Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Pohani tofu s povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Njemačka - Jetrica s jabukama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mirisni prilog iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Juha od rikule i račića
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje i tikvice na štapiću
Pohane paprike
Grčka seljačka salata
Brusketa s avokadom
Rižoto s tunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Špageti na kineski način
Palačinke s nadjevom od riže
Pileća prsa iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Uskršnja šunka na zabavan način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto na španjolski način
Ražnjići od lososa
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto tortice
Bruskete od cvjetače
Polupunjene paprike
Lignje na šumskom rižotu
Raskošna ljetna tava
Španjolski migas s bundevom
Grill povrće na salatu
Piletina s mascarponeom
Lignje punjene crvenim radićem
Senf s paprikama
Popečci od bulgura s umakom
Papreni tart s marelicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Pohana skuta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zabavni kineski ravioli
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kozice s rižom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Čarobni štapići
Prilog od prokulica
Krumpir u košuljici
Salata od pečene rotkvice sa medom
Popečci od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice u umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Čudotvorni čaj za detoks
Caponata alla Podravka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata s neobičnim preljevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Žuti medaljoni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Kuglice od riže i svježeg sira
Govedina s lukom
Zimski punč
Kineska juha s račićima i gljivama
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna Wellington pečenka
Sočna aromatična torta
Fina pikantna piletina
Rosti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pečena piletina s limunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cous-cous s povrćem
Oslić s maslinama
Juha od cvjetače i camemberta
Prežgana juha
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zapečena ricotta
Pileći bataci s umakom od luka
Polpete od slanutka s kurkumom
Voćna juha od višanja
Salata od quinoe i povrća
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći gulaš
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Piletina s pistacijama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetina enchilada
Ljubavne šurlice
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i povrća
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Rolice od soma
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Male teleće pitice
Empanade s pestom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke