Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Kruh od cvjetače s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Uskršnja šunka na zabavan način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kaštelanski makaruni
Sočna aromatična torta
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto na španjolski način
Fina pikantna piletina
Zimski punč
Salata s mora
Pirjani kunić
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata od quinoe i povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Prilog od prokulica
Rižoto s tunom
Mini lazanje
Pohana skuta
Njemačka - Jetrica s jabukama
Oslić s maslinama
Povrtni ražnjići
Empanade s pestom
Lignje punjene crvenim radićem
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s neobičnim preljevom
Lignje i tikvice na štapiću
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prežgana juha
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice u umaku
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Papreni tart s marelicama
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ražnjići od lososa
Vegetina enchilada
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s pistacijama
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od rikule i račića
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata u košaricama od parmezana
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Krumpir u košuljici
Sočna rebarca
Rolice od blitve
Kozice s rižom
Popečci od bulgura s umakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljubavne šurlice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Polpete od slanutka s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Palačinke s nadjevom od riže
Goveđa rebarca sa zeljem
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Rižoto tortice
Sočna Wellington pečenka
Govedina s lukom
Rolice od soma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Salata od tune i povrća
Janjetina na padelu
Juha od bundeve s jabukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohane paprike
Španjolski migas s bundevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Raskošna ljetna tava
Zapečena ricotta
Čudotvorni čaj za detoks
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kineska juha s račićima i gljivama
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od cvjetače i camemberta
Žuti medaljoni
Senf s paprikama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Caponata alla Podravka
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rosti
Čarobni štapići
Salata od pečene rotkvice sa medom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke