Meni Search

Gladna kao vuk

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina

Pizza sirni jastučići
Vegetarijanski čips
Ciganski odrezak
Pureći hamburger
Vratina s roštilja
Pikantni gulaš
Kuhano meso s umakom od hrena
Sarma sa suhim mesom
Varivo od kelja i teletine
Quiche od bundeve, sira i luka
Svinjski gulaš
Teletina s pirjanim povrćem
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slasni BBQ burgeri
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s tikvicama
Macho hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje pikant
Piletina u pivu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kotlovina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Neobične punjene paprike
Odresci s umakom od kupina
Odresci u paketiću
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Fish&Chips u tortilji
Biftek rolice
Harrisa janjetina s limunom
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Puretina s jabukom iz pećnice
Patka s mlincima
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Piletina u egzotičnom umaku
Lazanje u tavi
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočna rebarca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tuna burger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća krilca s roštilja
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Punjena pečenka u vinu
Meso u woku na indonezijski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice u umaku
Pureća rolada s mlincima
Mesna rolada u tijestu
Ramstek s povrćem
Pašticada s njokima
Hrenovke u panceti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatki lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Govedina s lukom
Fino varivo v loncu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Sočna Wellington pečenka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Fino začinjena piletina
Slatko twist pile
Juha od gljiva
Ribarska popara
Medeni teleći kotleti
Janjetina na padelu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Glazirana patka s umakom od jabuka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Osim što će obogatiti piletinu, kadulja će ispuniti vašu kuhinju neodoljivim mirisom!

Sastojci

800 g mladog krumpira
2 žličice sezama
2 žličice Vegete Maestro usitnjenog peršina
100 g tvrdog kravljeg sira
Sol
Vegeta Maestro crni papar
1-2 žlice maslinova ulja
1 limun
4 listića kadulje
600-700 g pileća prsa s kožom
1 Salsa blaga Podravka

Koristili smo

Peršin

Peršin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe60 min

  • 1 Krumpir u kori prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 20 minuta.
  • 2 Na teflonskoj tavi bez ulja popecite sezam da pusti arome. Dodajte peršin, naribani sir, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i sve još jednom izmiješajte.
  • 3 Limun narežite na tanke šnite pa ga zajedno s listićima kadulje gurnite ispod kože mesa. Meso posolite pa ga na vrućem ulju sa svake strane kratko popecite.
  • 4 Na lim za pečenje stavite papir za pečenje po kojem rasporedite popečeno meso i polovice krumpira. Na svaku polovicu krumpira ravnomjerno rasporedite mješavinu sezama, sira i peršina i još malo nakapajte maslinovim uljem.
  • 5 Meso i krumpire pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Savjet

Uz ovo aromatično jelo odlično će odgovarati i ljuti umak, ali i ajvar.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite meso i polovice krumpira s hrskavom koricom pa poslužite s umakom od rajčice (salsom).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 579.03 72 72
Kalcij mg 409.45 41 41
Kalij mg 1660.81 45 45
Pantotenska kiselina mg 2.36 34 34
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 2933.03 73 59
Sol g 0.38 0 0
Bjelančevine g 50.74 - -
Vlakna g 8.61 - -
Ugljikohidrati g 35.43 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 5.43 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 14.7 - -
- zasićene masne kiseline g 10.44 - -
Masti g 32.74 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke