Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Salata u košaricama od parmezana
Govedina s lukom
Voćna juha od višanja
Zapečena ricotta
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Krumpir u košuljici
Pečena piletina s limunom
Pohane paprike
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od bundeve s jabukom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kozice s rižom
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljubavne šurlice
Rolice od soma
Belgija - Salade Liégeoise
Rolice od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Raskošna ljetna tava
Piletina s mascarponeom
Lignje i tikvice na štapiću
Grčka seljačka salata
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s mora
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kineska juha s račićima i gljivama
Zimski punč
Salata od quinoe i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Senf s paprikama
Španjolski migas s bundevom
Popečci od cvjetače
Povrtni ražnjići
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prežgana juha
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Caponata alla Podravka
Prilog od prokulica
Popečci od bulgura s umakom
Janjetina na padelu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill povrće na salatu
Sočna rebarca
Salata s neobičnim preljevom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Mesne okruglice u umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Polupunjene paprike
Pirjani kunić
Pileća prsa iz pećnice
Brusketa s avokadom
Rižoto s tunom
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Čarobni štapići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Papreni tart s marelicama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Oslić s maslinama
Goveđa rebarca sa zeljem
Rosti
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s pistacijama
Juha od cvjetače i camemberta
Lignje na šumskom rižotu
Juha od rikule i račića
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rižoto na španjolski način
Sočna Wellington pečenka
Kuglice od riže i svježeg sira
Bugarska pita od krumpira
Sočna aromatična torta
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Empanade s pestom
Lignje punjene crvenim radićem
Tagliatelle s pečenim povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetina enchilada
Špageti na kineski način
Mirisni prilog iz pećnice
Polpete od slanutka s kurkumom
Palačinke s nadjevom od riže
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od tune i povrća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mediteranski špageti
Rižini ravioli s mozzarellom
Žuti medaljoni
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Ražnjići od lososa
Pohana skuta
Rižoto tortice
Velika Britanija - Pastirska pita
Savici sa špinatom i satricom od sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke