piletina s limunom
Pileći gulaš
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s pistacijama
Špageti na kineski način
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite sendvič s kruhom od cvjetače, kurkume i badema koji će uz avokado namaz i ploške povrća savršeno začiniti vaš dan.

Sastojci

250 g nasjeckane cvjetače (sirove)
2 žličice Vegeta Maestro mljevene kurkume
120 g mljevenih badema
½ žličice morske soli
malo Vegeta Maestro crnog papra
4 jaja
Za namaz:
1 zreli avokado
1 protisnuti češanj češnjaka
1 žlica limunova soka
malo soli
1 – 2 rajčice
½ krastavca

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U posudu stavite cvjetaču, sitno nasjeckanu (kao riža), dodajte kurkumu, bademe, sol, papar i razmućena jaja te dobro izmiješajte lopaticom.
  • 2 Smjesu izlijte na lim za pečenje (30 cm × 20 cm) prekriven papirom za pečenje (tako da dobijete debljinu ½ cm). Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 . Pečeni kruh ohladite, skinite papir za pečenje i narežite na osam podjednakih komada. Kruh možete držati u hladnjaku nekoliko dana.
  • 4 Za namaz očistite avokado, dodajte češnjak, limunov sok, sol i usitnite.

Savjet

Papir za pečenje dodatno namastite da se lakše odvoji.

Posluživanje

Pripremite sendvič od kruha, namaza i ploški rajčice i krastavaca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 1273.32 424 318
Kalij mg 3969.1 107 107
Pantotenska kiselina mg 7.5 107 107
Niacin mg 24.79 177 124
Vitamin D μg 104 52 52
Vitamin A μg 4307.09 108 86
Sol g 0.62 0 0
- višestruko nezasićene masne kiseline g 20.62 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 67.86 - -
- zasićene masne kiseline g 17.42 - -
Masti g 115.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke