Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grčka seljačka salata
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata u košaricama od parmezana
Rižini ravioli s mozzarellom
Caponata alla Podravka
Tjestenina fuži s tartufima
Rolice od soma
Raskošna ljetna tava
Uzbudljivi kolač od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marokanska salata s cous-cousom
Ljubavne šurlice
Rižoto na španjolski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna Wellington pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od cvjetače
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina s pistacijama
Juha od rikule i račića
Vegetina enchilada
Prežgana juha
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Rižoto s tunom
Bruskete od cvjetače
Juha od cvjetače i camemberta
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Papreni tart s marelicama
Zimski punč
Senf s paprikama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Uskršnja šunka na zabavan način
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prilog od prokulica
Salata od quinoe i povrća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Špageti na kineski način
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mesne okruglice u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Salata s mora
Pirjani kunić
Polupunjene paprike
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Pileća prsa iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Kuglice od riže i svježeg sira
Žuti medaljoni
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Španjolski migas s bundevom
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kozice s rižom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Empanade s pestom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Čarobni štapići
Oslić s maslinama
Mediteranski špageti
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rosti
Vege odresci s marinadom
Lignje i tikvice na štapiću
Zabavni kineski ravioli
Salata od tune i povrća
Sočna pureća rolada
Pohane paprike
Voćna juha od višanja
Crveno ljetno varivo
Kineska juha s račićima i gljivama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Pileći gulaš
Popečci od bulgura s umakom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečena ricotta
Velika Britanija - Pastirska pita
Čudotvorni čaj za detoks
Sočna aromatična torta
Govedina s lukom
Krumpir u košuljici
Pohana skuta
Salata s neobičnim preljevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto tortice
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke