Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir juha sa šafranom i kozicama

Empanade s pestom
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata od tune i povrća
Žuti medaljoni
Salata od quinoe i povrća
Sočna aromatična torta
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kineska juha s račićima i gljivama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kozice s rižom
Špageti na kineski način
Lignje punjene crvenim radićem
Lignje i tikvice na štapiću
Polpete od slanutka s kurkumom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna rebarca
Raskošna ljetna tava
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Voćna juha od višanja
Rosti
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto na španjolski način
Grill povrće na salatu
Sočna Wellington pečenka
Salata s neobičnim preljevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečena ricotta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mediteranski špageti
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Povrtni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Krumpir u košuljici
Pohana skuta
Rižoto tortice
Španjolski migas s bundevom
Pohane paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grčka seljačka salata
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Juha od bundeve s jabukom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Papreni tart s marelicama
Zlatna piletina
Brusketa s avokadom
Piletina s pistacijama
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Caponata alla Podravka
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Crveno ljetno varivo
Zimski punč
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s mora
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Juha od rikule i račića
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljubavne šurlice
Zabavni kineski ravioli
Rolice od soma
Mirisni prilog iz pećnice
Čarobni štapići
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Senf s paprikama
Mesne okruglice u umaku
Oslić s maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Polupunjene paprike
Tagliatelle s pečenim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa iz pećnice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Marokanska salata s cous-cousom
Uzbudljivi kolač od blitve
Vegetina enchilada
Lignje na šumskom rižotu
Juha od cvjetače i camemberta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata u košaricama od parmezana
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižoto s tunom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uobičajenu gustu juhu od krumpira oplemenite šafranom koji osim što će dati lijepu žutu boju, bit će zaslužan i za novi okus.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja
100 g luka
700 g krumpira
1 l vode
1 žličica šafrana (0,5 g)
1 žlica Vegete
prstohvat sušenog timijana
sol
Crni papar mljeveni Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
Za posluživanje:
400 g svježih kozica

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom ulju kratko popecite nasjeckani luk, zatim dodajte oguljeni i narezani krumpir.
  • 2 Sve zalijte vodom, dodajte šafran, Vegetu, timijan i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.
  • 3 U međuvremenu očistite kozice, skuhajte ih u posoljenoj vodi i ocijedite.
  • 4 Kada je krumpir kuhan usitnite ga štapnim mikserom da dobijete kremastu juhu. Ponovno juhu zagrijte, po potrebi posolite, popaprite i umiješajte vrhnje.

Savjet

Ova lagana juha može se poslužiti i s kuhanim mesom bijele ribe.

Posluživanje

Juhu poslužite s kuhanim kozicama.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 310.86 39 39
Kalcij mg 138.56 14 14
Kalij mg 1153.63 31 31
Pantotenska kiselina mg 1.17 17 17
Niacin mg 7.36 53 37
Vitamin D μg 6.84 3 3
Vitamin A μg 337.46 8 7
Sol g 3.39 0 0
Bjelančevine g 18.15 - -
Vlakna g 5.13 - -
Ugljikohidrati g 30.51 - -
Masti g 13.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke