Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Lignje punjene crvenim radićem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rosti
Mesne okruglice u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Crveno ljetno varivo
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Salata s neobičnim preljevom
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čarobni štapići
Juha od cvjetače i camemberta
Oslić s maslinama
Uskršnja šunka na zabavan način
Proljetno meso i povrće iz woka
Kozice s rižom
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Sočna Wellington pečenka
Rolice od soma
Prežgana juha
Piletina s mascarponeom
Salata od quinoe i povrća
Cous-cous s povrćem
Bruskete od cvjetače
Prilog od prokulica
Grill povrće na salatu
Polupunjene paprike
Zabavni kineski ravioli
Krumpir u košuljici
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Ljubavne šurlice
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina fuži s tartufima
Senf s paprikama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od bundeve s jabukom
Salata s mora
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Raskošna ljetna tava
Empanade s pestom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zimski punč
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Čudotvorni čaj za detoks
Pirjani kunić
Govedina s lukom
Žuti medaljoni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohana skuta
Ražnjići od lososa
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od cvjetače
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečena ricotta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Male teleće pitice
Pileća prsa iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Piletina s pistacijama
Voćna juha od višanja
Rižoto na španjolski način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od rikule i račića
Pileći gulaš
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Sočna aromatična torta
Mediteranski špageti
Caponata alla Podravka
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tagliatelle s pečenim povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata u košaricama od parmezana
Vegetina enchilada
Papreni tart s marelicama
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od tune i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna pureća rolada
Polpete od slanutka s kurkumom
Grčka seljačka salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto tortice
Salata od pečene rotkvice sa medom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Popečci od bulgura s umakom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Osim što će obogatiti piletinu, kadulja će ispuniti vašu kuhinju neodoljivim mirisom!

Sastojci

800 g mladog krumpira
2 žličice sezama
2 žličice Vegete Maestro usitnjenog peršina
100 g tvrdog kravljeg sira
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1-2 žlice maslinova ulja
1 limun
4 listića kadulje
600-700 g pileća prsa s kožom
1 Salsa blaga Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir u kori prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  • 2 Na teflonskoj tavi bez ulja popecite sezam da pusti arome. Dodajte peršin, naribani sir, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i sve još jednom izmiješajte.
  • 3 Limun narežite na tanke šnite pa ga zajedno s listićima kadulje gurnite ispod kože mesa. Meso posolite pa ga na vrućem ulju sa svake strane kratko popecite.
  • 4 Na lim za pečenje stavite papir za pečenje po kojem rasporedite popečeno meso i polovice krumpira. Na svaku polovicu krumpira ravnomjerno rasporedite mješavinu sezama, sira i peršina i još malo nakapajte maslinovim uljem.
  • 5 Meso i krumpire pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Uz ovo aromatično jelo odlično će odgovarati i ljuti umak, ali i ajvar.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite meso i polovice krumpira s hrskavom koricom pa poslužite s umakom od rajčice (salsom).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 579.03 72 72
Kalcij mg 409.45 41 41
Kalij mg 1660.81 45 45
Pantotenska kiselina mg 2.36 34 34
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 2933.03 73 59
Sol g 0.38 0 0
Bjelančevine g 50.74 - -
Vlakna g 8.61 - -
Ugljikohidrati g 35.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 14.7 - -
- zasićene masne kiseline g 10.44 - -
Masti g 32.74 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke