Meni Search

Superwoman

Kruh od cvjetače s kurkumom

Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Špageti na kineski način
Male teleće pitice
Bruskete od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Pašticada voli penne a ti mene
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Dip od južnog voća
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Bakalar s krumpirom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bouillabaisse
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Piletina s kozjim sirom
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa punjena čvarcima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Punjena teleća prsa
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u pivu
Rižini ravioli s mozzarellom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignji po gosposki
Gulaš od oslića i povrća
Riblji ražnjići
Slatka patka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Mini shepherd's pie
Rižoto s tri vrste gljiva
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kroketi od piletine
Bruskete s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti mediteraneo
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Brudet
Marinirane srdele
Pogača sa sardinom
Rižoto s dagnjama
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Finska - Juha s lososom
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Svinjski gulaš
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite sendvič s kruhom od cvjetače, kurkume i badema koji će uz avokado namaz i ploške povrća savršeno začiniti vaš dan.

Sastojci

250 g nasjeckane cvjetače (sirove)
2 žličice Vegeta Maestro mljevene kurkume
120 g mljevenih badema
½ žličice morske soli
malo Vegeta Maestro crnog papra
4 jaja
Za namaz:
1 zreli avokado
1 protisnuti češanj češnjaka
1 žlica limunova soka
malo soli
1 – 2 rajčice
½ krastavca

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 U posudu stavite cvjetaču, sitno nasjeckanu (kao riža), dodajte kurkumu, bademe, sol, papar i razmućena jaja te dobro izmiješajte lopaticom.
  • 2 Smjesu izlijte na lim za pečenje (30 cm × 20 cm) prekriven papirom za pečenje (tako da dobijete debljinu ½ cm). Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • 3 . Pečeni kruh ohladite, skinite papir za pečenje i narežite na osam podjednakih komada. Kruh možete držati u hladnjaku nekoliko dana.
  • 4 Za namaz očistite avokado, dodajte češnjak, limunov sok, sol i usitnite.

Savjet

Papir za pečenje dodatno namastite da se lakše odvoji.

Posluživanje

Pripremite sendvič od kruha, namaza i ploški rajčice i krastavaca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 1273.32 424 318
Kalij mg 3969.1 107 107
Pantotenska kiselina mg 7.5 107 107
Niacin mg 24.79 177 124
Vitamin D μg 104 52 52
Vitamin A μg 4307.09 108 86
Sol g 0.62 0 0
- višestruko nezasićene masne kiseline g 20.62 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 67.86 - -
- zasićene masne kiseline g 17.42 - -
Masti g 115.62 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke