Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir u košuljici

Piletina s pistacijama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od bundeve s jabukom
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Salata s mora
Juha od cvjetače i camemberta
Pirjani kunić
Salata s neobičnim preljevom
Sočna pureća rolada
Caponata alla Podravka
Zapečena ricotta
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Oslić s maslinama
Mesne okruglice u umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Raskošna ljetna tava
Kuglice od riže i svježeg sira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Ramsteak u seksi umaku
Rosti
Grčka seljačka salata
Kruh od cvjetače s kurkumom
Voćna juha od višanja
Polupunjene paprike
Papreni tart s marelicama
Pohana skuta
Rižini ravioli s mozzarellom
Kozice s rižom
Cous-cous s povrćem
Rolice od blitve
Žuti medaljoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od rikule i račića
Zabavni kineski ravioli
Senf s paprikama
Popečci od bulgura s umakom
Fina pikantna piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od quinoe i povrća
Crveno ljetno varivo
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marokanska salata s cous-cousom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Uskršnja šunka na zabavan način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje i tikvice na štapiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Empanade s pestom
Zlatna piletina
Pohane paprike
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto na španjolski način
Male teleće pitice
Špageti na kineski način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prilog od prokulica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od soma
Salata od tune i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Španjolski migas s bundevom
Vegetina enchilada
Velika Britanija - Pastirska pita
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Kineska juha s račićima i gljivama
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna aromatična torta
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Savici sa špinatom i satricom od sira
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Lignje punjene crvenim radićem
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Zimski punč
Rižoto tortice
Govedina s lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s mascarponeom
Ljubavne šurlice
Salata u košaricama od parmezana
Sočna Wellington pečenka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileća prsa iz pećnice
Mirisni prilog iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Čarobni štapići
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke