Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Salata od quinoe i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Salata u košaricama od parmezana
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna aromatična torta
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Vegetina enchilada
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Pirjani kunić
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljubavne šurlice
Salata od tune i povrća
Prežgana juha
Govedina s lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Popečci od bulgura s umakom
Mirisni prilog iz pećnice
Zapečena ricotta
Polpete od slanutka s kurkumom
Empanade s pestom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pohana skuta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Rosti
Pileći gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Bruskete od cvjetače
Pohane paprike
Raskošna ljetna tava
Grill povrće na salatu
Krumpir u košuljici
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice
Uskršnja šunka na zabavan način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Čarobni štapići
Rezanci s krušnim mrvicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto na španjolski način
Pileća prsa iz pećnice
Sočna rebarca
Rolice od soma
Tjestenina fuži s tartufima
Senf s paprikama
Papreni tart s marelicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Žuti medaljoni
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od cvjetače i camemberta
Juha od bundeve s jabukom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Voćna juha od višanja
Kozice s rižom
Kuglice od riže i svježeg sira
Mediteranski špageti
Salata s neobičnim preljevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Crveno ljetno varivo
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Popečci od cvjetače
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje punjene crvenim radićem
Pečena piletina s limunom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohani tofu s povrćem
Polupunjene paprike
Prilog od prokulica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kineska juha s račićima i gljivama
Zimski punč
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od rikule i račića
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Sočna Wellington pečenka
Mesne okruglice u umaku
Španjolski migas s bundevom
Cous-cous s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto tortice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Caponata alla Podravka
Grčka seljačka salata
Belgija - Salade Liégeoise
Oslić s maslinama
Rižoto s tunom
Bugarska pita od krumpira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Piletina s pistacijama
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Osim što će obogatiti piletinu, kadulja će ispuniti vašu kuhinju neodoljivim mirisom!

Sastojci

800 g mladog krumpira
2 žličice sezama
2 žličice Vegete Maestro usitnjenog peršina
100 g tvrdog kravljeg sira
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1-2 žlice maslinova ulja
1 limun
4 listića kadulje
600-700 g pileća prsa s kožom
1 Salsa blaga Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir u kori prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  • 2 Na teflonskoj tavi bez ulja popecite sezam da pusti arome. Dodajte peršin, naribani sir, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i sve još jednom izmiješajte.
  • 3 Limun narežite na tanke šnite pa ga zajedno s listićima kadulje gurnite ispod kože mesa. Meso posolite pa ga na vrućem ulju sa svake strane kratko popecite.
  • 4 Na lim za pečenje stavite papir za pečenje po kojem rasporedite popečeno meso i polovice krumpira. Na svaku polovicu krumpira ravnomjerno rasporedite mješavinu sezama, sira i peršina i još malo nakapajte maslinovim uljem.
  • 5 Meso i krumpire pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Uz ovo aromatično jelo odlično će odgovarati i ljuti umak, ali i ajvar.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite meso i polovice krumpira s hrskavom koricom pa poslužite s umakom od rajčice (salsom).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 579.03 72 72
Kalcij mg 409.45 41 41
Kalij mg 1660.81 45 45
Pantotenska kiselina mg 2.36 34 34
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 2933.03 73 59
Sol g 0.38 0 0
Bjelančevine g 50.74 - -
Vlakna g 8.61 - -
Ugljikohidrati g 35.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 14.7 - -
- zasićene masne kiseline g 10.44 - -
Masti g 32.74 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke