Meni Search

Okrećem novi list

Krumpir u košuljici

Žuti medaljoni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Govedina s lukom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Lignje i tikvice na štapiću
Polupunjene paprike
Rolice od blitve
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižoto s tunom
Piletina s mascarponeom
Fina pikantna piletina
Špageti na kineski način
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Janjetina na padelu
Rižini ravioli s mozzarellom
Rolice od soma
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Kozice s rižom
Male teleće pitice
Pileći bataci s umakom od luka
Salata od tune i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rižoto na španjolski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohane paprike
Caponata alla Podravka
Grčka seljačka salata
Sočna Wellington pečenka
Mirisni prilog iz pećnice
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Cous-cous s povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetina enchilada
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Senf s paprikama
Palačinke s nadjevom od riže
Uskršnja šunka na zabavan način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Mini lazanje
Juha od rikule i račića
Papreni tart s marelicama
Brusketa s avokadom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete od cvjetače
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna aromatična torta
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Goveđa rebarca sa zeljem
Bugarska pita od krumpira
Zimski punč
Salata od quinoe i povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čudotvorni čaj za detoks
Rižoto tortice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna pureća rolada
Salata u košaricama od parmezana
Crveno ljetno varivo
Salata s neobičnim preljevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marokanska salata s cous-cousom
Velika Britanija - Pastirska pita
Španjolski migas s bundevom
Pohana skuta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od bundeve s jabukom
Lignje punjene crvenim radićem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Popečci od bulgura s umakom
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći gulaš
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Oslić s maslinama
Raskošna ljetna tava
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljubavne šurlice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Prilog od prokulica
Zapečena ricotta
Popečci od cvjetače
Empanade s pestom
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Čarobni štapići
Rosti
Grill povrće na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s mora
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite ukućane pripremom krumpira na malo drugačiji način tako da svaku plošku uvaljate u brašno, pripremljenu smjesu jaja i pržite u ulju. Poslužite ga uz svježi sir, male rajčice i rikulu.

Sastojci

1 kg krumpira
130 g Oštrog brašna Podravka
100 ml mlijeka
100 g naribanog sira
Vegeta Twist za hrskave krumpiriće
ulje za prženje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Krumpir u ljusci kuhajte oko 15 minuta, ohladite ga, ogulite i narežite na ploške debljine oko 1,5 cm. Narezani krumpir začinite Vegeta Twistom za hrskave krumpiriće.
  • 2 Od ukupne količine brašna odvojite 2-3 žlice brašna u koje ćete uvaljati ploške krumpira. Jaja dobro umutite pjenjačom, dodajte preostalo brašno, mlijeko, naribani sir i zajedno izmiješajte i ostavite stajati oko 15 minuta. Smjesa treba biti gušća nego za palačinke, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  • 3 Nakon što ste svaku plošku krumpira uvaljali u brašno, stavite u pripremljenu smjesu jaja, brašna i mlijeka. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane do zlatnožute boje.

Savjet

Krumpir u ljusci nemojte prekuhati, lakše ćete ga narezati na ploške.

Posluživanje

Poslužite uz salatu od rikule i rajčica.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 82.19 27 21
Fosfor mg 359 45 45
Pantotenska kiselina mg 1.54 22 22
Niacin mg 9.79 70 49
Vitamin D μg 38.81 19 19
Vitamin A μg 519.98 13 10
Sol g 1.93 0 0
Bjelančevine g 22.14 - -
Vlakna g 7.22 - -
Ugljikohidrati g 61.03 - -
Masti g 11.81 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke